Vorige | Volgende

Bakkersstraat 13 1525PV Westknollendam, Westknollendam

Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
210 m²

Omschrijving

Fijne hoekwoning met eigen parkeerplek en garage!

Deze eengezinswoning is gelegen aan een rustige straat in het knusse Westknollendam en staat op een riant perceel van liefst 210 m2! De woning beschikt over ruime en lichte doorzonwoonkamer, een dichte keuken en drie fijne slaapkamers. De zolder etage is te bereiken via een vlizotrap. Door het realiseren van een vaste trap en eventueel een dakkapel, creëert u op de zolder een ruime vierde slaapkamer!

U dient er rekening mee te houden dat de woning op diverse punten gemoderniseerd dient te worden. Na de modernisering is de woning omgetoverd tot uw eigen paleisje!

Westknollendam ligt in de gemeente Zaanstad en is centraal gelegen tussen Zaandam en Alkmaar in. Westknollendam ligt aan de Zaan, welke o.a. verbonden is met het Alkmaardermeer, de Nauernasche Vaart, de Markervaart en de Knollendammervaart. Deze wateren samen met de verschillende jachthavens in de regio, maken de ligging ideaal voor mensen die graag varen.

In het dorp zelf vindt u een basisschool en voor voortgezet onderwijs kunt u terecht in het nabijgelegen Wormerveer of Krommenie. Hier vindt u tevens een groot winkelaanbod en en twee NS-stations.

Bent u geïnteresseerd? Bel ons dan snel voor het maken van een afspraak!

Indeling:
Begane grond:
Entree, meterkast, trapkast, trapopgang, toilet, gesloten keuken, doorzonwoonkamer.
Tuin op het westen, toegang tot de garage welke is voorzien van elektra, toegang tot de stenen berging aan de achterzijde van de tuin.

Eerste verdieping:
Overloop, badkamer aan voorzijde van de woning met aansluiting voor de wasmachine, een slaapkamer aan de voorzijde (ca. 10 m2) met inbouwkast, twee slaapkamers (ca. 10 m2 en 5 m2) aan de achterzijde waarvan een met inbouwkast. Boven de overloop bevindt zich de uitschuiftrap naar de zolderetage.

Zolderverdieping
Bergzolder met opstel plaats voor de cv-ketel.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1956, woonoppervlakte ca. 75 m2, inhoud ca. 260 m3 (niet officieel ingemeten)
- Riant perceel van 210 m2, in de oppervlakte van de tuin is ook de garage meegenomen
- Eigen garage en parkeerplaats
- Gelegen aan een rustige straat
- Voormalig huurwoning
- Oplevering kan snel

Woningstichting Parteon neemt de volgende artikelen standaard op in de koopakte:

Verkoper heeft woning nooit bewoond
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat zij het verkochte nooit feitelijk heeft gebruikt en dat zij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen c.q. gebreken aan de gebruikseenheid, waarvan zij op de hoogte zou zijn geweest als zij de gebruikseenheid zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

Zelfbewoningsclausule
Koper is verplicht het verkochte daadwerkelijk als hoofdbewoner te bewonen voor ten minste een periode van 5 jaar; hij/zij is niet bevoegd het verkochte of een gedeelte daarvan te verhuren of anderszins in gebruik af te staan. Verkoper kan koper in bijzondere gevallen schriftelijk toestaan dat van het in de vorige zin bepaalde wordt afgeweken. Indien de koper na bij aangetekend schrijven door verkoper in gebreke te zijn gesteld, gedurende acht dagen nalatig blijft aan de uitvoering van dit artikel mede te werken, zal hij ten behoeve van de verkoper een niet voor matiging vatbare, terstond opeisbare boete verschuldigd zijn van € 50.000,- (zegge: VIJFTIGDUIZEND EURO).

Projectnotaris
Woningstichting Parteon werkt samen met de volgende 3 projectnotarissen:
- Zaan Notarissen (Zaandam, Wormerveer en Assendelft)
- Actus Notarissen (Zaandijk)
- Notariskantoor Ten Brinke (Krommenie)

Ouderdomsclausule
Koper is ermee bekend dat het hierbij verkochte is gebouwd omstreeks 1956 en is bekend met de dienovereenkomstige staat van het pand. Koper aanvaardt alle in verband daarmede voorzienbare en/of te verwachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder wat betreft fundering, gevels, leidingen, lozingen, daken, eventuele installaties en de aanwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels (zoals bijvoorbeeld houtworm, boktor, zwam etc.), ook voor zover die een tijdelijke belemmering kunnen zijn voor het normaal gebruik van het verkochte. De kopers bevestigen dat het verkochte in de zin van artikel 7:17 BW aan de gesloten overeenkomst beantwoordt. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopovereenkomst omschreven woongebruik.

Asbestclausule
In aanvulling op artikel 6.4.3 verklaart koper bekend te zijn met het feit dat gezien het bouwjaar van het verkochte in de onroerende zaak mogelijk asbest voorkomt, niet anders dan in de tijd dat het gekochte werd gebouwd te doen gebruikelijk was. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in de onroerende zaak kan voortvloeien.

Palenclausule (Zaanstad)
Koper is ermee bekend dat de woning is gebouwd in de periode tussen 1880 en 1970. De funderingen van de in deze periode in de Zaanstreek gebouwde woningen zijn geheel of gedeeltelijk van hout. De meeste panden van vóór 1945 zijn gefundeerd op korte houten palen, zogenaamde kleefpalen. Panden gebouwd tussen 1945 en 1970 zijn meestal gefundeerd op houten palen met zogenaamde betonopzetters. Binnen de gemeente Zaanstad zijn de funderingen van een groot aantal particuliere woningen onderzocht aangaande 'de aard en de gesteldheid' van de houten palen fundering en in kwaliteitsklassen ingedeeld. Het betreft hier vooral panden die vóór 1945 zijn gebouwd. Het verkochte woonhuis valt buiten het onderzoeksgebied. Koper vrijwaart verkoper en diens makelaar voor alle mogelijke kosten, risico's en aanspraken voortvloeiend uit eventuele funderingsproblematiek.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-10-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²
Perceeloppervlakte
210 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder