Vorige | Volgende

Bankastraat 47 2 1094EB Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Vraagprijs € 335.000 

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Sfeervol 2-kamerappartement van circa 51 m² op eigen grond, gelegen in de Indische buurt van Amsterdam Oost. Dit huis beschikt over een gezellige woonkamer met eethoek, aparte keuken en ruime slaapkamer. Een frans balkon aan de woonkamer op het zuiden en een balkon aan de rustige binnentuin aan de achterzijde. Kortom, een fijn appartement op de tweede verdieping van een karakteristiek pand in een heerlijk rustig straatje in een levendige buurt met vele leuke winkels en restaurantjes om de hoek.
(English text below)

Indeling:
Via het trappenhuis naar de tweede verdieping. Entree met intercom. Aan de voorzijde ligt de woonkamer, met een frans balkon op het zuiden. Verder heeft de woonkamer een zeer fraaie inbouwkast en loopt de ruimte over in een gezellige en ruime eethoek. Vanaf hier toegang tot de keuken aan de linker achterzijde, voorzien van onder andere antraciet vloertegels, ijskast, 4-pits gasfornuis, klein model vaatwasmachine en wasmachineaansluiting. Via de keuken is het balkon bereikbaar, op het noorden gelegen, met een balkonkast met elektriciteitsaansluiting. Aan de rechter achterzijde ligt de slaapkamer, die een industriële, open kledingkast heeft. Naast de entree ligt de badkamer, voorzien van douche en toilet.

Omgeving:
De Bankastraat is een van de mooiste straten in Amsterdam Oost. Een rustige straat met karakteristieke gevels, grotendeels van rond 1902 uit de neorenaissance, kenmerkende stijl met veel gekleurde bakstenen, speklagen en bogen, met een fijne sfeer door het groen van de bomen. De straat bevindt zich tussen het Timorplein, de Mauritskade en de Zeeburgerdijk en op enkele minuten lopen van de Javastraat. Hier vind je een mix van oude en leuke nieuwe winkels, maar met nog steeds de gezellige oude sfeer. Winkels voor je dagelijkse boodschappen zijn allemaal dichtbij huis, net als leuke restaurantjes en cafés in de buurt, zoals Wilde Zwijnen of het Pompstation, het Badhuis, café Basquiat en natuurlijk de bioscoop Studio K. Verder in de directe omgeving: onder andere de Dappermarkt, het Oosterpark, musea en in minder dan 15 minuten fiets je naar de binnenstad.

Bereikbaarheid:
Het appartement is met de auto goed bereikbaar vanaf de Ring A10 via afrit S113. Vanaf de Zeeburgerdijk is er een halte voor tramlijn 14 en in slechts een paar minuten fiets je naar het Muiderpoort Station of Station Science Park.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1902;
- Eigen grond;
- Woonoppervlakte circa 50,6 m² (NEN 2580 rapport beschikbaar);
- 2-kamer appartement;
- Grotendeels voorzien van eikenhouten lamelparket;
- Frans balkon (voorzijde) op het zuiden en groot balkon (achterzijde);
- Verwarming en warmwater middels cv-ketel (type Nefit, bouwjaar 2010);
- Houten kozijnen met kunststof ramen en dubbel glas;
- Energielabel D;
- Kleine VvE in eigen beheer bij de bewoners;
- Servicekosten bedragen circa € 71,80 per maand;
- Oplevering in overleg, kan snel.

*English text*
Atmospheric 2-room apartment of approximately 51 m² on freehold, located in the ‘Indische buurt’ of Amsterdam Oost. This house has a cozy living room with dining area, separate kitchen and spacious bedroom. A French balcony at the living room on the south and a balcony on the quiet courtyard at the rear. In short, a nice apartment on the second floor of a characteristic building in a wonderfully quiet street in a lively neighborhood with many nice shops and restaurants around the corner.

Layout:
Via the stairwell to the second floor. Entrance with intercom. At the front is the living room, with a French balcony facing south. Furthermore, the living room has a very nice built-in bookcase and the space flows into a cozy and spacious dining area. From here access to the kitchen on the left, equipped with anthracite floor tiles, refrigerator, 4-burner gas stove, small model dishwasher and washing machine connection. The balcony is accessible via the kitchen, facing north, with a balcony cupboard with electricity connection. At the right rear is the bedroom, which has an industrial, open wardrobe. Next to the entrance is the bathroom with shower and toilet.

Surroundings:
The Bankastraat is one of the nicest streets in Amsterdam Oost. A quiet street with characteristic facades, mostly from around 1902 from the neo-Renaissance, characteristic style with many colored bricks, façade band and arches, with a pleasant atmosphere by the green of the trees. The street is located between Timorplein, Mauritskade and Zeeburgerdijk and a few minutes' walk from Javastraat. Here you will find a mix of old and nice new stores, but still with the cozy old atmosphere. Shops for your daily groceries are all close by, as are nice restaurants and cafés in the neighborhood, such as Wilde Zwijnen or the Pompstation, the Badhuis, the Basquiat café and of course the Studio K cinema, the Oosterpark, museums and in less than 15 minutes you cycle to the city center.

Accessibility:
The apartment is easily accessible by car from the A10 ring road via exit S113. There is a stop for tram line 14 at Zeeburgerdijk and you can cycle to Muiderpoort Station or Science Park Station in just a few minutes.

Particularities:
- Year of construction 1902;
- Freehold;
- Living area approximately 50.6 m² (NEN 2580 report available);
- 2 room apartment;
- Largely with oak parquet flooring;
- French balcony (front) facing south and large balcony (rear);
- Heating and hot water through central heating boiler (type Nefit, built in 2010);
- Wooden frames with plastic windows and double glazing;
- Energy label D;
- Small VvE (Association of Owners) in-house with the residents;
- Service costs amount to approximately € 71.80 per month;
- Delivery in consultation, can be fast.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder