Vorige | Volgende

Ben Websterstraat 5 1066GT Amsterdam, Park Haagseweg

Bouwjaar
1991
Woonoppervlakte
111 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
153 m²

Omschrijving

Op een heel mooie plek, aan park gelegen met vrij uitzicht, een fraaie 2 onder 1 kap woning (ca. 111 m2) met heerlijke tuin op het zuiden en eigen parkeerplaats. Deze aantrekkelijke woning ligt in de mooie en rustige woonwijk Park Haagseweg in Nieuw Sloten, met een unieke ligging ten opzichte van de binnenstad.

Jazzbuurt
De Ben Websterstraat maakt deel uit van de zogenaamde muzikantenwijk (Jazzbuurt), die gelegen is in de wijk “Park Haagseweg’’. Deze wijk is ruim opgezet met veel groen en water. Daarnaast is deze woning heel goed te bereiken: het is slechts tien minuten fietsen vanaf het Hoofddorpplein, zowel tramlijn 2 als diverse bussen stoppen op ca. 400 m afstand en ook een metrostation is dichtbij. Bovendien zijn er twee aansluitingen naar de snelweg (Ring A10, A4 en A9) in de directe omgeving van deze woning. Voor de dagelijkse boodschappen is er het nabijgelegen Belgiëplein (winkelcentrum Nieuw Sloten). Recreatieliefhebbers kunnen hun hart ophalen: natuurpark De Oeverlanden en het Nieuwe Meer zijn binnen enkele minuten bereikbaar en ook het Amsterdamse bos en het Vondelpark liggen op fietsafstand.

Indeling
Begane grond: ca. 55 m2 incl. berging van ca. 5m2
Entreehal met toegang tot inpandige berging voorzien van extra buitendeur, toiletruimte met fonteintje. L–vormige living met veel ramen grenzend aan de achtertuin op het zuiden, middels schuifpui te bereiken. De keuken is aan de voorzijde in U-vorm opstelling voorzien van ingebouwde gaskookplaat, vlakscherm afzuigkap, vaatwasser, koelkast met aparte vriezer, oven en magnetron op ooghoogte. Alle Siemensapparaten.

Eerste verdieping ca. 56 m2 :
Overloophal met extra ramen waardoor hier ook veel natuurlijke lichtinval, drie ruime slaapkamers, respectievelijk:
slaapkamer I: ca. 4.05 m x 3,95 m
slaapkamer II: ca. 3,35 m x 2.90 m
slaapkamer III: ca. 3,75 m x 2.95 m
Royale badkamer voorzien van ligbad, aparte douche, wastafel, tweede toilet en elektrische vloerverwarming.
Aparte wasruimte/voorraadruimte met aansluiting voor wasmachine, C.V. installatie, droger en mechanische ventilatie.

Opleveringsniveau
Woonkamer: een pellet kachel.
Vloer begane grond: Belgisch hardsteen.
Wanden + plafonds: gestukadoord.
Keuken: Bruynzeelkeuken met Siemens inbouwapparatuur te weten koelkast, aparte vrieskast, 4 pits gasfornuis, vaatwasser, magnetron en oven.
Badkamer: bad, aparte douche, toilet en wastafel.
Buiten: begane grond zonnescherm en op de eerste verdieping rolluiken.

Kerngegevens woning
Oppervlakte: 111 m² (incl. binnen berging van ca. 1,80*2,85)
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Buitenruimte: tuin ca. 60 m²
Energielabel: C tot 25-8-2025
Bouwjaar: 1991
Verwarming: C.V. gas, merk: Intergas Type: Kombi Kompakt HR eco bouwjaar: 2015

Kadastrale gegevens
Gemeente : Sloten
Sectie + nummer woning: E 4209
Sectie + nummer parkeerplaats: E 8478
Kadastrale grootte woning: 123 m2
Kadastrale grootte parkeerplaats: 30 m2
Kadastrale omschrijving:
Erfpacht: Voortdurend recht
Canon: woning € 1941,52 per jaar, parkeerplaats afgekocht
Herziening 15-5-2020 / einde tijdvak: 15-5-2040
Algemene Bepalingen Gemeente Amsterdam: 1966
Overstapregeling naar eeuwigdurende erfpacht aangevraagd. Vanaf 16-5-2040 € 680,54/jaar (+inflatie vanaf 2019)

Overig
Notaris: ring Amsterdam
Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-02-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²
Perceeloppervlakte
153 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder