Vorige | Volgende

Beethovenstraat 127 IV 1077JA Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bouwjaar
1945-1959
Woonoppervlakte
102 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Wij hebben het genoegen u het volgende appartement in de Beethovenbuurt aan te mogen bieden: een stijlvol en luxe, gemeubileerd, vierkamerappartement van ca. 103m² met twee balkons. Gelegen op de vierde en bovenste etage van een solide appartementencomplex met lift.

INDELING

Het gehele appartement is recent volledig gerenoveerd. Een nieuwe eiken vloer, nieuwe keuken, badkamers en toilet. Alle elektra is vervangen en uiteraard nieuw meubilair, gordijnen, etc.
De ruime woonkamer met open keuken biedt veel comfort, grote raampartijen met isolerende beglazing laten veel licht binnen. De openhaard biedt extra sfeer op winterse avonden. Het ruime balkon op het zuiden is vanuit de woonkamer te bereiken.
De luxe keuken met bareiland is van alle gemakken voorzien. Zoals een vaatwasser, elektrische kookplaat, Quooker, koelvriescombinatie, oven, magnetron, koffieapparaat, melkopschuimer, etc.
Vanuit de hal zijn het toilet en badkamer te betreden. Deze badkamer is voorzien van een wastafel, toilet en douche.
In totaal zijn er drie slaapkamers, variërend in grootte. Alle slaapkamers hebben toegang tot een balkon en één van de slaapkamers heeft een eigen badkamer.
Op de begane grond is een ruime, eigen berging. Zeer handig voor opslag, fietsen, etc.

LOCATIE

Het appartement ligt ideaal in de mooie Beethovenbuurt, direct aan het Beatrixpark voor de nodige rust en groen, de winkels en horeca in de Beethovenstraat op loopafstand en de Zuidas om de hoek. De ontsluiting met de auto is goed via de A10. Openbaar vervoer via Station Zuid WTC is optimaal. Diverse treinen richting o.a. Schiphol en Utrecht, Metro 50,51 en 52. Tram 5 en Bus 65 stoppen bijkans voor de deur.

VERHUURVOORWAARDEN

- Kale huurprijs is exclusief nutsvoorzieningen, verwarming, internet, kabel, etc.
- Voorschot verwarmingskosten ca. €150,= per maand
- Huurder dient zelf de noodzakelijke verzekeringen af te sluiten
- Tijdelijke verhuur voor maximaal twee jaar
- Waarborgsom bedraagt twee maanden
- Geen contractkosten voor huurder
- Geen huisdieren
- Niet roken
- Garantstellingen worden niet geaccepteerd
- Het huurcontract gaat zo spoedig mogelijk in na de bezichtiging


**English text**


We are pleased to offer you the following apartment in the Beethoven area: a stylish and luxurious, furnished, four-room apartment of approx. 103m² with two balconies. Located on the fourth and top floor of a solid apartment complex with elevator.

LAYOUT

The entire apartment has recently had a full renovation. A new oak floor, new kitchen, bathrooms and toilet. All electric wiring has been replaced and of course new furniture, curtains, etc.
The spacious living room with open kitchen offers a lot of comfort, large windows with insulating glazing let in lots of light. The fire place offers extra ambiance on winter evenings. A spacious south-facing balcony can be reached from the living room. Luxury kitchen with bar island is fully equipped with a dishwasher, electric hob, Quooker, fridge-freezer, oven, microwave, coffe and cappuccino maker, etc. From the hall you can enter the luxury toilet and bathroom. This bathroom has a sink, toilet and shower.
There are three bedrooms in total, varying in size. All bedrooms have access to a balcony and one of the bedrooms has a private bathroom.
On the ground floor a spacious, private storage room. Very handy for all your goods like bicycles, sporting goods, personal items, etc.

LOCATION

The apartment is ideally located in the beautiful Beethoven area, adjacent the Beatrix Park for the necessary peace and greenery, the shops and restaurants in the Beethovenstraat are within walking distance and the Zuidas is just around the corner. Access by car is good via the A10. Public transport through Station Zuid WTC is optimal. Various trains to Schiphol and Utrecht, Metro 50, 51 and 52. The stop for Tram 5 and Bus 65 is really close to the apartment.

RENTAL CONDITIONS

- Basic rent is excluding utilities, heating, internet and cable
- Advanced payment on heating is around €150,= per month
- Tenant needs to arrange needed insurances
- Temporary rental for a maximum of two years
- Deposit of two months of rent
- No contractual costs for the tenant
- No pets
- No smoking
- Guarantees are not accepted
- The lease starts as soon as possible after the viewing
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-04-2020
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1945-1959

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
102 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder