Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Balistraat 96 - D 1094JT Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bouwjaar
1915
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Recent gerenoveerd zonnig tweekamer appartement met hoge plafonds en fantastisch dakterras. Gewild gedeelte van Oost om de hoek bij het gezellige Javaplein en de Javastraat, het culturele centrum Studio K, de Dappermarkt en het Flevopark.

Ligging
Gelegen in het populaire stadsdeel Oost op een aantrekkelijke rustige locatie met gunstige ligging ten opzichte van de A-10 en het Muiderpoortstation. In de nabije omgeving zijn er tal van voorzieningen zoals het Flevopark en het iets verderop gelegen Oosterpark, de winkels en horeca op de Javastraat en het Javaplein, het nieuwe winkelcentrum Oostpoort, de bekroonde Dappermarkt en Studio K. Tennis- en zwemliefhebbers kunnen terecht bij tennisvereniging Tie-Breakers aan de Valentijnkade en het om de hoek gelegen Flevoparkbad.

Omschrijving
De woning van circa 48m2 (bruto vloeroppervlakte circa 59m2) ligt op de vierde verdieping met entree op de derde verdieping en beschikt over een fraai aangelegd en vergund dakterras en circa 3,10 meter hoge plafonds. Doordat de ruimten met elkaar in open verbinding staan en door de hoogte heeft het appartement een loftachtig karakter. In 2009 is de woning gerenoveerd en voorzien van strak stuukwerk, nieuw elektra, nieuwe cv installatie, badkamer en keuken, kozijnen met dubbelglas en mechanische ventilatie. In 2017 is het dakterras met vergunning aangelegd.

Indeling
Eigen entree op de derde verdieping met garderobe, trap naar de vierde verdieping, hal, woonkamer met open keuken voorzien van inbouwapparatuur aan de achterzijde, interne trap naar het dakterras, ruime slaapkamer aan de voorzijde, badkamer met toilet, berging voorzien van cv ketel, mechanische ventilatie en wasmachineaansluiting. Fraai aangelegd dakterras van circa 22m2 met elektra en water.

Keuken
Luxe zwarte open keuken met een wit aanrechtblad, voorzien van een spoelbak, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser, koelkast en een aparte vriezer.

Sanitair
Moderne badkamer met zwarte vloer- en witte wandtegels, voorzien van een wastafel met spiegel en verlichting, inloopdouche met een glazen douchewand en een toilet.

Dakterras
Dakterras van circa 22m2 voorzien van houten bankirai houten planken, elektra, water, loungebank met kussens, schaduwdoek en opbergkist (eventueel zijn deze roerende zaken ter overname).

Installaties
Verwarming en warmwater middels cv ketel (Intergas, bouwjaar 2009);
Moderne elektrische-installatie, groepenkast voorzien van aardlekschakelaar;
Mechanische ventilatie;
Halofoon;

Vereniging van Eigenaren
Vereniging van Eigenaars Balistraat 94-98 te Amsterdam. De administratie wordt professioneel beheerd door Stedeplan. De servicekosten bedragen Ä 107,= per maand. Het betreft een gezonde en actieve VvE met een meerjaren onderhoudsplan. De VvE is ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. In 2018 is er groot onderhoud aan de buitenzijde uitgevoerd en is o.a. het houtwerk geschilderd. In het najaar van 2020 zal de VvE de muren, plafonds, deuren en kozijnen van het trappenhuis schilderen alsmede Led-verlichtingsarmaturen plaatsen.

Bijzonderheden/kenmerken
Gerenoveerd in 2009;
Houten kozijnen voorzien van dubbel glas;
Het gehele appartement is voorzien van een fraaie laminaatvloer;
Hoge plafonds;
Gestuukte wanden en plafonds;
Dakterras;
Energielabel D;
Afgekochte erfpacht tot het jaar 2059. Verkoper heeft de overstap naar eeuwigdurende erfpacht onder de gunstige condities van 2019 tijdig aangevraagd;
Bouwjaar circa 1915.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegrond*
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-09-2020
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²
Inhoud
152 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder