Vorige | Volgende

Bartholomeus Diazstraat 20 hs 1057TC Amsterdam, Balboaplein e.o.

Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
71 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***English text below***

Deze leuke uitgebouwde begane grond woning van 71 m2 heeft twee ruime slaapkamers, een diepe achtertuin, energielabel A en is ook nog eens gelegen op EIGEN GROND.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
De Bartholomeus Diazstraat is een rustig gelegen straat in de gezellige Baarsjes in Amsterdam West. In de directe omgeving zijn op loopafstand onder anderen verschillende supermarkten, winkelstraat Jan Evertsenstraat, het Mercatorplein en veel gezellige horecagelegenheden, zoals Radijs, BarBaarsch, Cook en Zurich.
Het Erasmuspark en het Rembrandtpark liggen eveneens op loopafstand. Met ca. 10 minuten fietsen worden onder meer het centrum van Amsterdam en het Vondelpark bereikt.
Tevens zijn er uitstekende openbaar vervoer voorzieningen met de diverse tram- en busverbindingen en is men binnen mum van tijd op de Ring A-10. De wachttijd voor een parkeervergunning bedraagt ongeveer 2 maanden.

INDELING
Via de eigen entree bereikt u via een lange gang bijna alle vertrekken. Het appartement is voorzien van twee ruime slaapkamers, een aan de voorzijde en een aan de achter-/tuinzijde. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van vloerverwarming. De woonkamer met open keuken is gelegen aan de tuinzijde. Deze heeft middels openslaande deuren toegang naar de diepe tuin. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, tw. 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron en een koel-/vriescombinatie. De keurig onderhouden badkamer is voorzien van een ruime douche, toilet en een wastafel. Ook is er nog een inpandige berging aanwezig.
De uitbouw heeft een groen dak en de twee dakramen geven zicht op de buitenlucht. Samen met de twee daklichten (lichtkokers) geeft dit extra licht in de woonkamer/uitbouw. Verkopers hebben er bij het maken van de uitbouw voor gekozen zo min mogelijk milieubelastende materialen te gebruiken met een dampdiffusie-open principe. Dat, in combinatie met wandverwarming, levert een prettig binnenklimaat op.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De vereniging van eigenaars is genaamd 'Vereniging van eigenaars Bartholomeus Diazstraat 18 tot en met 24'. De servicekosten bedragen op dit moment € 97,82 per maand. Vanaf 1 januari 2020 zullen deze verhoogd worden naar € 132,44 per maand. Dit in verband met het (eventueel) vernieuwen van standleidingen. De administratie wordt uitgevoerd door VVE beheer Amsterdam. Het betreft een gezonde en actieve VVE.

EIGENDOMSSITUATIE
Het pand is gelegen op eigen grond (volle eigendom).

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de begane grond met tuin, plaatselijk bekend te Amsterdam als Bartholomeus Diazstraat 20-BG, kadastraal bekend gemeente Sloten, sectie C, complexaanduiding 10931-A,indexnummer 2, uitmakende het 56/895 aandeel in de gemeenschap.

BIJZONDERHEDEN:
- Leuk appartement met een tuin van ongeveer 6,00 x 7,00m.
- Twee ruime slaapkamers.
- Verwarming en warm water middels een cv combiketel (Remeha Avanta uit 2007).
- De woning is deels voorzien van driedubbel glas, rest dubbel glas.
- De woonkamer heeft wandverwarming en kent een geďsoleerde vloer
- Goed geďsoleerde woning met energielabel A.
- Eigen grond.

-----------------------------------------------------------------------------

This nice, extended 71 m2 ground floor apartment has two spacious bedrooms, a long back garden, energy label A and is located on PRIVATE LAND.

AREA AND ACCESSIBILITY
The Bartholomeus Diazstraat is a quiet street in the bustling Baarsjes in Amsterdam West. Within walking distance, there are various supermarkets, the Jan Evertsenstraat shopping street, Mercatorplein and many cosy restaurants such as Radijs, BarBaarsch, Cook and Zurich.
The Erasmus Park and Rembrandt Park are also within walking distance. Within approx. 10 minutes by bike, you can reach the centre of Amsterdam and the Vondelpark.
There are excellent public transport facilities with the various tram and bus connections, and you can reach the Ring A-10 in no time. The waiting list for a parking permit is approximately 2 months.

LAYOUT
Upon entering, you can reach almost all rooms via the long corridor. The apartment has two spacious bedrooms, one at the front and one at the rear/garden side. The bedroom at the front has underfloor heating. The living room with open kitchen is located on the garden side. This provides access to the long garden through French doors. The open kitchen is equipped with various built-in appliances; 4-burner gas hob, extractor hood, combi microwave and a fridge freezer. The well-maintained bathroom has a spacious shower, toilet and sink. There is also an indoor storage room.
The extension has a green roof and the two roof windows provide a view of the sky. Together with the two skylights (light wells), these provide additional light in the living room/extension. When building the extension, the sellers have chosen to use materials that are least harmful to the environment, with an open vapour diffusion principle. In combination with wall heating, this provides a pleasant indoor climate.
FEATURES:
- Nice apartment with a garden of approximately 6.00 x 7.00 m.
- Two good-sized bedrooms.
- Heating and hot water through central heating combi boiler (2007).
- The house is partly fitted with triple glazing, the rest is double glazed.
- The living room has wall heating and an insulated floor
- Well insulated house with energy label A.
- Private land.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-11-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofdweg e.o.

Hoofdweg en omgeving is een wijk in stadsdeel 'De Baarsjes', dataan de westkant van Amsterdam, net buiten het centrum ligt. De wijk wordt gekenmerkt door bouw in Amsterdamse Schoolstijl en is met zo’n 10.000 inwoners qua inwoneraantal een middelgrote wijk, waar van de bijna 6000 woningen 100% gezinswoningen is.
Hoofdweg: hoofdstraat Plan West
De straat liep in eerste instantie vanaf het Surinameplein tot aan het Mercatorplein en vormde de hoofdstraat van Plan West, het vervolg op Plan Zuid van Berlage. Later werd de straat doorgetrokken tot aan het Bos en Lommerplein. De naam van de straat stamt uit 1919 toen deze nog in de gemeente Sloten lag. Het was een brede, centrale weg door de nieuwbouwwijken (want dat waren het toen) van Sloten. Nadat Sloten in 1921 bij Amsterdam werd getrokken bleef de Hoofdweg haar naam behouden.
Hip and happening Hoofdweg
Sinds enkele tientallen jaren zijn in De Baarsjes en dus ook op en rondom de Hoofdweg meer en meer trendy cafe’s, restaurants en koffiespots te vinden. De meeste hotspots vind je langs de Jan Evertsenstraat en rond het Mercatorplein.Populaire cafés zijn bijvoorbeeld buurtkroeg Bar Baarsch of het altijd gezellige bar Spek op de hoekwaar je aan het water kunt zitten. Voor een clubavond kun je terecht bij Club 8. Ben je op zoek naar rust of een speeltuin, dan kun je twee fantastische parken om de hoek van de Hoofdweg vinden: het Rembrandtpark en Erasmuspark.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder