Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Balatonmeerlaan 59 1060RD Amsterdam, De Aker West

Vraagprijs € 625.000 k.k.

Bouwjaar
1998
Woonoppervlakte
138 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
132 m²

Omschrijving

Royale en zeer lichte eengezinswoning in een rustige woonwijk in Amsterdam Nieuw-West.
De ligging in de wijk de Aker is erg gunstig met alle voorzieningen zoals winkels om de hoek bij het winkelcentrum de Dukaat, er zijn voldoende scholen, de tram stopt om de hoek, je bent snel met de auto op snelwegen A4/A5/A9 en A10 en ook binnen korte tijd ben je op Schiphol. En dat op korte afstand van het centrum van Amsterdam en recreatie als de Sloterplas en het Amsterdamse Bos.

De indeling is globaal als volgt:

Oprit en carport, entreehal, praktische inpandige berging met jonge cv-ketel.
De berging is zowel intern- als via de carport toegankelijk, ideaal voor fietsen.

Op de eerste etage is een overloop met separaat toilet met fontein. De fantastische split-level woonkamer is de eye-catcher van het huis. Hoge plafonds, grote ramen, vrij uitzicht aan de achterzijde op groen en aan de voorzijde kijk je de Pracanalaan in, dit geeft zowel privacy als een weids uitzicht.

De keuken is casco en biedt ruimte voor zowel een grote nieuwe keuken als een fijne eethoek.
De woonkamer staat in verbinding met het grote terras op het zuidoosten, lekker veel zon, veel vrijheid én praktische zaken zoals een zonnescherm en screens voor de warme zomers dagen.

Op de eerste etage is een wasruimte, drie grote slaapkamers, een ruime badkamer met douche, bad en wastafel en er is een tweede separaat toilet.

Bijzonderheden:
• Erfpachtgrond, afgekocht tot en met 15-03-2047
• Ca. 138 m2 inclusief inpandige berging*
• Bouwjaar ca. 1998
• Vrij uitzicht, gunstige ligging in de straat
• Centraal nabij alle denkbare voorzieningen
• Deels vloerverwarming
• Voordeel overdrachtsbelasting voor verkoper
• Niet-bewoningsclausule van toepassing
• Oplevering per direct mogelijk
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-03-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
138 m²
Perceeloppervlakte
132 m²
Inhoud
428 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Middelveldsche Akerpolder

De Middelveldsche Akerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West aan de westzijde van Amsterdam en is een van de drooggelegde polders waaruit de stad bestaat. Deze polder behoorde, net als de Sloter/Riekerpolder en Hoofdweg en omstreken, tot 1921 tot de gemeente Sloten. In 1921 werd deze gemeente door Amsterdam geannexeerd en sindsdien behoren deze wijken dus Amsterdam toe.
De Middelveldsche Akerpolder: van polder tot stad
Het gebied was van oorsprong veenweide en lag tussen de Osdorperweg en het Haarlemmermeer.In de 19e eeuw werd het gebied ingepolderd en uitgeveend om het als tuinbouwgrond te kunnen gebruiken. De molen die al het werk voor de drooglegging verzette, de Akermolen, staat sinds hij in onbruik raakte in 1921 als molenstomp langs de Ringvaart. Sinds enkele jaren is deze in gebruik als theehuis. In de jaren zestig van vorige eeuw werd begonnen met het bebouwen van de polder; het begon met het meest westelijke deel van Tuinstad Osdorp, gevolgd door De Aker in de jaren tachtig. Pas zeer recent, in 2004, werd de wijk De Aker voltooid en was de Middelveldsche Akerpolder volledig volgebouwd. In 2017 had de polder bijna 15.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder