Vorige | Volgende

Belgieplein 80 1066SC Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Bouwjaar
1994
Woonoppervlakte
66 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

WONEN OP EEN TOP LOCATIE AAN HET BELGIEPLEIN
Een heerlijk licht appartement met in de huidige situatie één slaapkamer, voorheen twee slaapkamers, een balkon op het zuidoosten en een berging in de onderbouw. Geheel voorzien van een houtenvloer, netjes afgewerkte wanden en een keuken met inbouwapparatuur. Het appartement is gelegen op de derde verdieping van een verzorgd complex. Om de hoek van het winkelcentrum Belgiëplein, de tramhalte voor lijn 2 en op fietsafstand van Station Lelylaan (11 min), Hoofddorpplein (12 min), Vondelpark (17 min) en de Zuidas (23 min).

Nieuw Sloten wordt gewaardeerd als een sociaal veilige, groene en kindvriendelijke buurt. Dit aantrekkelijke appartement ligt centraal ten opzichte van winkelfaciliteiten (Belgiëplein), openbaar vervoer (Tram 2), uitvalswegen (A4/A10) en recreatiemogelijkheden (Sloterplas, Nieuwe Meer, Amsterdamse Bos).

De indeling is als volgt:

Via een trap en pad bereik je de entree van het complex. Hier tref je een bellentableau aan en de trap naar de derde verdieping. Entree van de woning: centrale hal met garderoberuimte, een keurig betegeld toilet, badkamer en toegang tot alle vertrekken.

De lichte en royale woonkamer, is net als de keuken, afgewerkt met een houtenvloer. Via een openslaande deur is het zonnige balkon op het zuidoosten te bereiken. De woonkamer is zeer breed en royaal, doordat één van de slaapkamers bij de woonkamer is betrokken. Deze ruimte is momenteel in gebruik als eetkamer. De keuken is in een witte kleurstelling met de volgende apparatuur; 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en een combi-oven. In het verlengde van de keuken bevindt zich een handige opbergkast. De slaapkamer is rechthoekig van formaat, kent een prettige lichtinval en beschikt over een airco. De badkamer is tot aan het plafond betegeld en uitgerust met een wastafelmeubel en een ligbad met douche mogelijkheid.

Kortom, een goed onderhouden, sfeervol en lichte woning met een zonnig balkon en gelegen op en top locatie.

Bijzonderheden:

- Bouwjaar: 1994
- Energielabel: C
- Woonoppervlakte: ca. 66,4 m2 (meetrapport aanwezig)
- Balkon op het zuiden
- Mogelijkheid tot het creëren van een 2e slaapkamer
- Slaapkamer voorzien van airco
- Cv-installatie (Vaillant, 2016)
- Gratis parkeren in de buurt
- Actieve VVE, servicekosten bedragen € 106,52 per maand
- Om de hoek van vele winkels en tramhalte lijn 2
- Erfpacht afgekocht tot 30 september 2042
- Aanbieding eeuwigdurend erfpacht is aangevraagd; afkoopbedrag is eenmalig € 2.643,-
- Een gedeelte van de inboedel is ter overname
- Oplevering: per direct
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-02-23
Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Portiekflat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
66 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder