Vorige | Volgende

Beethovenstraat 143 III 1077JC Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Huurprijs € 1.750 per maand

Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Ruim en licht appartement met lift op een unieke locatie in Amsterdam Zuid, op steenworp afstand van de Zuidas. Dit appartement is ongeveer 75m2 groot en kijkt uit over het Beatrix park. He appartement heeft twee ruime slaapkamer en een ruim balkon op het zuiden.

Indeling:

De lift en het trappenhuis brengen u naar de woning op de derde verdieping. De ruime hal geeft toegang tot alle kamers. De woonkamer is aan de achterzijde van het appartement en heeft directe toegang tot het ruime balkon op het zuiden. Het balkon heeft geweldig uitzicht over het Beatrixpark en is ongeveer 10m2 groot. De keuken is modern en voorzien van de gebruikelijke apparatuur, de keuken heeft tevens toegang tot een tweede balkon aan de andere zijde van het gebouw. Verder beschikt de woning over twee slaapkamers en is er een moderne badkamer met douche, wastafel en wasmachine aansluiting. Het toilet is separaat.

Bijzonderheden:

• Huurprijs € 1.750,-- exclusief water, gas, elektra, internet en tv
• Waarborg gelijk aan twee maanden huur
• 2 balkons, 2 slaapkamers
• Moderne keuken en badkamer
• Wasmachine aanwezig
• Gestoffeerd
• DELEN NIET MOGELIJK

==========================

Spacious and light semi furnished apartment with elevator at one of the most unique locations in Amsterdam Zuid. A mere stone's throw from Zuidas, this home is approximately 75 sq. m. and overlooks the Beatrixpark. The apartment is accessible by lift and has two large bedrooms and a generous south-facing balcony.

Layout:
The lift and the stairwell both give access to this third-floor home. Spacious foyer with access to all rooms. The living room is located at the rear of the apartment and provides access to the spacious balcony. The balcony is south facing, measuring approximately 10 sq. m. and offers a stunning view of Beatrixpark's luscious trees and abundance of water. The first bedroom (4,11 x 3.90) is also located at the rear of the apartment. The closed kitchen is brand new, modern and located at the front and provides access to the home's second balcony where you can enjoy the evening sun. The second bedroom at the front is approximately 4.3x1.8. The new bathroom has a shower, washbasin and connection for a washing machine. Separate toilet with small sink. There is brand new carpet in the apartment.

Specifics:

• Rentalprice € 1.750,-- excluding bills
• Deposit two months rent
• 2 balconies, 2 bedrooms
• Modern kitchen and bathroom
• Laundry machine present
• NO SHARING

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-06-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²
Inhoud
253 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze ๓f verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder