Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Barentszstraat 126 1013NS Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Vraagprijs € 375.000 k.k.

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
55 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Deze sfeervolle en goed ingedeelde woning van 55m2 ligt aan een gezellig pleintje in het hart van de Zeeheldenbuurt. Het bevindt zich op de 3e en gedeeltelijk 4e etage van een complex dat geheel vernieuwbouwd is in 2006. Het appartement beschikt over een zonnige zitkamer, een woonkamer met open keuken en balkon, en een ruime slaapkamer. Het is eenvoudig om een tweede slaapkamer te creëren. Het dakterras complementeert het geheel.

Beschrijving en indeling:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereik je de eigen entree op de derde etage. Je komt binnen in de hal die in het midden van woning is gesitueerd en vanwaar je toegang hebt tot diverse vertrekken. Aan de voorzijde van het appartement bevindt zich een zonnige ruime kamer die nu in gebruik is als zitkamer, maar gemakkelijk ook als tweede slaapkamer kan worden ingericht. Aan de achterzijde ligt de woonkamer met open keuken die voorzien is van alle apparatuur: 4-pits gasfornuis, vaatwasser, koelkast met vriesvakje, magnetron, wasmachine en CV-ketel. Van hier heb je ook toegang tot het balkon op het noorden. In het midden van de woning ligt de badkamer met douche, toilet en authentieke granitovloer. Vanuit de woonkamer geeft de moderne zwevende trap toegang tot de slaapkamer met ruime inbouwkast op de zolderverdieping. Hier is door middel van diverse Velux dakramen een zeer prettige en lichte ruimte ontstaan waarbij de nok met de zichtbare balken echte charme aan de ruimte geeft. Aansluitend is het dakterras waar je gedurende de dag heerlijk van de zon en de stilte kunt genieten. Het appartement is voorzien van een eikenhouten vloer en is zeer goed onderhouden. Er zijn diverse kasten ingebouwd zodat er veel opbergruimte is gecreëerd.

Kenmerken:
- Appartement van 55 m2 op de 3e en deels 4e etage
- Vernieuwbouwd in 2006 inclusief de fundering
- 1 slaapkamer met de mogelijkheid een 2e slaapkamer te realiseren
- Dakterras en een balkon op het noorden
- Geheel voorzien van dubbel glas
- Energielabel C
- Erfpacht canon afgekocht tot 31-01-2056
- VvE maandelijkse bijdrage, inclusief schoonmaak trappenhuis, bedraagt € 100,-

Locatie:
Dit appartement ligt in het hart van de Zeeheldenbuurt nabij de gezellige Haarlemmerbuurt en vlakbij het Westerpark en de Westelijke eilanden. Hier vind je heerlijke restaurants en hippe horecatentjes, zowel in de straat als op loopafstand! Denk aan: Restaurant Marius, Wijncafé Worst, het vernieuwde De Gouden Reaal, Café Mads, Meneer Nieges, restaurant Bak en Pikoteo. Voor de dagelijkse boodschappen kun je naar het Haarlemmerplein en de Haarlemmerdijk, of de nabijgelegen Spaarndammerstraat. Dit zijn levendige straten met diverse winkels zoals de Albert Heijn, Jumbo maar ook speciaalzaakjes, cafés, concept stores en nog meer restaurantjes. Ook het Houthaven gebied en het spectaculaire nieuwe Pontsteiger gebouw liggen om de hoek. Hou je van wandelen, sporten of wil je gewoon van het zonnetje genieten in een groene omgeving, dan kun je terecht in het Westerpark. Tevens ligt hier het Westergasterrein, waar voor iedereen wel iets te doen is. Hier worden vele festivals, evenementen, tentoonstellingen en voorstellingen gehouden. Binnen minder dan 5 minuten fietsen sta je in de Jordaan, op de Haarlemmerdijk of bij Amsterdam Centraal Station. Er zijn veel openbaar vervoer connecties op loopafstand waardoor alle plekken in Amsterdam goed bereikbaar zijn. Verder is de A10 makkelijk bereikbaar met de auto.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

This tasteful and well-arranged apartment of 55m2 is located on a cozy square in the heart of the Zeeheldenbuurt. It is situated on the 3rd and partly 4th floor of a complex that was entirely renovated in 2006. The apartment has a sunny sitting room, a living room with open kitchen and adjoining balcony, and a spacious bedroom. A second bedroom can be easily established. The roof terrace complements the whole.

Description:
Via the communal entrance you reach the private entrance on the third floor. You enter the hall which is located in the center of the apartment and from where you have access to various rooms. At the front of the apartment is a sunny spacious room that is now used as a sitting room, yet can easily be converted into a second bedroom. At the rear is the living room with open kitchen equipped with all appliances: 4-burner gas stove, dishwasher, refrigerator with freezer, microwave, washing machine and central heating boiler. From here you also have access to the balcony facing north. In the middle of the house you can find the bathroom with shower, toilet and authentic granite floor. The modern floating staircase gives access to the attic bedroom that has a spacious fitted closet. Here, a very pleasant and light space has been created by means of various Velux skylights, with the apparent beams providing a real charm. Adjacent is the roof terrace where you can enjoy the sun and silence during daytime. The apartment has a wooden oak floor and is very well maintained. Various fitted wardrobes and shelves provide for a large amount of storage space.

Features and details:
- Apartment of 55 m2 on the 3rd and partly 4th floor
- Completely renovated in 2006, including the foundation
- 1 bedroom with the opportunity to create a 2nd bedroom
- Roof terrace and balcony facing north
- Double glazed windows throughout
- Energylabel C
- Lease hold paid till 31-01-2056
- Association of owners with a monthly service charge, including cleaning of the communal entrance, of €100

Location:
This apartment is located in the heart of the Zeeheldenbuurt near the cozy Haarlemmerbuurt and close to the Westerpark and the Westelijke Eilanden. Here, you will be able to find delicious restaurants and trendy catering establishments, both in the same street as within walking distance! Think of: Restaurant Marius, Wijncafé Worst, the renewed De Gouden Reaal, Café Mads, Meneer Nieges, restaurant Bak and Pikoteo. For daily shopping you can head to Haarlemmerplein and Haarlemmerdijk, or to the nearby Spaarndammerstraat. These are very lively streets with supermarkets such as Albert Heijn and Jumbo, yet also specialty shops, cafes, concept stores and more restaurants. The Houthaven area and the spectacular new Pontsteiger building are also just around the corner. If you fancy walking, sports or you just want to enjoy the sun in a lush environment, Westerpark is the place to be. Here you can also find the Westergasterrein, which offers many things to do such as many festivals, events, exhibitions and performances. Within less than 5 minutes cycling, you will find yourself in the Jordaan, on the Haarlemmerdijk or at Amsterdam Central Station. There are many public transport connections within walking distance, making all places in Amsterdam easily accessible. Furthermore, the A10 is easily accessible by car.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²
Inhoud
191 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder