Vorige | Volgende

Beethovenstraat 263 1077JE Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Vraagprijs € 895.000 

Bouwjaar
1961
Woonoppervlakte
110 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Wij bieden aan dit werkelijk unieke, lichte penthouse (110m2 NEN gemeten) met groot privé terras (Z) van ca. 21m2, gelegen op de negende verdieping met panoramische uitzichten over maar liefst drie windrichtingen! Het appartement is gelegen in de befaamde ‘Princesseflat’ en verkeert in uitstekende staat.

Via de statige gemeenschappelijke hal bereikt u twee liften die u beiden naar de negende verdieping brengen. Bij aankomst op de negende deelt de eigenaar de ruime hal slechts met 1 andere bewoner. Het appartement heeft overigens geen enkele gemeenschappelijke muur met de buren, dit in combinatie met het feit dat er ook geen bovenburen zijn maakt dat men hier in absolute rust kan wonen. Ook van inkijk is er geen enkele sprake! Waar kunt u dit nog vinden in Amsterdam? Rust, groen maar toch midden in het zakelijke centrum van Nederland…een zeer zeldzame combinatie.

Het appartement zelf is onder architectuur verbouwd en dat merkt u direct bij binnenkomst. De originele lay-out is veranderd waardoor er nu optimaal gebruik wordt gemaakt van de prachtige lichtinval en het uitzicht. Vanuit de hal loopt u zo de moderne woonkamer in welke uiteraard beschikt over een prachtige open luxe (woon)keuken. De huidige eigenaar heeft gekozen voor een half open werkplek echter deze ruimte kan ook weer dichtgezet worden zodat er een tweede (slaap)kamer kan worden gecreëerd.

De living heeft uiteraard toegang tot het prachtige terras aan de zuidzijde gelegen en welke uitkijkt over het mooie Beatrixpark en over de Zuidas. Hier is het de hele dag in alle privacy genieten van de zon want niemand kan u hier zien!

De slaapkamer is ruim en beschikt over een praktische inloopkast en een ingebouwde kluis. Heel fijn is dat de slaapkamer ook toegang tot het terras heeft. Achter de keuken en tegenover de slaapkamer bevindt zich een royale berging waar zich tevens een eigen cv-ketel bevindt, dus geen blokverwarming.
De daarnaast gelegen lichte én ruime badkamer beschikt over een inloopdouche, een ligbad en uiteraard een wastafel.

De huidige eigenaar beschikt over een grote garage welke apart wordt aangeboden voor € 95.000 k.k.

Raadpleeg onze plattegrond voor de huidige indeling en de mogelijkheden van dit appartement.
Er bevinden zich nog een extra berging en een gemeenschappelijke fietsenberging in de onderbouw.
De ‘Princesseflat’, is in 1961 gebouwd door de beroemde architect Mart Stam wie een pionier was op het gebied van het nieuwe zakelijke bouwen. Mede dankzij haar bijzondere Y-vorm beschikt de flat over ramen aan drie zijden en over een Rijksmonumentenstatus.

OMGEVING:
Het gebouw ligt aan de Beethovenstraat, grenzend aan het mooie Beatrixpark en vlakbij de Zuid-as. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u kiezen tussen de mondaine Beethovenstraat of het chique overdekte winkelcentrum Groot Gelderlandplein. Parkeren kan hier nog altijd voor het complex. Tevens stopt de tram voor de deur en bent u binnen 10 minuten op het Rokin met de Noord-Zuid en zelfs binnen 6 minuten op Schiphol. De VU, de Zuidas en diverse (internationale) scholen bevinden zich allen op enkele minuten. Kortom een perfecte locatie!

OVERIGE BIJZONDERHEDEN:
- Woonoppervlakte 110 m² NEN gemeten excl. terras van 21m2
- Het hele appartement is voorzien van dubbelglas, zonwerend aan de zuidzijde
- De woning is voorzien van vloerverwarming
- Actieve vereniging van eigenaars, welke professioneel wordt beheerd
- VVE bijdrage € 385,00 per maand
- Er is twee dagen per week een huismeester aanwezig.
- Mogelijkheid voor een open haard
- Eventueel ruime garage apart te koop voor € 95.000k.k.
- Complex beschikt over een groot gemeenschappelijk dakterras op de negende verdieping

GRONDSOORT:
- Het gebouw is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam.
- De erfpacht is voortdurend. De canon bedraagt thans € 145,20
- De erfpacht kan voor het eerst worden herzien in 2034.
- Algemene Bepalingen voor voortdurend erfpacht 1955.
- Aanvraag voor overstap is gedaan
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-01-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
penthouse
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder