Vorige | Volgende

Beethovenstraat 46 3 1077JJ Amsterdam, Minervabuurt Midden

Huurprijs € 4.000 per maand

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
160 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

This exquisitely finished unfurnished or furnished rental apartment with elevator and roof terrace lies in the most prestigious area of Amsterdam's Old South and has only recently been completed ready for the discerning executive family.

3rd Floor
- Accessible via elevator, very rare in this neighbourhood
- Bright living room and dining room with large windows overlooking the Beethovenstraat
- 3 bedrooms
- New kitchen
- Beautiful bathroom fully equipped with both bathtub and shower as well as double wash basin

4th Floor
- Large beautiful bedroom which can be used either as guest room or master bedroom, like the rest of the apartment finished luxuriously
- Entrance to the big roof terrace
- The second bathroom is situated on this floor with toilet, shower and a double wash basin
- The 3rd toilet is also on this floor

Location:

The chic and popular Beethovenstraat lies in Old South and boasts prestigious boutiques and restaurants as well as providing all shops and amenities for daily life in our beautiful city.

Trams run through this street and the public transport and highway links take you wherever you need to be both in and out of the city.

Within walking distance are:

- the World Trade Centre business park
- Metro station Zuid/WTC
- the beautiful and popular Beatrixpark
- the British School
- many restaurants, cafes, bistros and culinary attractions
- grocery stores and all other amenities for daily life

Public Transport
Metro 51 at World Trade Centre
Tram 5 and 24
Buses 65, 358, 612, 176, 199 (Schiphol), 242, 310 and many more from the World Trade Centre


Conditions:
Quoted rental price is exclusive gas, water, electricity and tv/internet


Tenancy agreements subject to owner’s consent


For more information about this property or about our total portfolio call our office or visit our website. Our team of specialists will be glad to be of service.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-07-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
160 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder