Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Beethovenstraat 149 2 1077JD Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
111 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Beethovenstraat 149-2, 1077JD Amsterdam

Direct aan het Beatrixpark bieden wij dit ruime vierkamerappartement (ca. 111m²) met vier balkons en een garage aan. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping van een statig complex aan de Beethovenstraat. Door de hoekligging is het bijzonder licht en heeft het een prachtig uitzicht op het groene Beatrixpark.

Bereikbaarheid:
Het appartement ligt aan het mooie Beatrixpark, op loopafstand van een tramhalte naar de stad (met o.a. tramlijn 5 en 24), het WTC, het NS-station (naar Schiphol) en is goed te bereiken per auto vanaf de A10. Om de hoek treft u de winkels van de Beethovenstraat. Winkelcentrum Groot-Gelderlandplein bereikt u binnen een paar minuten.

Indeling
Entree, trappenhuis en lift naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Entree, hal met toilet. De eerste slaapkamer is aan de rechterzijde te bereiken via de praktische wasruimte. Deze slaapkamer heeft toegang tot het eerste balkon op het zuiden. De centraal gelegen woonkamer is ruim 11 meter diep, is voorzien van een sfeervolle houthaard en beschikt aan de zuidkant oven een heerlijk zonnig balkon. Aan de andere zijde bevindt zich de open keuken voorzien van inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem (Bora), oven, combi-oven, vaatwasser, wijnklimaatkast, koelkast en vriezer. Vanuit de keuken is het derde balkon bereikbaar. De tweede slaapkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer en beschikt over het vierde balkon met een spectaculair uitzicht over het Beatrixpark. Vanuit de woonkamer is een tweede hal bereikbaar met toegang tot de masterbedroom. Vanuit deze slaapkamer heeft u ook prachtig zicht op het park. De badkamer is vanuit deze hal ook te bereiken en beschikt over een douche, wastafel en toilet.
In de benedenbouw beschikt het appartement nog over een privé garagebox en een berging.


Beethovenstraat:
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Duits componist, grootmeester van de instrumentale muziek. Componeerde onder meer 9 symfonieën, 32 pianosonaten, 11 ouvertures en 17 strijkkwartetten. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
- Appartementsrecht van ca. 111 m² (NEN2580 rapport aanwezig)
- Drie slaapkamers
- Vier balkons (Noord, Oost en Zuid)
- Garagebox in de onderbouw
- Berging in de onderbouw
- Complex voorzien van lift
- Direct aan het Beatrixpark gelegen met uitzicht op het park
- Erfpacht €177,42 per jaar, tijdvak loopt tot 31-08-2030
- VVE bestaande uit 16 woningen en 6 garages (Professioneel beheer)
- Servicekosten bedragen €289,23 per maand
- Voorschot stookkosten €100,- per maand
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-08-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder