Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bastenakenstraat 140 1066JG Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidoost

Vraagprijs € 649.000 

Bouwjaar
1993
Woonoppervlakte
128 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

UNIEK APPARTEMENT MET ROYALE TUIN AAN HET WATER.

Op een werkelijk on- stadse locatie, direct aan het water en met zicht op het groen ligt dit royale, twee verdiepingen tellende appartement. De woning is onder architectuur in 1993 gebouwd en is voorzien van alle hedendaagse gemakken. De achtertuin beschikt over een zwembad en een tuinhuisje en heeft een beschutte ligging aan het water. Het lagergelegen deel van het ruime terras kan desgewenst gebruikt worden voor het aanleggen van een klein bootje.

De locatie in Amsterdam Nieuw Sloten is zeer gunstig voor hen die van privacy houden, maar tevens gebruik willen maken van alle voorzieningen die Amsterdam te bieden heeft.
Winkels op loopafstand, openbaar vervoer om de hoek ťn uitvalswegen richting het centrum of Schiphol binnen 5 autominuten bereikbaar.

Het appartement ligt op de begane grond en de eerste verdieping van de woning. Op de tweede verdieping bevindt zich nog een zelfstandig appartement.

Indeling:
Aan de voorzijde ligt een eigen parkeerplaats. In de straat kan men gratis parkeren. De woning heeft een ruime entree met toilet en doorloop naar de aan de achterzijde gelegen woonkamer met open keuken. De woonkamer is tuingericht en heeft door de grote raampartijen een fijne lichtinval. De Italiaanse designkeuken is custom-made en beschikt over diverse hoogwaardige inbouwapparatuur. Vanuit de hal zijn vervolgens de wasruimte en technische ruimte bereikbaar.
Via de interne trap is de eerste verdieping bereikbaar. Hier is een fraaie overloop met vide gecreŽerd, vanwaar de diverse vertrekken bereikbaar zijn. Aan de achterzijde ligt de hoofdslaapkamer met zicht op het water.
De recent gemoderniseerde badkamer ligt in het hart van de verdieping en beschikt over een inloopdouche en een wastafel. Vanuit hier is tevens de royale inloopkast bereikbaar. Deze staat in open verbinding, maar kan eenvoudig afgescheiden worden en als derde slaapkamer dienen.
Aan de voorzijde ligt tenslotte nog een fijne kamer die in gebruik is als werkkamer, maar zeker ook geschikt is als slaapkamer.
Uiteraard is er op deze verdieping een separaat toilet.

De voormalige garage aan de voorzijde is opgedeeld in twee bergingen, waarvan het voorste gedeelte met elektrisch bedienbare roldeur bij dit appartement hoort.

De CV ketel is in huur, het contract kan worden overgenomen.

Eigendomssituatie:
Gelegen op erfpachtgrond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon is afgekocht tot 1 september 2042.

Voorbehoud splitsing:
Op dit moment loopt de splitsingsaanvraag bij de gemeente. Verkoop geschiedt dan ook onder uitdrukkelijk voorbehoud van definitieve splitsing in appartementsrechten en splitsing van het erfpachtrecht.
De VvE wordt bij splitsing opgericht en zal vanaf dat moment geactiveerd moeten worden. De nieuwe eigenaar kan zo vanaf het eerste moment betrokken zijn bij te nemen besluiten!

De gebruiksoppervlakte zoals vermeld in de (verkoop)informatie en/of de aanmelding op Funda is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580-norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft in voorkomende gevallen met name te maken met deze meetmethode. Bij het tot stand komen van een koopovereenkomst verklaart (aspirant) koper voldoende te zijn geÔnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. 123 makelaar heeft zich ingespannen om de juiste oppervlakte en inhoud te bereken aan de hand van eigen metingen, metingen van een professioneel bedrijf en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het publiceren van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld of afwijken van eventuele toekomstige metingen, wordt dit uitdrukkelijk door (aspirant) koper aanvaard. (Aspirant) koper is/wordt voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, uitdrukkelijk ook niet met betrekking tot eventuele aanpassing van de koopsom. Verkoper en 123 Makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-10-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
128 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder