Vorige | Volgende

Barentszstraat 209 1013NM Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bouwjaar
1880
Woonoppervlakte
36 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

**aangeboden door een MVA Certified Expat Broker**
Superleuk tweekamer appartement met balkon gelegen in de Zeeheldenbuurt op een steenworp van het centrum van Amsterdam!

Gelegen op eigen grond dus geen erfpacht!
ENGLISH BELOW
Indeling:
Het betreft een goed ingedeeld en gerenoveerd appartement, gelegen op de derde verdieping van een kleinschalig complex. Na binnenkomst kom je in de lichte woonkamer. Vanuit de woonkamer heb je middels twee openslaande deuren toegang tot het balkon op het zuiden. In de uitbouw is in 2009 een moderne keuken aangebracht. Deze is voorzien van diverse apparatuur zoals een vaatwasser, combi magnetron, een gaskookplaat, afzuigkap en een koelkast. Ook is hier de CV ketel geplaatst. De ruime slaapkamer is gelegen aan de voorzijde. Vanuit de slaapkamer heb je een vrij uitzicht op het groene plein.
In het middengedeelte heb je een badkamer welke is voorzien van een wandcloset en een inloop douche.

In 2009 is een fraaie houten vloer aangebracht, de wanden en plafonds zijn gestuukt Er is een mechanisch ventilatiesysteem in de badkamer.

VVE:
Het pand is in 2008 met vergunning gespitst in appartementsrechten. De VvE bestaat uit 5 leden. Er is in 2020 een Meerjaren Onderhoudsplan opgemaakt. De maandelijkse servicekosten bedragen € 85,-

Omgeving:
De Zeeheldenbuurt is gelegen in het populaire stadsdeel Westerpark, op de grens met het stadsdeel Centrum. Het is de oudste buurt van dit stadsdeel, om de hoek van de Haarlemmerdijk en de Jordaan, pal achter het Prinseneiland. Het is een fijne, rustige en toch centrale plek in Amsterdam, nabij het Haarlemmerplein en het cultuurpark Westerpark. In de nabijheid van het bruisende centrum van Amsterdam, met op loopafstand tal van gezellige horecagelegenheden en winkeltjes. De woning is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar. Binnen enkele (fiets)minuten ben je op het Centraal Station. Vanaf het Haarlemmerplein gaat elke paar minuten een bus en tram en via de S101 en S03 ben je zo op de ring A-10. Aan het eind van de straat heeft men prachtig uitzicht over het IJ (met meerdere pontjes naar Noord en het NDSM-terrein).

Bijzonderheden:
Gelegen op eigen grond;
Ingemeten volgens de NEN 2580 meet rapport aanwezig;
Gebruiksoppervlakte wonen; ca. 36 mē;
Prettige en praktische indeling;
Vrij uitzicht op het groene plein aan de voorzijde;
Ruime slaapkamer met opbergmogelijkheden;
Heerlijk balkon gelegen op het zuiden;
Kleinschalige VvE bestaande uit 5 leden;
Meerjaren Onderhouds Plan aanwezig;
Houten kozijnen met dubbele beglazing;
Maandelijkse servicekosten bedragen € 85,-
Er zal een algemene ouderdomsclausule worden opgenomen in de koopovereenkomst;
Oplevering kan op korte termijn.

DISCLAIMER:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden van onze kant echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

**Listed by an MVA Certified Expat Broker**
Super nice one bedroom apartment with balcony located in the Zeeheldenbuurt a stone's throw from the center of Amsterdam!
Located on private land so no leasehold!
Layout:
This is a well-laid out and renovated apartment, located on the third floor of a small-scale complex. After entering you enter the bright living room. From the living room you have access to the south-facing balcony through two French doors. A modern kitchen (2009) was installed in the extension.
The kitchen is equipped with various appliances such as a dishwasher, combi microwave, gas cooking plate, extractor hood and a refrigerator. The central heating boiler has also been installed here.
The spacious bedroom is located at the front. From the bedroom you have an unobstructed view of a green square.
In the middle area you have a bathroom which is equipped with a wall closet and a walk-in shower.

In 2009 a wooden floor was installed, the walls and ceilings are plastered There is a mechanical ventilation system in the bathroom.

VVE:
The property was licensed in apartment rights in 2008. The VvE consists of 5 members. A Multi-Year Maintenance Plan was drawn up in 2020. The monthly service costs are € 85,-

Surroundings:
The Zeeheldenbuurt is located in the popular Westerpark district, on the border with the Centrum district. It is the oldest neighbourhood of this district, around the corner from the Haarlemmerdijk and the Jordaan, right behind the Prinseneiland. It is a nice, quiet yet central place in Amsterdam, near the Haarlemmerplein and the westerpark culture park. In the vicinity of the bustling center of Amsterdam, with numerous cozy restaurants and shops within walking distance. The house is centrally located and easily accessible. Within a few (cycling) minutes you will be at Central Station. From the Haarlemmerplein every few minutes a bus and tram go and via the S101 and S03 you can be on the ring A-10. At the end of the street you have a beautiful view over the IJ (with several ferries to Noord and the NDSM site).

Details:
Located on private land;
Measuredaccording to the NEN 2580 measurement report present;
Living area of use; approx. 36 mē;
Pleasant and practical layout;
Unobstructed view of the green square at the front;
Spacious bedroom with storage options;
Lovely south-facing balcony;
Small-scale VvE consisting of 5 members;
Multi-year Maintenance Plan available;
Wooden frames with double glazing;
Monthly service costs are € 85,-
A general old-age clause will be included in the purchase agreement;
Delivery is possible at short notice.

DISCLAIMER:
This information has been compiled by us with due care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and areas are indicative only.
Measurement instruction based on NEN2580, intended to apply a more unambiguous method of measurement for an indication of the usable area. The Measurement instruction does not completely exclude various measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations when performing the measurement.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-02-24
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
36 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder