Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Balistraat 50 I 1094JP Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bouwjaar
1912
Woonoppervlakte
37 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Gelegen op een geweldige locatie, modern en licht appartement van ca. 37 m met een ruime slaapkamer en zonnig balkon (zuid) op eigen grond.
Het appartement kenmerkt zich door zijn lichte woonkamer met open keuken en zonnige balkon welke aan de achterzijde gelegen zijn. Aan de voorzijde gelegen de riante slaapkamer met Frans-balkon en centraal gelegen de badkamer. De gehele woning is voorzien van een houtenvloer en is gelegen in de populaire Indische buurt.

Bijzonderheden:
- Eerste verdieping met balkon op het zuiden;
- Woonoppervlakte ca. 37 m;
- Bouwjaar 1912;
- Ideaal gelegen t.o.v. NS-stations en snelweg;
- Professioneel beheerde en gezonde VVE;
- Bijdrage VVE 107,50,- per maand;
- Eigen grond;
- Levering in overleg.

De woning is gelegen in de Balistraat, welke gelegen is in de geliefde Indische buurt. Deze wijk is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire buurten van Amsterdam. Alle voorzieningen voor uw dagelijkse boodschappen vindt u in de nabije omgeving, evenals de bibliotheek en overige voorzieningen . De gezellige Javastraat en het Javaplein zijn om de hoek gelegen, evenals het Oosterpark, Flevopark en het Beukenplein. In deze gewilde buurt vindt u tal van leuke restaurants en hotspots zoals restaurant Wilde Zwijnen, bar Basquiat, Hartje Oost, caf LouieLouie, de Biertuin, the Walter Woodbury Bar, Studio K en Brouwerij t'IJ. Binnen enkele fietsminuten staat u in hartje Centrum en in de gezellige Pijp.

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijke entree.

Eerste verdieping:
Hal, woonkamer met open keuken en balkon aan de achterzijde gelegen. Aan de voorzijde gesitueerd de slaapkamer en centraal gelegen de badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet.

Vierde verdieping:
Berging ca. 7 m.

Bereikbaarheid:
De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (bus en tram) en ligt vlakbij het NS-station Muiderpoort. Ook het Amstelstation en Centraal Station zijn binnen enkele fietsminuten bereikbaar. Met de auto heeft u een zeer snelle aansluiting op de Ring A10.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
37 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder