Vorige | Volgende

Banstraat 50 Boven 1071KB Amsterdam, Banpleinbuurt

Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
160 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Hoogwaardig en stijlvol gerenoveerd bovenhuis van ca. 160 m met een zonnig dakterras van 59 m. Het huis is fraai gelegen aan een klein plantsoen met oude platanen in de Banstraat en heeft hierdoor vrij uitzicht op groen en speelruimte voor de deur.

Door de bijzondere ligging aan de kop van het bouwblok aan de achterzijde en aan het plantsoen aan de voorzijde heeft u in de woning veel privacy. Aan de achterzijde is er vrij uitzicht over de groene binnentuinen.

Een bijzonder stijlvol en erg licht geheel met royale maatvoeringen en doordachte en praktische indeling.
Omvat onder andere een ruime en lichte woonkamer met open keuken voorzien van kookeiland en open voorzijkamer, vier slaapkamers, twee luxe badkamers en een dakterras.

Gelegen aan het plein met zowel aan de voorzijde en achterzijde vrij uitzicht, onderscheid deze fraaie bovenwoning zich in diverse opzichten van woningen in de omgeving. 4 ruime slaapkamers, 2 luxueuze badkamers, royaal dakterras en 2 balkons grenzend aan de diverse kamers, maken dit object zeer geschikte voor gezinnen, expats en loges. De woning is zeer goed onderhouden en voorzien van een ruime woonkeuken met kookeiland en uitgebreide inbouwapparatuur. De klassieke indeling met open haard in de voorkamer geven het appartement de warme uitstraling die past in dit luxe marktsegment. Nabij diverse winkels, openbaar vervoer, parken en musea, is dit de ultieme stadswoning.

DE WONING
Begane grond: afzonderlijk entree;
2e verdieping: hal, toilet, bergkast met elektrische installatie, woonkamer met open haard en open keuken met eiland v.v. diverse inbouwapparatuur, openslaande deuren naar balkon (circa 7 m ZW);
3e verdieping: overloop, wasruimte met wasmachine aansluiting, bergkast met cv-opstelling, 4 slaapkamers waarvan 2 met openslaande deuren naar balkon (circa 6 m ZW), badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en dubbele wastafel bereikbaar vanuit master bedroom, gastenbadkamer met toilet, wastafel en inloopdouche, vaste trap naar dakterras (van 59 m).

DE LIGGING
Het appartement is gelegen in een van de meest gewilde buurten in Amsterdam Zuid, tussen het Hilton en Museumplein. Tal van winkels, terrassen en restaurants treft u in de directe nabijheid en even verderop in de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat. In de nabije omgeving vindt u goed aangeschreven scholen voor basis- en voorgezet onderwijs, diverse tram- en buslijnen en diverse culturele instellingen zoals het Koninklijk Concertgebouw en het Rijksmuseum. Met de auto is er een goede ontsluiting naar de Ringweg A-10.

VERENIGING VAN EIGENAREN
Het complex is gebouwd omstreeks 1900 en in 2012 gesplitst in appartementsrechten. De VVE bestaat uit 2 leden, is actief en verantwoordelijk voor het casco onderhoud. Het pand is zeer goed onderhouden. Schilderwerk en renovatie van balkons is in 2019 uitgevoerd.

HET ONDERHOUD
De woning is goed onderhouden en voorzien van een moderne en luxe keuken en sanitair. Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt en geschilderd, de woning is volledig gesoleerd. Het casco is goed onderhouden, het complex is in 2012 gesplitst in appartementsrechten.

BIJZONDERHEDEN:
- 5-kamer appartement met 2 balkons en dakterras;
- Goed onderhouden, gesplitst complex (2012);
- Klassieke indeling, hoge plafonds, unieke ligging aan plein met vrij uitzicht;
- Centraal gelegen in Oud Zuid
- Modern en luxe sanitair en keuken;
- Erfpacht 1.331,- pj
- AB 2000
- Tijdvak 01-01-1996 - 31-12-2045
- Koper kan kiezen tussen eeuwigdurend afgekochte erfpacht of vaste jaarlijkse erfpacht (fiscaal aftrekbaar).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-05-25
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
160 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan n miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder