Vorige | Volgende

Balistraat 35 II 1094JC Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

MODERN, LICHT EN GOED INGEDEELD DRIEKAMERAPPARTEMENT VAN 51 M2 (BVO 57 M2) MET EEN BALKON AAN DE VOOR- EN ACHTERZIJDE. DE WONING IS RUSTIG GELEGEN IN HET HIPPE STADSDEEL OOST NABIJ DE DAPPERMARKT EN HET OOSTERPARK EN OM DE HOEK VAN DE JAVASTRAAT MET GEZELLIGE RESTAURANTS EN WINKELS.

Dit leuke appartement is op eigen grond gelegen in een pand uit 1905. In 2018 heeft de huidige eigenaar het appartement gerenoveerd en de indeling gewijzigd waardoor een ideale lay-out is gecreëerd. De woning is voorzien van een fraaie eikenhouten visgraatvloer met vloerverwarming, een moderne keuken met bargedeelte, en de woning is geheel gestuukt en geschilderd.

De combinatie van de goede indeling, de uitvoering en de ligging maken dit een top appartement!

De actieve en financieel gezonde vereniging van eigenaren wordt professioneel beheerd en de servicekosten bedragen € 79,- per maand.

INDELING
Via de gemeenschappelijke entree leidt het trappenhuis naar de eigen entree op de tweede verdieping welke direct toegang biedt tot de sfeervolle living. Het zitgedeelte bevindt zich aan de voorzijde en beschikt over openslaande deuren naar een compact balkon op het zuiden. Naast het zitgedeelte is plaats voor een goede eethoek welke weer aansluit op de moderne, ruime keuken.

De moderne keuken is aan twee zijdes opgesteld en uitgevoerd met witte kasten en lades en een donker natuurstenen aanrechtblad. De keuken is voorzien van goede inbouwapparatuur (zoals een inductiekookplaat, opbouw afzuiger, vaatwasser, koelkast met separate vriezer en een oven) en heeft aan de kamerzijde een bar met zitgelegenheid.

De achterzijde van de woning biedt ruimte aan twee slaapkamers. De ruime hoofdslaapkamer heeft openslaande deuren naar het pand brede balkon aan de achterzijde. De tweede kamer wordt momenteel gebruikt als kastenkamer maar kan perfect dienen als tweede (kinder)slaapkamer. Ook deze kamer heeft toegang tot het balkon.

Een kleine open hal biedt toegang tot de badkamer. Deze is uitgevoerd met een zwart/witte vloertegel en een witte wand. Voorts is de badkamer voorzien van het toilet, een wastafel, een inloopdouche en de wasmachineaansluiting.

Het gehele appartement is voorzien van een mooie eikenhouten visgraatvloer met vloerverwarming en heeft dubbele beglazing aan de voorzijde.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning ligt in booming Amsterdam Oost tussen het Oosterpark en het Flevopark en biedt met de nabijgelegen Javastraat en het Javaplein een rijk aanbod aan restaurants, hippe cafés, koffiezaakjes, boetiekjes en overige winkels. Zo vindt men onder meer het historische Badhuis, het veel geprezen restaurant De Wilde Zwijnen en het Pompstation. Verder zijn het filmhuis Studio K, het Tropenmuseum, de bekende Dappermarkt, Artis en Brouwerij ’t IJ in de nabije omgeving te vinden. Nieuw in de buurt en zeer zeker trendy te noemen zijn: Yokiyo, Walters Woodbury Bar, Bar Basquiat, Bar Botanique, Eastside, James en Drovers Dog Oost. Op een paar minuten loopafstand ligt NS station Amsterdam Muiderpoort met een goede trein, bus en tramverbinding. Diverse uitvalswegen zijn nabij en er is een goede verbinding naar Ringweg A10.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 21.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er een wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijst-gegevens per 16 maart 2021, vergunningsgebied Oost 3).

BIJZONDERHEDEN
- Modern, licht en goed ingedeeld driekamerappartement van 51 m2
- Intern gerenoveerd in 2018
- Pand gelegen op eigen grond
- Fundering hersteld in 2004
- Voorzien van een knus en zonnig balkon aan de voorzijde en een breed balkon aan de achterzijde
- Strak uitgevoerde keuken met bargedeelte
- Woning voorzien van eikenhouten visgraatvloer met vloerverwarming
- Professionele VvE
- Servicekosten ad. € 79,- per maand
- Dit fijne appartement is gelegen in een rustige straat in het bruisende stadsdeel Oost
- Oplevering in overleg

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NEN-CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-04-13
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder