Vorige | Volgende

Beethovenstraat 147 1077JD Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Vraagprijs € 575.000 

Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Met recht een parel van een woning AAN HET BEATRIXPARK in één van de bekendste straten van Amsterdam!
Met als uw voortuin het Beatrixpark.

Wilt u ontsnappen aan de waan en hectiek van alle dag en volledig opgaan in de rust...
Zelden komt een appartement met een fenomenaal uitzicht op het park op zo'n plek in de verkoop. Dit is zo'n buitenkans.

Volledig gerenoveerd en zonnig 3 kamer HOEKappartement 72 M² direct gelegen aan het Beatrixpark, het heeft een waanzinnig uitzicht over het park en ligt helemaal vrij op een goede en geliefde locatie in Amsterdam-Zuid in een kleinschalig goed onderhouden appartementencomplex.

Omgeving:
Het appartement is gelegen aan de Beethovenstraat, tussen het financiële zakendistrict de Zuidas én het bruisende Amsterdam Oud-Zuid. Met tal van winkels, de Apollolaan, het Beatrixpark en in de nabijheid van de Zuidas, het luxe winkelcentrum Groot Gelderland Plein, het Concertgebouw, de grote musea en het Vondelpark. Diverse goede basis- en middelbare scholen op loop- en fietsafstand.

Indeling:
Eigen entree aan de parkzijde.
Je komt binnen in de woonkamer, met een geweldige lichtinval, visgraatparketvloer en fraai uitzicht over het Beatrixpark.
Aangrenzend een ruime lichte slaapkamer met ingebouwde kastenwand. Naast de slaapkamer is nog een ruime kamer met kasten en een kitchenette. Kleine maar nieuwe badkamer, met inloopdouche en wastafel, hiernaast ligt een aparte toilet.

Bijzonderheden:
* Het pand is in 2020 compleet gerenoveerd. Er is gebruik gemaakt van exclusieve materialen.
* Alarminstallatie (hoogwaardige kwaliteit);
* Luxe, compleet op maat gemaakte kastenwand incl. touchscreen smartboard;
* Woonoppervlakte is 72 m2conform de NEN norm 2580, meetrapport aanwezig
* Eigen entree aan de parkzijde
* Het pand is voorzien van blokverwarming
* Eigen warmwaterboiler aanwezig
* Servicekosten bedragen € 252,97 is dit incl stookkosten
* Oplevering kan spoedig
* Gelegen op erfpacht, voorwaarden 1955 zijn van toepassing. De canon bedraagt thans € 140,22 per jaar en loopt tot 1 september 2030

Parkeren

Parkeren: ‘voor de deur’ in een rustige omgeving, gegarandeerd parkeerplaats (makkelijk parkeren). Parkeervergunning aan te vragen bij stadsdeel Amsterdam Zuid. Parkeergarage ZuidAs ligt op loopafstand.

Ligging en bereikbaarheid;
De Beethovenstraat betreft een brede lichte straat en beschikt over een ruim winkelaanbod, waaronder luxe modewinkels, traiteurs, populaire juicebars, cafés en verschillende supermarkten (waaronder Marqt en Albert Heijn).

Bereikbaarheid;
Goed gesitueerd ten opzichte van uitvalswegen. De afritten S108 en S109 zijn binnen enkele minuten met de auto bereikbaar. Voldoende openbaar vervoer op loopafstand (tram 5, bus 65 en 65 en NS station Zuid/W.T.C. en RAI). Binnen 10 minuten bent u op Schiphol.

Meetinstructie:
Deze woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door Dames van Vermeer Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de doorgegeven maten. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-25
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder