Vorige | Volgende

Balistraat 1 3 1094JA Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Wij bieden u aan, een uiterst fraai, compleet gerenoveerd (2019), 3-kamer appartement (ca. 51 m2) met 2 ruime slaapkamers, riante woonkamer, buitenruimte en een zeer fraaie ligging.
Dit midden in de stad, in een rustig deel van de populaire Indische buurt.

*** ENGLISH TRANSLATION BELOW ***

Bekijk ook de virtuele tour van de woning.

De Indische buurt is de “hotspot” van Amsterdam en een fantastische plek om te wonen. U vindt hier buitengewoon veel diversiteit aan winkels, cafés en restaurants, zoals:
Bar Botanique, Wilde Zwijnen, Badhuis Javaplein, The Walter Woodbury Bar, Studio K en Hotel Arena. Op enkele minuten loopafstand bevindt zich de Dappermarkt, het Tropenmuseum,
het Oosterpark en Artis.
Binnen 10 minuten fietsen bent u in hartje Centrum. De woning is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo is het treinstation Muiderpoort op loopafstand en zijn er verschillende tram-/bushaltes nabij (o.a. tramlijn 3, 19, 10 en 14 buslijnen 22, 37, 41 en 65). Ook is de woning gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen via de A10 of de Zeeburgertunnel.

Indeling:

Derde verdieping.
Bij het betreden van de woning ziet u direct de luxe en fraaie afwerking.

Een gevoel van ruimte en luxe krijgt u hier door de vele raampartijen, die veel lichtinval creëren, de fraaie houten vloer en de moderne open keuken (2019). Hierdoor voelt u zich direct thuis.
Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer, de open keuken en de slaapkamers. De meterkast, stookruime/ wasruimte, het toilet met wandcloset met fonteintje en de badkamer zijn ook vanuit deze gang bereikbaar.
Dankzij de fantastische ligging is de woonkamer zeer licht en heeft deze extra veel raampartijen en bovendien is hij, dankzij de openslaande deuren en het bijtrekken van de keuken, zeer ruim. De moderne open keuken zorgt er echt voor dat u in open verbinding staat met de woonkamer. Dit maakt koken echt een feestje en is er voldoende ruimte voor een eettafel, zodat het, ook tijdens het koken, uw gasten aan niets ontbreekt.

De keuken is daarnaast voorzien van veel inbouwapparatuur zoals: een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast met separate vriezer en oven.
Dan rest ons alleen nog de badkamer. De badkamer is modern en voorzien van een ruime inloopdouche, dubbele wastafel met meubel en is, net zoals de gehele woning, voorzien van vloerverwarming.

Balkon:
De woning beschikt over een prettig balkon gelegen op het noordwesten en is te betreden vanuit de beide slaapkamers gelegen aan de achterzijde. Tevens heeft u aan de voorzijde in de woonkamer de beschikking over een Frans balkon met openslaande deuren.

Kortom, een keurig afgewerkte woning waar echt alles is vernieuwd en zo te betrekken is.

Bijzonderheden:
- Compleet gerenoveerd in 2019 inclusief elektra en leidingen;
- Moderne keuken en badkamer;
- 2 ruime slaapkamers;
- Hoge plafonds;
- Nieuwe HR cv-ketel(2019);
- Gelegen op eigen grond;
- Centrale ligging nabij horecagelegenheden, parken, winkels, openbaar vervoer en alle uitvalswegen;
- Voldoende parkeergelegenheid voor de deur, binnen 5 min. in Centrum Amsterdam.

Hebben wij uw interesse gewekt?
Dan nodigen wij u graag uit om de woning te bezichtigen!


*** ENGLISH TRANSLATION ***

Have a look at the virtual tour as well.

We offer you this extremely beautiful, completely renovated (2019), 3-room apartment (approx. 51 m2) with 2 spacious bedrooms, spacious living room, outdoor space and a very beautiful location.
Located is in the middle of the city, in a quiet part of the popular Indian neighborhood.

The Indian neighborhood is Amsterdam's “hotspot” and a fantastic place to live. You will find an extraordinary diversity of shops, cafes and restaurants here, such as:
Bar Botanique, Wilde Zwijnen, Badhuis Javaplein, The Walter Woodbury Bar, Studio K and Hotel Arena. Within a few minutes walking distance you will find the Dappermarkt, the Tropenmuseum,
the Oosterpark and Artis.
Within 10 minutes cycling you are in the heart of the Center. The house is easily accessible by public transport. For example, the Muiderpoort train station is within walking distance and there are several tram / bus stops nearby (including tram line 3, 19, 10 and 14 bus lines 22, 37, 41 and 65). The house is also conveniently located for roads via the A10 or the Zeeburgertunnel.

Layout:

Third floor.
When entering the house you will immediately see the luxurious and beautiful finish.

You get a feeling of space and luxury here through the many windows, which create a lot of light, the beautiful wooden floor and the modern open kitchen (2019). This makes you feel right at home.
From the hall you have access to the living room, the open kitchen and the bedrooms. The fuse box, boiler room / laundry room, the toilet with wall closet with hand basin and the bathroom are also accessible from this hallway.
Thanks to its fantastic location, the living room is very light and has many extra windows and, moreover, thanks to the French doors and the addition of the kitchen, it is very spacious. The modern open kitchen really ensures that you have an open connection with the living room. This makes cooking a real party and there is enough space for a dining table, so that your guests will lack nothing, even when cooking.

The kitchen is also equipped with many built-in appliances such as: a 4-burner gas hob, extractor hood, dishwasher, fridge with separate freezer and oven.
Then we have left the bathroom. The bathroom is modern and equipped with a spacious walk-in shower, double sink with furniture and, like the entire house, has underfloor heating.

Balcony:
The house has a nice balcony located on the northwest and can be entered from the two bedrooms located at the rear. You also have access to a French balcony with French doors at the front in the living room.

In short, a neatly finished house where everything has been renewed and is ready to move into.

Particularities:
- Completely renovated in 2019 including electricity and pipes;
- Modern kitchen and bathroom;
- 2 spacious bedrooms;
- High ceilings;
- New HR boiler (2019);
- Located on private land;
- Central location near catering establishments, parks, shops, public transport and all highways;
- Ample parking in front of the door, within 5 minutes in the center of Amsterdam.

Have we aroused your interest?
Then we would like to invite you to view the house!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-18
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder