Vorige | Volgende

Bastenakenstraat 122 1066JG Amsterdam

Bouwjaar
1993
Woonoppervlakte
129 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
220 m²

Omschrijving

UNIEK WOONHUIS OP EEN SUPER LOCATIE MET ROYALE TUIN.

*English translation below*

Midden in het groen op een werkelijk on- stadse locatie ligt dit royale, twee verdiepingen tellende woonhuis met een grote tuin op het zuiden. De woning is onder architectuur in 1993 gebouwd en maakt onderdeel uit van een ruim opgezet deel van Amsterdam Nieuw Sloten. De woning kijkt uit over een grote ecologische groene zone, waardoor vrij uitzicht verzekerd blijft. Er is een parkeerplaats op eigen terrein, maar parkeren op de openbare weg kan ook en is hier nog gratis!

De locatie in Amsterdam Nieuw Sloten is zeer gunstig voor hen die van privacy houden, maar tevens gebruik willen maken van alle voorzieningen die Amsterdam te bieden heeft.
Winkels en horeca op loopafstand, metro en tram om de hoek, het Vondelpark op een kwartiertje fietsen, én uitvalswegen richting het centrum of Schiphol binnen 5 autominuten bereikbaar.

Indeling:
Via de ruime entree met toilet en doorloop naar de aan de achterzijde gelegen woonkamer met open keuken komt u de woning binnen. De woonkamer ligt aan de achterzijde en is tuingericht. Door de grote raampartijen is er een fijne lichtinval en wordt de achtertuin echt bij de woning getrokken. De open keuken is custom-made en beschikt over diverse hoogwaardige inbouwapparatuur.
Via de schuifpui is de ruime tuin bereikbaar. De tuin grenst aan een groenstrook en biedt, naast een gevoel van even in de natuur zijn, een ruime mate van privacy. Door de vrije ligging aan de achterzijde zijn er geen achterburen, slechts ruimte en rust.
Vanuit de hal aan de voorzijde is er een trap naar de eerste verdieping. Hier is een fraaie overloop met vide gecreëerd, vanwaar de diverse vertrekken bereikbaar zijn.
Architect Ben van Berkel (o.a. bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam) heeft hier in het ontwerp extra aandacht besteed aan de lichtinval, dat moet u beleven. Aan de achterzijde ligt een ruime slaapkamer met zicht op de tuin. Daarnaast, tevens aan de achterzijde, ligt een tweede (slaap)kamer die thans in gebruik is als werkplek. Deze kamer is uitgerust met een kleine pantry, waardoor er een waar “home-office” is gecreëerd. Een fijne en rustige plek die zich uitstekend leent om thuis te werken.
De badkamer ligt in het hart van de verdieping en beschikt over een inloopdouche, een ligbad en twee wastafels. Het tweede toilet is apart en naast de badkamer gelegen.
Aan de voorzijde ligt nog een fijne slaapkamer met een riante vaste (inloop)kast.
Tenslotte is er nog een berging die zowel van binnenuit als van buiten bereikbaar is.

Eigendomssituatie:
Gelegen op erfpachtgrond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon is afgekocht tot 1 september 2042.

Bijzonderheden:
Het huis is onderdeel van een oorspronkelijk dubbel woonhuis. De huidige eigenaren hebben besloten een gedeelte af te splitsen. Wat verkocht wordt is een royaal woonhuis met 3 slaapkamers, een ruime inpandige berging (deel van de voormalige garage), de eigen parkeerplaats, en een totaal woonoppervlakte van 129 m2.
Deze woning heeft tevens ruime mogelijkheden voor uitbreiding. De woonkamer mag worden uitgebouwd en ook kan er een tweede verdieping op de woning worden geplaatst.
Op dit moment loopt de splitsingsaanvraag bij de gemeente. Verkoop geschiedt dan ook onder uitdrukkelijk voorbehoud van definitieve splitsing van het erfpachtrecht. Bouwkundig zijn de delen reeds gescheiden.


English text:

UNIQUE HOUSE IN A SUPER LOCATION WITH SPACIOUS GARDEN.

This spacious, two-storey house with a large south-facing garden is surrounded by greenery and openness. The architecturally designed house was built in 1993 and is in a spacious part of Amsterdam Nieuw Sloten. The house overlooks a large ecological green zone, which ensures unobstructed views. There is a parking space on site, but parking on the public road is also possible and still free here!

The location in Amsterdam Nieuw Sloten is very favorable for those who like privacy, but also want to enjoy all the facilities that Amsterdam has to offer.
Shops and restaurants are within walking distance, metro and tram around the corner, the Vondelpark within 15 minutes by bike, and main roads to the city center or Schiphol accessible within 5 minutes by car.

Layout:
Entry to the house is through the spacious entrance with separate toilet, leading to the living room with open kitchen. The living room has large windows providing plenty of light and a beautiful view of the garden. The open kitchen is custom-made and has various high-quality built-in appliances.
The spacious garden is accessible through sliding doors. The garden borders a green strip and offers a feeling of being in nature and a large degree of privacy. Due to this green strip, there are no rear neighbors, only space and tranquility.
From the entrance hall there is a staircase to the first floor with landing from where the various rooms are accessible.
Architect Ben van Berkel (known for the Erasmus Bridge in Rotterdam) has paid extra attention to the abundance and angle of light in the design of the house, which you must experience. At the rear is a spacious main bedroom with a view of the garden. In addition, also at the rear, is a second bedroom that is currently in use as a workplace. This room is equipped with a small pantry, creating a true “home office” - a nice, quiet place that is ideal for working from home.
The bathroom is located in the heart of the floor and has a walk-in shower, bath and two sinks. The second toilet is separate and located next to the bathroom.
The final bedroom with walk-in closet is situated at the front.
Finally, there is a storage room that is accessible from both inside and outside the house.

Ground situation:
Located on leasehold land, owned by the municipality of Amsterdam. The leasehold has been paid until 1 September, 2042.

Particulars:
The house is part of an original double house. The current owners have decided to split off a section. What is being sold is a spacious self-contained house with 3 bedrooms, large indoor storage room (part of the former garage), its own parking space, and a total living area of 129 m2.
This house has ample opportunities for expansion. The living room could be expanded, and a second floor placed on top of the house.
The division application is currently pending at the municipality. Sale therefore takes place under the express reservation of the definitive division of the leasehold. Architecturally, the houses are already separated.

De gebruiksoppervlakte zoals vermeld in de (verkoop)informatie en/of de aanmelding op Funda is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580-norm. 123 makelaar heeft zich ingespannen om de juiste oppervlakte en inhoud te bereken aan de hand van eigen metingen, metingen van een professioneel bedrijf en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het publiceren van plattegronden met maatvoering. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, uitdrukkelijk ook niet met betrekking tot eventuele aanpassing van de koopsom. Verkoper en 123 Makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2020-10-22
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
129 m²
Perceeloppervlakte
220 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder