Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Beethovenstraat 209 1077JE Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Huurprijs € 2.250 per maand

Bouwjaar
1960-1970
Woonoppervlakte
80 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Beautiful and fully furnished 2 bedroom apartment in a top location, with a new interior.

- Smart, 80 m2 metre apartment
- Large living
- 2 bedrooms
- kitchen
- bath/shower
- Storage.
- Fully equipped and comfortably furnished
- Grade I listed (Rijksmonument) 1960 buiding, design by Mart Stam
- Second floor Apartment
- Both elevator and staircase available
- Two balconies and rooftop terrace
- Overlooking central Beatrixpark: green, cool, water, relaxed, sports
- Perfect location. 5 minutes walk to Amsterdam Zuid railway station Tram, metro, A10 access, parking, restaurants and shops nearby.

- Ideal for sophisticated, art and nature loving executive couple
- Cleaning and other services available upon request


Location:

Oud-Zuid is world renowned for age-old art and high-end chic

Home to some of the world’s best art museums such as the Rijksmuseum with the Nightwatch and the famous Van Gogh museum.Oud-Zuid (Old-South) is one of Amsterdam’s most elegant and well-heeled neighbourhoods, where impressive manors line leafy streets, and chic boutiques abound. From the splendour of Museumplein to the vibrant Vondelpark and the serene boulevards of Willemspark, the beautiful neighbourhood of Oud-Zuid rewards the visitor at every turn.


Conditions:

Quoted rental price is exclusive of Utilities (gas, water, electricity, tv and internet)
Tenancy agreements subject to owner’s consent
Measurements not conform NEN 2580
A copy of the energy efficiency certificate will be provided to the tenant.

For more information about this property or about our total portfolio call our office or visit our website. Our team of specialists will be happy to assist you.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-07-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960-1970

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder