Vorige | Volgende

Barcelonaplein 55 1019LX Amsterdam, KNSM-eiland

Vraagprijs € 350.000 

Bouwjaar
1993
Woonoppervlakte
60 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Goed ingedeelde 3 kamerwoning van ruim 60 m², met slaapzolder en een zonnig balkon op het zuidoosten met fantastisch uitzicht! De woning maakt deel uit van het markante Albertcomplex op KNSM-eiland en is gelegen op de 5e en 6e verdieping (met de entree op de 4e verdieping). Dit is tevens de bovenste verdieping (dus géén bovenburen). Deze is met de lift te bereiken. In de onderbouw heeft de woning nog een privéberging.

Indeling
Via de gemeenschappelijke hal met lift loopt men op de vierde verdieping de galerij over richting de voordeur.

4e verdieping: Entree woning, hal met trap naar de 5e verdieping.

5e verdieping: Overloop met video-intercom en vaste trap naar de slaapzolder. Lichte woonkamer met eikenhouten vloer, charmant dakraam en een heerlijk balkon met fraai uitzicht op water. De dichte (woon)keuken is voorzien van een verzorgd keukenblok en biedt voldoende ruimte voor ontbijttafel om zo de dag rustig te beginnen. Ruime bergkast waar de de HR cv-ketel is opgesteld. De ruime badkamer is voorzien van een douche, wastafel en wasmachineaansluiting, wastafelmeubel, designradiator en toilet. De slaapkamer is eveneens groot, met voldoende ruimte voor een grote kledingkast en een werkplek.

6e verdieping: Grote slaapzolder van circa 34 m² vloeroppervlak met een Velux dakraam. Deze oppervlakte is exclusief het woonoppervlak van 60 m², daar de stahoogte lager is dan 2 meter, zie plattegrond en meetrapport.

Het appartement is goed onderhouden en zeer de moeite waard voor een bezichtiging!

Tenslotte bevindt zich in de onderbouw nog een eigen berging van 8 m² groot.

Omgeving
Het stedenbouwkundig ontwerp van het KNSM-eiland is van Jo Coenen. De combinatie van bijzondere architectuur, wonen aan het water en de voorzieningen in de buurt maken wonen op het eiland zeer aangenaam. Op het eiland is een winkelcentrum met vooral trendy winkels, het meer praktische winkelcentrum Brazilië is op loopafstand gelegen. Er is een ruime keuze aan horecavoorzieningen.
Direct voor het Albertcomplex bevindt zich een zwemsteiger waar bewoners de hele dag van de zon kunnen genieten en zwemmen. U fietst binnen 10 minuten naar bijvoorbeeld het Centraal Station of de binnenstad. Er is openbaar vervoer (tram 7 en bus 65 en 42) en de ring A10 is via de Piet Heintunnel binnen enkele minuten bereikbaar.

VvE
De vereniging van eigenaren wordt actief en professioneel beheerd door VvE Beheer Amsterdam en de maandelijkse bijdrage zijn € 83,89 en bevatten o.a. een bijdrage voor de opstalverzekering en sparen voor toekomstig onderhoud. Relevante stukken zijn op aanvraag beschikbaar.

Grondsituatie
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon is vooruitbetaald tot 1-12-2042. Op dit recht zijn de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht van het jaar 2000 van toepassing.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte 60,3 m² (meetrapport aanwezig)
- Grote (slaap)zolder met daklicht
- Berging in de onderbouw
- Geen bovenburen
- Prachtig uitzicht op water
- Lift en huismeter aanwezig
- Gezonde en professioneel beheerde VvE
- Erfpacht afgekocht tot 1-12-2042
- Oplevering in overleg

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-04-23
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Maisonnette
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder