Vorige | Volgende

Balthasar Floriszstraat 28 II 1071VD Amsterdam, Duivelseiland

Vraagprijs € 465.000 

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
65 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Op een mooie en leuke plek in Amsterdam Zuid, bieden we dit ruime en lichte 3 kamer appartement aan van ca 65 m2. Geen erfpacht want de woning ligt op eigen grond!

*** SEE ENGLISH TEXT BELOW ***

Een heerlijk balkon aan de achterzijde gelegen op het zuiden met vrijuitzicht over de gezellige binnentuien, maakt dit appartement helemaal af. De sfeer in de woning is aanstekelijk, de prachtige eikenhouten vloer straalt bij binnenkomst. Alles is ruim van opzet, 2 mooie grote slaapkamers aan de voorzijde. Kortom een klein pareltje in Amsterdam Zuid.

De nabije omgeving is fantastisch te noemen en misschien wel de leukste plek van Amsterdam! met het Museumplein, de Albert Cuypstraat en het Vondelpark op loopafstand. De woning ligt tussen de winkelstraten als de Van Baerlestraat, de Beethovenstraat en de P.C. Hooftstraat en de Pijp.
Voorts zijn er in de gehele omgeving voldoende mogelijkheden om uit te gaan zoals het Concertgebouw en de nabij gelegen restaurants en brasserieën, zoals Wildschut, Le Garage, College Hotel en Loetje.

Omgeving:
Het appartement ligt op Duivelseiland en wordt begrensd door: Hobbemakade, Roelof Hartstraat, Roelof Hartplein, Van Baerlestraat en Ruysdaelstraat. Ondanks dat de naam zo doet vermoeden, is het Duivelseiland dus feitelijk geen eiland, in die zin dat de wijk niet met water is omsloten.
Rond 1900 was er ter hoogte van de latere Ruysdaelstraat een afgelegen buurtje te midden van een kale vlakte aan de Boerenwetering en werd het genoemd naar het eiland voor de kust van Frans-Guyana waar de Franse kapitein Alfred Dreyfus naar toe verbannen werd.

Indeling:
Op de tweede verdieping bevindt zich de entree van het appartement. Ruime woonkamer plus open keuken en aansluitend het balkon op het zuiden. WC en badkamer in midden van de woning. Grote slaapkamer en de tweede slaapkamer zijn gelegen aan de voorzijde. De tweede slaapkamer is bereikbaar vanaf de grote slaapkamer.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca 65 m2
- Eigen grond
- Balkon op het zuiden
- Servicekosten VvE € 37,50 per maand
- Dubbel glas
- Nieuwe cv ketel, Intergas uit 2019
- Authentieke elementen
- Inbouwkasten in grote slaapkamer
- Oplevering in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

In a beautiful and nice place in Amsterdam South, we offer this spacious and bright 3 room apartment of approximately 65 m2. No leasehold because the house is on its own land!

A lovely balcony at the rear facing south with unobstructed view over the cozy inner gardens, completes this apartment. The atmosphere in the house is infectious, the beautiful oak floor radiates upon entering. Everything is spacious, 2 beautiful large bedrooms at the front. In short, a small gem in Amsterdam South.

The surrounding area is fantastic and perhaps the nicest place in Amsterdam! with the Museumplein, Albert Cuypstraat and the Vondelpark within walking distance. The house is located between the shopping streets such as Van Baerlestraat, Beethovenstraat and P.C. Hooftstraat and de Pijp.
There are also plenty of opportunities to go out in the entire area, such as the Concertgebouw and the nearby restaurants and brasseries, such as Wildschut, Le Garage, College Hotel and Loetje.

Surroundings:
The apartment is located on Devil's Island and is bordered by: Hobbemakade, Roelof Hartstraat, Roelof Hartplein, Van Baerlestraat and Ruysdaelstraat. Although the name suggests this, the Devil's Island is not actually an island in the sense that the district is not enclosed with water.
Around 1900, near the later Ruysdaelstraat, there was a remote neighborhood in the middle of a barren plain on the Boerenwetering and it was named after the island off the coast of French Guiana where the French captain Alfred Dreyfus was exiled.

Layout:
The entrance of the apartment is on the second floor. Spacious living room plus open kitchen and then the south-facing balcony. WC and bathroom in the middle of the house. Main bedroom and the second bedroom are located on the front. The second bedroom is accessible from the master bedroom.

Particularities:
- Living area approx. 65 m2
- Own ground
- South-facing balcony
- Service costs VvE € 37.50 per month
- Double glass
- New central heating boiler, Intergas from 2019
- Authentic elements
- Fitted wardrobes in master bedroom
- Delivery in consultation

The information without obligation shown on this website has been compiled by us (with care) based on data from the seller (and / or third parties). We do not guarantee the accuracy or completeness thereof. We advise you and / or your broker to contact us if you are interested in one of our properties. We are not responsible for the content of the websites referenced.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-03-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder