Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bankastraat 55 C 1094EC Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bouwjaar
1912
Woonoppervlakte
43 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Fantastisch licht en strak afgewerkt tweekamer appartement van ca 43 m2, welke in 2005 volledig is gerenoveerd. Aan de achterzijde ligt een heerlijk ruim balkon en aan de voorzijde een karakteristiek Frans balkon. Het appartement ligt in één van de mooiste en rustigste straatjes van de gewilde Indische buurt. Om de hoek bevindt zich de bruisende Javastraat met leuke restaurants, cafés en (kleding)winkels. Op loopafstand zijn twee parken (Flevopark en Oosterpark), een bioscoop (Studio K), de Dappermarkt, OV-voorzieningen (Muiderpoortstation) en uitvalswegen richting bijv. de A10.

Indeling
Entree op de tweede verdieping. Vanuit de hal toegang tot de aparte toiletruimte en lichte slaapkamer met toegang tot het balkon aan de achterzijde van de woning. Ruime lichte woonkamer met toegang tot de twee balkons, moderne open keuken voorzien van vaatwasser, combi oven/magnetron, koelkast inclusief vriesvak, 4 pits gaskookplaat en afzuigkap. Vanuit de woonkamer is de moderne badkamer bereikbaar welke is voorzien van een inloopdouche met thermostaat kraan, wastafel en wasmachine.

Technische installatie
Strak gestuukte wanden en plafonds. Houten kozijnen met dubbele beglazing. HR ketel Remeha Tzerra (2016).

Parkeergelegenheid
Parkeergelegenheid op de openbare weg middels een bewonersvergunning.

Vereniging van Eigenaren
Servicekosten € 119,38 p/mnd. De VvE wordt intern beheerd door de leden zelf (5 leden).

Eigen grond
Het pand is gelegen op eigen grond.

Bijzonderheden
- NEN2580 meetrapport aanwezig;
- Volledig gerenoveerd in 2005;
- Karakteristieke elementen zoals een Frans balkon en glas in lood
- Eiken houten vloer
- Volledig dubbel glas
- Rustige ligging aan een niet doorgaande weg;
- Volle eigendom;
- Gezonde VVE;
- Ketel uit 2016
- In 2016 dak vernieuwd;
- Populaire buurt met alle voorzieningen op loopafstand;
**** Engelse tekst****
In 2005 completely renovated, bright and modern two-bedroom apartment of 43 m2 with a lovely large balcony at the back and a characteristic French balcony on the front side of the apartment.
The apartment is located in one of the most beautiful and serene streets of the trendy ‘Indische Buurt’. Two city parks, a cinema, the Dapper market and public transport are all on a walking distance. Higways are also easy accessible.

Layout
Entry on the second floor. From the hallway entry to the separate toilet and bright bedroom with entry to the backside balcony. Spacious bright living room with entry to both balconies, modern open kitchen equipped with dishwasher, combi oven/microwave, refrigerator including freezer, four burner stove and hood. Access to the modern bathroom through the living room, situated with a walk-inn shower with thermostatic valve, sink and washing machine.

Technical installations
Tightly plastered walls and ceilings. Wooden window frames with double glazing. HR cv boiler Remeha Tzerra (2016).

Parking
Parking on public roads with residents permit. At the moment there is no waiting list for a parking permit in the Bankastraat.

Owners Association (VvE)
Service charge € 119,38. The VvE is managed internally by the members themselves (5 members).

Highlights
- NEN2580 measurement report
- Completely renovated in 2005;
- Characteristic elements such as a French balcony and stained glass;
- Oak wooden floor
- Fully double glazed;
- Full ownership
- New boiler from 2016
- New roof in 2016
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
43 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder