Vorige | Volgende

Beethovenstraat 130 II 1077JS Amsterdam, Minervabuurt Zuid

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
219 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Bijzonder licht en ruim appartement van ca. 219 m² gelegen aan de Beethovenstraat nabij de Stadionkade. De woning heeft 4 royale slaapkamers, een fraaie woonkamer met erker, een werkkamer op de woonverdieping, een open keuken en balkon op het westen. Woning is uitermate geschikt voor gezin met grotere kinderen en biedt alle ruimte voor (corona-) thuiswerken. De woning is in 2015 volledig gerenoveerd en geïsoleerd.

Indeling:
Stenen buitentrap geeft toegang tot de woning op de tweede verdieping. Via een chique stalen pui betreedt u het loft achtige woonvertrek. Deze woonkamer heeft een erker en-suite een zijkamer aan de voorzijde, momenteel in gebruik als werkkamer.

Aan de achterzijde is de woonkeuken met openslaande deuren naar het heerlijk zonnige balkon. De woonkamer/keuken is 6 meter breed en 14 meter lang. De keuken is modern en voorzien van een kookeiland, rvs werkblad en diverse inbouwapparatuur. Voorts is er in het midden van de ruimte een gashaard.

Aan de achterzijde is een ruime masterbedroom en een badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel.

Op de woonverdieping ligt een prachtige eikenhouten parket, gelegd in hongaarse punt.

Via de interne trap is de 4e verdieping bereikbaar. Hier is een ruime overloop met toegang tot alle vertrekken. Op deze verdieping ligt een zelfde eikenhouten vloer maar dan in visgraat gelegd.

Er zijn twee ruime slaapkamers waarvan er één toegang heeft tot een terras aan de voorzijde. De centraal gelegen badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel en een toilet. Verder is er een wasruimte met aansluiting voor wasmachine, droger en droogruimte.

Vanuit deze ruimte is de 5e verdieping bereikbaar met een vaste trap. Deze hoge kapverdieping is op dit moment ingericht als werkkamer maar kan ook goed dienen als slaapkamer. In de kap zijn vijf dakramen waardoor er veel licht binnen treedt. Tevens is er een ruime berging. Deze verdieping heeft een fraaie mozaïek parketvloer. Vanuit deze kamer kan het platte dak worden betreden. De VvE gedoogd gebruik van het platte dak als terras. Vanaf het dak prachtig uitzicht over Zuid en de Zuidas.

Omgeving:
Gelegen aan de Beethovenstraat, tussen de Stadionweg en Stadionkade.

Binnen 5 minuten lopen zijn diverse horeca gelegenheden, coffeecorners (bijv. Starbucks en Coffee Company) en Albert Heijn, een Marqt en leuke winkels. Het Beatrixpark ligt om de hoek.

Parkeervergunning zonder wachttijd aan te vragen momenteel.

Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets. Zowel station Zuid, station Rai als Schiphol Airport zijn vlakbij. Loop-/fietsafstand van de Zuidas.

Bijzonderheden:
Ruime maatvoering
Twee badkamers
Balkon op het westen
Eigen opgang
Erfpachtbepalingen 2000 van toepassing
Erfpacht canon bedraagt € 1.688,02 per jaar, jaarlijkse indexering.
Aanvraag eeuwigdurende afkoop erfpacht is ingediend bij de gemeente (voordelige voorwaarden gaan over op nieuwe eigenaar)
Volledig verbouwd in 2015
Alle installaties vernieuwd: gas, water, elektra, 2 verwarmingsketels (2015)
Volledig geïsoleerd (gevel, vloeren, plafonds, beglazing)
Verlichting met LED-spots

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk, Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Exceptionally bright and spacious apartment, spanning ca. 219 sqm, on Beethovenstraat nearby Stadionkade. The property features 4 generous bedrooms, a beautiful living room with a bay window, a study on the main floor, an open-plan kitchen and a west-facing balcony. This property is ideally suited for a family with older children and offers more than enough room to work from home. The apartment was fully renovated and insulated in 2015.

Layout:
Stone steps lead up to the apartment on the second floor. An elegant steel door leads to the loft-style living area. The living room has a bay window and a side room at the front, which is currently used as a study.

The kitchen/lounge is at the rear and features French doors to a lovely, sunny balcony. The living room/kitchen space spans 6 meters wide and 14 meters long. The kitchen is modern and fitted with a chef's island, stainless-steel countertops and a range of appliances. At the heart of the space is a gas fireplace.

At the rear of the apartment is a spacious master bedroom and a bathroom with a walk-in shower and a vanity.

The main floor is fitted with beautiful oak parquet flooring in a chevron pattern.

The internal staircase leads up to the 4th floor. The spacious landing accesses all rooms. This level is fitted with the same oak parquet flooring but laid in a herringbone pattern.

There are two spacious bedrooms, one of which opens to a terrace at the front. The central bathroom is fitted with a walk-in shower, vanity and a toilet. There is also a laundry room with the laundry station.

Stairs from this space lead up to the 5th floor. This tall attic level is currently used as a study, but can also serve as a bedroom. Five skylights allow an abundance of daylight to stream in. There is also a large storage space on this level. This level is fitted with beautiful mosaic parquet flooring. This room opens to the flat roof. The HOA tolerates use of the flat roof as a terrace. The roof offers a stunning view of Zuid and Zuidas.

Area:
Situated on Beethovenstraat, between Stadionweg and Stadionkade.

Within 5 minutes' walking distance of several eateries and cafes, coffee corners (e.g. Starbucks and Coffee Company) and Albert Heijn, Marqt and lovely shops. Beatrixpark is just around the corner.

Parking permits can currently be acquired immediately.

Excellent connectivity by public transportation, car and bicycle. Close to station Zuid, station Rai and Schiphol Airport. Walking/cycling distance from Zuidas.

Specifications:
Spacious dimensions
Two bathrooms
West-facing balcony
Private entrance
Subject to the ground lease conditions drafted in 2000
Current annual ground lease of € 1,688.02, annual indexation.
Application for everlasting settlement of the ground lease submitted with the municipality (favorable conditions transferable to the new owner)
Fully renovated in 2015
All technical systems renewed: gas, water, electrics, 2 heating units (2015)
Full insulation (facade, floors, ceilings, glazing)
Recessed LED lights

VIDEO VIEWING!
We also offer Video Viewing! A personal tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the realtor. Please call our office to schedule an appointment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-26
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
219 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder