Vorige | Volgende

Bakkerspad 3 1536AK Markenbinnen, Markenbinnen

Vraagprijs € 650.000 

Bouwjaar
1973
Woonoppervlakte
209 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
2.520 m²

Omschrijving

Wat een weelde! Deze semi-bungalow staat aan het Bakkerspad in Markenbinnen, in gemeente Graft-de Rijp. De woning staat aan de rand van het pittoreske dorp, hier begint het buitengebied. Uitgestrekt uitzicht over de toch al indrukwekkend grote tuin, met boomgaard. De knotwilgen buigen tegen de wind in naar het Markermeertje. Niet te verwarren met de volwassen versie in de voormalige Zuiderzee. De inpoldering van de Starnmeer leverde een wonderschoon beeld op van een met waterlopen doorkruist landschap. Het dagelijks uitzicht...

Het is niet verwonderlijk dat deze semi-bungalow zich volledig richt op het buitengebied. In de living biedt de serre contact met de tuin, dubbele openslaande deuren leiden naar het verhoogde zonneterras. Het contact met de natuur is versterkt door de raampartijen. Een houten luiving met gemetselde borstwering verbindt eetkamer en keuken met de fruitbomen en bosschages. De woning is gebouwd in een voormalige boomgaard, de bomen vormen een betrouwbare buffer tegen de elementen.

De woon- en eetkamer is een open ruimte waarin gezeten, gegeten en genoten wordt en heeft fraaie brede massiefhouten vloerdelen met chique V-groef. Uiteraard wordt de woning centraal verwarmd, de brede open haard zorgt voor extra behaaglijkheid en gezelligheid. De keuken is living-apart-together met de woonruimte. Hier brengen de raampartijen van de luiving de magie van licht en lucht.
De keuken is luxe. Met een natuurstenen werkblad in hoekopstelling en de combinatie van robuust rvs en delicaat beukenhout. Het spreekt al voor zich dat in alle gemakken is voorzien. De achterdeur brengt ons in de omringende tuin, waar in de herfst het fruit op zowel laag- als hoogstammen smeekt om geplukt te worden. Volgende winter plenty appeltaarten en stoofperen... Om over een moestuin, boomhut of het houden van (klein-)vee nog maar te zwijgen. De voordelen van het hebben van ruimte!

De immense ruimte op de begane grond wordt verder benut voor twee slaapvertrekken, waarvan momenteel één in gebruik is als kantoor. Hier is ook de badkamer. Net als de toiletruimte is deze sanitaire ruimte naar de mode van enkele decennia geleden ingericht.
Boven, op de tweede woonlaag, zijn nog twee slaapkamers en een grote berging. Beide kopgevels zijn ingevuld met grote raampartijen, de slaapvertrekken profiteren van de lichtinval in samenhang met de volledige nokhoogte. Eén van de vertrekken heeft, naast kasten achter het dakbeschot, de beschikking over een eigen wastafel. De andere slaapkamer is met hout afgetimmerd en volledig gericht op het uitzicht. Om stil van te worden.

De dubbele houten garage met betonnen vloer is een walhalla voor, tja, eigenlijk voor iedereen. Geen eerste levensbehoefte, maar eenmaal de beschikking over een dergelijke hoeveelheid vierkante meters om vervoermiddelen te stallen, spullen op te bergen, reparaties uit te voeren of mooie dingen te produceren geeft snel gewenning.

Het spreekt voor zich dat kinderen hier fantastisch kunnen opgroeien. In deze moderne wereld van technologie en digitale communicatie biedt de natuur tegenwicht met avontuur. Hengelen, bootje varen, slootje springen, in bomen klimmen... Dat kan allemaal in de veilige beschutting van het eigen erf. Als hun wereld groter wordt met het opgroeien, ligt watersport voor de hand. Ook heerlijk voor volwassenen. Net als wandelen, joggen en fietsen.
Alle prozaïsche zaken, als school, supermarkt en snelweg, liggen niet om de hoek maar wel onder handbereik. Met slechts tien minuten fietsen of autorijden is alles te vinden wat een gezin maar nodig heeft. Fietspaden, autowegen en zelfs vaarroutes zorgen voor uitstekende ontsluiting. Markenbinnen ligt rustiek in het buitengebíed, de buitenwéreld is altijd dichtbij.

Een buitenkans. Deze term gebruiken we in de makelaardij wel vaker, maar zelden wordt de lading zó gedekt.

Indeling woning:
Begane grond: entree. Hal met trapopgang. Toilet met fontein. Meterkast.
geschakelde woon- en eetkamer met fraaie houten vloerdelen. Halfronde serre met dubbele openslaande deuren naar verhoogd zonneterras. Uitzicht over weilanden en waterpartijen van het eigen erf en de Starnmeer.
Eetkamer en keuken deels in houten aanbouw met stenen borstwering, in open verbinding met elkaar. Roodgranieten werkblad in hoekopstelling met ingebouwde gaskookplaat en afzuigkap. Anderhalve spoelbak met eengreeps mengkraan. Vaatwasser. Apparatuur- en kastenwand met oven, koel-/ vriescombinatie en servieskasten. Geïntegreerde verlichting. Achterdeur.
Slaapkamer (16,5 m2) met uitzicht naar twee kanten. Deur naar royaal bemeten badkamer met wastafel, douche en tweede toilet. Tweede slaap- cq studeerkamer.

Eerste verdieping: overloop met dakraam en vide.Toegang bergvliering. Derde slaapkamer met volledige nokhoogte, bergkasten aan weerskanten, achter dakbeschot, en eigen wasgelegenheid. Grote berging annex technische ruimte met dakraam. Opstelling CV-installatie. Vierde slaapkamer met volledige nokhoogte en vrijwel glazen kopgevel. Uitzicht over landerijen.

Indeling garage/ schuren:
Begane grond: twee paar openslaande deuren. 54 vierkante meter. Voorzien van elektra. Rondom toegangsdeuren waarvan 1 met overkapping.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 209 m2, inhoud 724 m3;
- dubbele houten garage annex schuur 54 m2;
- perceelgrootte 2.520 m2 eigen grond;
- rondom tuin, fruitbomen, eigen weiland en waterpartijen, bij doorgaand vaarwater;
- vier slaapkamers waarvan twee met badkamer op begane grond;
- rustiek dorp op paar minuten van voorzieningen (Zaanstad, Wormerland en De Rijp);
- aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-12-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1973

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
209 m²
Perceeloppervlakte
2.520 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder