Vorige | Volgende

Beethovenstraat 105 - C 1077HX Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
122 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Beethovenstraat 105 C, 1077 HX AMSTERDAM

* For English, see below *

*****Chique appartement (122 m2) in fraai gerestaureerd kleinschalig appartementencomplex. Gelegen op de 2e verdieping met lift. Het appartement heeft zowel aan de voorzijde direct aan de keuken, als aan de achterzijde een balkon, beide bereikbaar middel openslaande deuren.

Het Beatrix Park ligt om de hoek alsmede het winkelgedeelte van de Beethovenstraat.

Indeling: entree met garderobe, gasten-wc, grote living met vanuit de eetkamer toegang naar de keuken met balkon. Woonkamer gedeelte heeft een ruim terras op het oosten en een fraai uitzicht op de herenhuizen en tuinen van de Schubertstraat.

De keuken is efficient en fraai uitgevoerd, met alle wenselijke apparatuur.

Twee royale slaapkamers aan de voor- en achterzijde. In het midden is een moderne badkamer met bad, inloopdouche en dubbele wastafel.

In het gehele appartement ligt een eikenhouten vloer.

De woning is gelegen in stadsdeel Amsterdam Zuid, tussen de Stadionweg en de Bernard Zweerskade, pal grenzend aan de het Beatrixpark. De Zuid-as bevindt zich op loopafstand. Talloze winkels en horecavoorzieningen in de nabije omgeving. Via de Stadionweg heeft u een snelle verbinding naar de ringweg A10(via afrit S108 of S109) en ook het Openbaar Vervoer met Station Zuid WTC met een directe en snelle verbinding naar schiphol alsmede de Noord Zuid Lijn is zeer gemakkelijk te bereiken. *****

Bijzonderheden:
- Balkon aan de voor en achterzijde
- Lift
- Twee grote slaapkamers
- Erfpacht canon €  892,84 per half jaar, einde tijdvak 2053 (overstap naar eeuwigdurende erfpacht onder zeer gunstige voorwaarden van 2019 aangevraagd)
- Professionele VvE: servicekosten € 238,- per maand

| English translation |

***** Very well maintained apartment (122 m2) in a beautifully restored small-scale apartment complex. Located on the 2nd floor with elevator. The apartment has a balcony at the front directly to the kitchen and at the rear, both accessible through French doors.

Beatrix Park is around the corner as well as the shopping area of ??Beethovenstraat.

Layout: entrance with wardrobe, guest toilet, large living room with access from the dining room to the kitchen with balcony. Living room area has a spacious terrace on the east and a beautiful view of the mansions and gardens of the Schubertstraat.

The kitchen is efficient and beautifully executed, with all desirable equipment.

Two spacious bedrooms at the front and rear. In the center is a modern bathroom with bath, walk-in shower and double sink.

The entire apartment has an oak floor.

The property is located in the Amsterdam South district, between the Stadionweg and the Bernard Zweerskade, adjacent to the Beatrix Park. The Zuidas is within walking distance. Numerous shops and catering facilities in the vicinity. Via the Stadionweg you have a fast connection to the A10 ring road (via exit S108 or S109) and public transport with Station Zuid WTC with a direct and fast connection to Schiphol as well as the Noord Zuid Lijn is very easy to reach. *****

Particularities:

- Balcony at the front and rear
- Elevator
- Two large bedrooms
- Annual groundlease payments € 892.84 per half year, end of the 2053 period (switch to perpetual leasehold under very favorable conditions of 2019 applied for)
- Professional VvE/association of owners: service costs € 238 per month
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
122 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder