Vorige | Volgende

Beethovenstraat 56 1 1077JK Amsterdam

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
74 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Beethovenstraat 56-1
Op de meest gewilde locatie van de geliefde Beethovenstraat in Amsterdam Oud-Zuid bieden wij dit, in 2021 volledig gerenoveerde, heerlijke en praktisch ingedeelde appartement (74m²) met riant terras aan. De woning is gelegen op de eerste verdieping en beschikt over een ruime living, twee slaapkamers en is één van de schaarse woningen met een terras van maar liefst 17 m², gelegen op westen. Tot slot is het bijzonder goed geïsoleerd en heeft het daarom energielabel A! Kortom, heerlijk wonen op een toplocatie!

Bereikbaarheid
Het appartement is gelegen in de populaire Beethovenstraat met een ruim aanbod aan gezellige restaurants en cafés, gerenommeerde kledingzaken, diverse delicatessenwinkels en supermarkten. De Zuidas, het Beatrixpark, het Vondelpark, het Museumplein en de Pijp liggen allemaal op loopafstand. Tevens bevindt u zich binnen twintig minuten fietsen in het centrum van de stad. Daarnaast zijn ook de altijd gemoedelijke Cornelis Schuytstraat, van Baerlestraat én de P.C Hooftstraat nabij gelegen. Hier kunt u ook terecht voor diverse cafés, restaurants, lunchrooms, koffiebarretjes en kledingzaken.

Aan kunst en cultuur geen gebrek in de omgeving, binnen een paar minuten fietst u naar het Museumkwartier waar u verschillende toonaangevende musea treft. Diverse (inter)nationale (basis)scholen bevinden zich op loopafstand. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van de diverse openbaar vervoersvoorzieningen (o.a. station Zuid/WTC) en uitvalswegen zoals bijvoorbeeld de ringweg A10. Parkeren geschiedt middels het vergunningensysteem Er is de mogelijkheid voor twee parkeervergunningen, momenteel zonder wachtlijst.

Indeling
Goed onderhouden gemeenschappelijk entree.

Eerste verdieping
Entree. De hal, met opbergmogelijkheden en een berging met de benodigde aansluitingen voor een wasmachine en een droger biedt toegang tot alle vertrekken. De gezellige woonkamer en keuken zijn gelegen aan de achterzijde van de woning . De luxe keuken is voorzien van een koelkast, vriezer, vaatwasser, combi-oven, inductiekookplaat en een spoelbak met Quooker kraan en biedt u middels openslaande deuren toegang tot het riante terras (ca. 17m²) gelegen op het westen. Aan de voorzijde van het appartement, de ruime master bedroom met een kastenwand. Aangrenzend, de riante badkamer uitgerust met een ligbad, douche en wastafel met meubel. Vanuit de badkamer heeft u tevens toegang tot het balkon aan de voorzijde van de woning. Het toilet treft u separaat in de hal. Een tweede goed bemeten slaapkamer is aan de achterzijde gesitueerd.

Bijzonderheden
- Appartementsrecht 74m² (NEN 2580 rapport aanwezig)
- Volledig gerenoveerd in 2021
- Bijzonder goed geïsoleerd, energielabel A!
- Twee slaapkamers
- Alle leidingen en elektra volledig vernieuwd in 2021
- Luxe woonkeuken
- Balkon aan voorzijde en groot terras aan achterzijde (ca. 17m²)
- Voldoende opbergmogelijkheden
- Erfpacht, jaarlijkse canon bedraagt €1567,87, eeuwigdurend tijdvak vastgeklikt voor €2156,72 + indexering
- HR++ Glas aan de voor- en achterzijde van het appartement
- Zonneschermen aanwezig aan de voor- en achterzijde
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder