Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bankrasweg 12 1183TP Amstelveen, Buitengebied-Noord

Bouwjaar
2001-2010
Woonoppervlakte
435 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
3.226 m²

Omschrijving

The best of both worlds

Fietsers die op deze zonnige herfstdag passeren, zullen ongetwijfeld even wegdromen: ‘Als ik dáár toch eens kon wonen…’ Dit mooie landhuis ligt op een strategische en vooral ideale locatie: in de Middelpolder, een natuurgebied aan de rand van Amsterdam.

Ooit stond op deze plek, zo’n tweehonderd meter achter de Amstel, een vervallen boerderij. De huidige bewoners zagen meteen de mogelijkheden die deze prachtige locatie bood en begonnen vol goede moed aan een ingrijpende verbouwing. Het werd een meerjarenproject, met veel respect voor de omgeving en vooral voor het uitzicht van de omwonenden. Toen de verbouwing eindelijk klaar was, belde een verre buur aan: ‘Wat fijn dat jullie er zo’n mooi landhuis van hebben gemaakt.’
De woning verrees op de fundamenten van de oude boerderij en het voorhuis is blijven staan. Hoewel het interieur volledig is gestript, doet de woning aan de buitenkant nog steeds erg denken aan de originele boerderij met stal. Zelfs de oude dakpannen zijn hergebruikt – wat ontbrak werd bij elkaar gezocht bij leveranciers van oude bouwmaterialen. Het interieur van de woning is strak vormgegeven, erg licht en opmerkelijk sfeervol. En ruimtelijk, wat mede te danken is aan de vele raampartijen en het knappe gebruik van de hoogte. De living ligt aan de achterzijde en kijkt uit op de grote tuin, die naadloos overgaat in het natuurgebied van het Landschap Noord-Holland: de Middelpolder. Een stiltegebied met graslanden en poeltjes, dat erg in trek is bij weidevogels. Wanneer je naar buiten kijkt of op een van de terrassen zit, is het bijna niet te geloven dat je binnen enkele minuten in het centrum van Amstelveen bent en de Internationale School dichtbij is, evenals de Zuidas, Amsterdam en Schiphol. De woning is prachtig uitgevoerd met gebruik van mooie materialen. De vloer van de begane grond is gelegd met Chinees hardsteen, de royale keuken is strak en voorzien van luxe inbouwapparatuur. De living met eethoek, televisiehoek én zithoek is buitengewoon groot en gaat de hoogte in, maar dankzij de fraaie vloer, de open haard, de vide en het gebruik van roedes in de vele raampartijen is het vooral ook gezellig. De riante master bedroom, met aansluitend een grote badkamer, bevindt zich eveneens op de begane grond. Ook hier is het Chinese hardsteen verwerkt – zelfs het grote, tweepersoons bad is ervan gemaakt. De slaapkamer heeft uiteraard een grote inloopkast. Bovenin het voorhuis zijn nog twee slaapkamers met daar tussenin een grote inloopkast. Via de overloop, die zo groot is dat het eigenlijk een kamer op zich is, komen we bij de overige twee slaapkamers met badkamer en een apart toilet. Er is nog een vide, waar een ruime werkplek kan worden gecreëerd. Met overal – heel fijn – lekker veel bergruimte. Deze woning biedt de ideale mogelijkheid voor kantoor of praktijk aan huis, want er is een volledig zelfstandig bijgebouw, dat met wat kleine aanpassingen natuurlijk ook als gastenverblijf of woning voor de au pair of inwonende ouders zou kunnen worden gebruikt. Beneden is een grote ruimte met toilet, boven nog een studio met een keuken, een badkamer en een vliering die bereikbaar is met een vlizotrap. De verbouwing is nu helemaal klaar en het resultaat is verbluffend. De huidige bewoners zijn op zoek naar een volgend project, zodat deze droom voor nieuwe gelukszoekers in vervulling kan gaan.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-07-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001-2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
435 m²
Perceeloppervlakte
3.226 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Amstelveen

Amstelveen dankt haar bestaan aan de rivier de Amstel, die een cruciale rol speelde in de verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. De naam Amstelveen wordt sinds 1964 gebruikt voor het gedeelte van Nieuwer-Amstel, dat na de annexaties door Amsterdam overbleef. Amstelveen heeft veel te bieden. De gunstige ligging tussen Schiphol en Amsterdam, maakt dat wonen hier erg populair is. Inmiddels is Amstelveen uitgegroeid tot een bruisende stad met vele recreatiemogelijkheden en is het de tweede groenste stad van Nederland. Voor de groenliefhebbers is er Het Amsterdamse Bos. Dit uitgebreide gebied heeft plek voor bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken, wandelen, fietsen, kanoën, klimmen. Natuur, cultuur, educatie, evenementen en winkelen komen hier op een prettige manier bij elkaar.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder