Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Beethovenstraat 233 1077JE Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bouwjaar
1960
Woonoppervlakte
82 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*****ENGLISH TRANSLATION BELOW*****

Ruim en licht drie-kamer appartement gelegen op de vijfde verdieping van de Rijksmonumentale ´Princesseflat´ gelegen in Amsterdam-Zuid. Het appartement beschikt over een lift, een berging in de onderbouw en een parkeerbox voor 1 auto. Daarnaast zijn er twee balkons waarvan één gunstig gelegen is op het Zuiden. Vanuit het appartement is er een prachtig vrij uitzicht over het naastgelegen Beatrixpark en op korte afstand zijn onder andere de winkels, het Amsterdamse bos, scholen, openbaar vervoer , het World Trade Centre en de Rai bereikbaar.

Indeling:
Vanuit de ruime en nette centrale entree wordt via de lift het appartement op de vijfde verdieping bereikt. Vanuit de hal is er toegang tot alle vertrekken. Eerste slaapkamer met wastafel. Tweede royale slaapkamer met vaste kasten. Badkamer v.v. ligbad en wastafel. Separaat toilet. Separate stook- en wasruimte. Dichte keuken met toegang tot het eerste balkon gelegen op het Noordoosten. Lichte woonkamer met grote raampartijen, open haard en toegang tot het tweede ruime balkon gelegen op het Zuiden.

Voorts is er een separate privé berging gelegen in de onderbouw.
Tevens is er een gezamenlijke fietsenberging.

Separaat wordt de parkeerbox te koop aangeboden (kadastraal bekend gemeente Amsterdam, Sectie AB, nummer 1960 A49).
De garagebox is gelegen direct naast het gebouw. De vraagprijs bedraagt € 95.000,- k.k.

Bijzonderheden:

- Gelegen in de Rijksmonumentale ‘Princesseflat’
- In 1960 gebouwd door architect Mart Stam in de kenmerkende Y-vorm
- 2 balkons
- De VvE is actief en wordt professioneel beheerd door ‘Vastgoed advies van Luijk’
- VvE bijdrage voor het appartement € 241,38 per maand en € 51,53 voor de garage
- Dagelijks is er een huismeester aanwezig
- Gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond
- Erfpacht tijdvak loopt tot en met 15-08-2034
- Erfpachtcanon appartement € 103,91 per jaar
- Erfpachtcanon garagebox € 32,67 per jaar


Oplevering in overleg.
******ENGLISH TRANSLATION BELOW*****

Spacious and light three-room apartment located on the fifth floor of the Rijksmonumentale 'Princesseflat' located in Amsterdam South. The apartment has an elevator, a storage room in the basement and a parking box for 1 car. In addition, there are two balconies, one of which is conveniently located on the South. From the apartment there is a beautiful unobstructed view of the neighboring Beatrix Park and a short distance away are the shops, the Amsterdam forest, schools, public transport, the World Trade Center and the Rai accessible.

Layout:
Spacious and neat central entrance, With the elevator you reach the fifth floor on which the apartement is located. From the hall there is access to all rooms. First bedroom with sink. Second spacious bedroom with fitted wardrobes. Bathroom with bath and sink. Separate toilet. Separate heating and laundry room. Close kitchen with access to the first balcony located on the Northeast. Bright living room with large windows, fireplace and access to the second spacious balcony facing the South.

There is also a separate private storage room located in the basement.
There is also a joint bicycle shed.


The parking box is offered for sale separately (cadastral known to the municipality of Amsterdam, Section AB, number 1960 A49).
The garage box is located directly next to the building. The asking price is € 100,000 k.k.

Particularities:

- Located in the Rijksmonumentale "Princesse flat"
- Built in 1961 by architect Mart Stam in the characteristic Y-shape
- The VvE is active and is professionally managed by "Real Estate Advice van Luijk".
- Owners' contribution for the appartment € 241.38 per month and € 51,53 for the garage
- A caretaker is present every day
- Communal bicycle parking on the ground floor
- Leasehold period runs until 15-08-2034
- Annual lease rent apartment € 103.91 per year
- Annual lease rent garage box € 32.67 per year


Delivery in consultatio
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-09-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder