Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Barentszstraat 236 1013NT Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Vraagprijs € 300.000 

Bouwjaar
1883
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website!

Ben je op zoek naar een appartement gelegen op een toplocatie, omgeven door water en toch rustig gelegen in het altijd bruisende Amsterdam? Kom dan snel kijken bij de Barentszstraat 236 in West!
Dit appartement op de 2e verdieping is gelegen op eigen grond (geen erfpacht) en biedt een zeer ruime woonkamer, lichte keuken en een aparte slaapkamer.

Wacht niet te lang en maak snel een afspraak met onze makelaar.

Indeling

Entree/hal
Doordat er geen doorgaand verkeer is voor de deur, ligt dit appartement zeer centraal maar toch rustig gelegen en heerlijk aan het water. Het appartement is op de tweede verdieping en te bereiken via een trap.

Woonkamer
De woonkamer is lekker licht en ruim opgezet waardoor er genoeg ruimte is voor een grote hoekbank en gezellige eettafel. De vloer is voorzien van laminaat en de wanden zijn strak gestuct in neutrale tinten, waardoor alle stijlen mogelijk zijn. De plafonds zijn voorzien van inbouwspots.

Keuken
Er is open keuken aanwezig. Ideaal, zo heb je tijdens het koken altijd contact met vrienden en familie in de woonkamer. In deze moderne hoekkeuken treft je al het nodige inbouwapparatuur aan, zoals een gasfornuis, afzuigkap en koelkast.

Slapen
In het appartement bevindt zich een aparte slaapkamer, deze is via de woonkamer en keuken te bereiken. De slaapkamer biedt genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed. Ook de slaapkamer is voorzien van lichte tinten en een dubbel beglaasd raam. Weltrusten!

Details
Het gehele appartement is netjes afgewerkt en heeft een gezellige sfeer.

De VVE/servicekosten bedragen €109.

De badkamer is voorzien van toilet, douche en wastafelmeubel.

Omgeving
Het appartement bevind zich in de Zeeheldenbuurt, omgeven door veel water. Er zijn vele gezellige barretjes en cafés zoals wijncafé worst, café MADS, Fast en Tasty, het vernieuwde Pikoteo aan de gracht en café Westerdok.
De Spaarndammer buurt vind je op loopafstand met ook veel cafeetjes, winkeltjes en restaurants. Ook de pont naar Amsterdam-Noord en de bussen 22, 48 en 248 bevinden zich op loopafstand.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 109 p/m
Aanmeldingsdatum
24-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder