Vorige | Volgende

Barentszplein 6 T + PP 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bouwjaar
2009
Woonoppervlakte
82 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Op een geweldige unieke plek in Amsterdam, aan de oude Houthaven, tussen de IJ-oevers en het Prinseneiland bevindt zich op de derde etage van een in 2009 gerealiseerd gebouw dit lichte en goed ingedeelde drie kamer appartement met een woonoppervlakte van circa 82 m². Dit huis kenmerkt zich door de vele raampartijen, van waaruit een spectaculair en vrij uitzicht is richting de Pontsteiger, Amsterdam Noord en over het IJ. Juist door de bijzondere ligging van de woning is er helemaal geen inkijk, wat het gevoel van vrijheid alleen maar versterkt.
Het huis heeft een zeer praktische indeling met onder andere twee ruime slaapkamers, een moderne badkamer met ligbad en douche, separaat een toiletruimte, een inpandige bergruimte en een royale, lichte woonkamer met een luxe open keuken met kookeiland. De kozijnen in de woonkamer hebben dubbele klapdeuren met een glazen balustrade. Het zijn zgn. Franse balkons. In de kelder is nog een individuele berging aanwezig en ‘last but not least’ behoort er bij deze woning een eigen parkeerplaats in ondergelegen parkeergarage.
De canon voor de erfpacht is afgekocht tot en met 2056 en het beheer van de verenging van eigenaars wordt professioneel en actief uitgevoerd.

Kortom, op zoek naar een combinatie van een uniek huis, op een unieke (centrale) locatie met spectaculair uitzicht, maar ook met veel privacy, dan is dit huis zeker een bezoek waard!!

Inboedel:
De inboedel die in de woning staat, kan eventueel voor het overgrote deel worden overgenomen.

Ondanks de huidige omstandigheden bent u van harte welkom voor een bezichtiging, waarbij we wel de volgende maatregelen strikt in acht nemen:
- bezichtigingen deden wij op voorhand al en nu nog steeds op afspraak en tijdstip;
- wij reserveren voor u 15 minuten per bezichtiging, dus gelieve echt op tijd te komen;
- u bent van harte welkom met maximaal 2 mensen inclusief kinderen en/of aankoopmakelaar;
- als er toch nog kijkers binnen zijn, vragen wij u vriendelijk even buiten te wachten;
- wij schudden geen handen;
- wij dragen een mondkapje en handschoenen;
- wij willen u vragen ook een mondkapje op te doen;
- wij houden minimaal 1,5 m. afstand tijdens de bezichtiging, gelieve u daar ook aan te houden voor ieders gezondheid;
- heeft u een loopneus, hoest u of voelt u zich verkouden of koortsig? Dan verzoeken wij u in deze tijd thuis te blijven.

Omgeving:
Het Barentszplein heeft een fantastische ligging aan het IJ, gelegen aan het begin van de IJ-oevers, tussen het karakteristieke Prinseneiland en Silodam, aan het einde van Westerdokseiland. Het grenst aan de Houthavens met zijn nieuwe ontwikkeling van hoogwaardige woningbouw en bedrijfsgebouwen in ontwerp en mode. Deze locatie is zeker centraal te noemen.
Het is een leuke wandeling naar de gezellige winkels en kroegjes van de Haarlemmerdijk en de Jordaan en men loopt ook zo naar het Westerpark met onder andere de tot vrijetijdsbesteding omgebouwde Westergasfabriek. Op loopafstand ligt Amsterdam Centraal Station, vanwaar alle openbaar vervoersvoorzieningen aanwezig zijn als trein, bus, tram, metro en veerpont. Met de auto is men binnen een mum van tijd de stad uit en via de Ring A-10 bereikt men de rest van Nederland.


Indeling:
Begane grond:
Centrale entree; hal; bergingen; trappenhuis; liften.
Derde etage:
Galerij; entree van de woning; hal; meterkast; twee slaapkamers; berging met de cv-ketel (Remeha HR, 2009) en wasmachineaansluiting; badkamer met ligbad, douche en wastafelmeubel; separaat toilet met fontein; lichte woonkamer met drie openslaande deuren; luxe open keuken voorzien van een koelkast, vriezer, combi oven/magnetron en een kookeiland met 5 pits kookplaat, rvs schouw, vaatwasser en een Quooker.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 2009
- Woonoppervlakte circa 82 m² (meetrapport aanwezig)
- Eigen parkeerplaats in ondergelegen garage te bereiken via lift en trappenhuis
- Individuele berging in de onderbouw, van buiten toegankelijk
- Erfpachtcanon afgekocht tot en met 31-12-2056, voorwaarden AB 2000
- Aluminium kozijnen met Franse Balkons en v.v. dubbel glas
- Verwarmd middels cv-ketel, Remeha HR (2009)
- Mechanische ventilatie
- Actieve vereniging van eigenaren, beheer door de Nieuwe Wereld vastgoedbeheer
- Meerjaren onderhoudsplan aanwezig.
- VvE bijdrage € 116,33 per maand voor de woning, € 41,64 voor de parkeerplaats
- Aanvaarding in overleg
- Niet zelf bewoning clausule van toepassing
- Notariskeuze aan de koper, mits in Amsterdam
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-01-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder