Vorige | Volgende

Bennebroekstraat 10 H 1058LL Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Vraagprijs € 600.000 

Bouwjaar
1932
Woonoppervlakte
102 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Ruim en sfeervol jaren dertig 4 kamer begane grondwoning van ca. 102 m². Deze woning is gelegen op eigen grond in de rustige en groene Bennebroekstraat, vlak achter het Hoofddorpplein in Amsterdam zuid. De ligging is ideaal; te midden van twee stadsparken: het Vondelpark en het Rembrandtpark. Verder is er in 2017 handig gebruik gemaakt van de buiten ruimte door hier een kleine bankirai hard houten patio te creëren. Kortom, zeker een bezichtiging waard!

Hoofddorppleinbuurt

De woning is gelegen in een gewilde woonomgeving. Op loopafstand van diverse winkels, supermarkten en horecagelegenheden aan het Hoofddorpplein, Zeilstraat en Amstelveenseweg. In de directe omgeving zijn er verschillende recreatiegebieden te vinden: het Vondelpark, het Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark. Ook zijn er diverse sportvoorzieningen in de buurt gelegen zoals sportschool Basic Fit (aan het einde van de straat), Sportpark De Schinkel, voetbalclub AVV Swift en hockeyclubs Amsterdam, Hurley en Pinoké (Amsterdamse Bos). De basisschool “de Notenkraker” (openbaar) en “Nautilus” ( protestant-christelijk) zit aan de Theophile de Bockstraat..

Bereikbaarheid

De woning is zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Er is een rechtstreekse tramverbinding (tram 2) naar het centrum en bus 15 brengt je in no time naar station Zuid.. Met de auto ben je in een paar minuten op de ringweg A-10. De auto kan worden geparkeerd op straat, betaald of met vergunning.

Indeling

Begane grond: entree woning, hal met separaat toilet, badkamer met douche en wastafel, ruime woonkamer met open keuken. Toegang naar de kleine patio.

Souterrain: ruime hal met aan de voorzijde 2 slaapkamers ( ca. 12 en 9 m²) en aan de achterzijde een grote slaapkamer (ca. 5,85*2,80 m) met wastafel. Tevens is er een wasmachine- en een C.V. ruimte. Op deze verdieping is tevens veel kastruimte aanwezig.

Opleveringsniveau

Vloer: De begane grond is voorzien van een houten lamelparketvloer.
Wanden en plafonds: gestukadoord.
Keuken: (2017) voorzien van divers inbouwapparatuur zoals, koelkast, vaatwasser, combioven, 4 pits gastoestel en een afzuigkap (merk Etna)
Badkamer: douche en wastafel

Kerngegevens woning

Oppervlakte: 102 m²
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Buitenruimte: ca. 9 m²
Energielabel: G
Bouwjaar: 1932
Verwarming: Hete luchtverwarming merk Brink: Type: ALLURE B-16 HR
Daalderop Boiler; Eigendom (2018)

Kadastrale gegevens

Gemeente : Sloten Noord Holland
Sectie + nummer: O 2424 A-5
Kadastrale omschrijving (eigendomsbewijs): appartementsrecht met het uitsluitend gebruik van de 4 kamerwoning op de begane grond met balkon en plaats en souterrain.
Kadastrale omschrijving (splitsingsakte): appartementsrecht met het uitsluitend gebruik van de 2 kamerwoning op de parterre en plaats met berging in de kelder.
Eigen grond

VVE

Aantal leden: 49
Professioneel: VVE.nl
Aandeel: 4/209e aandeel
Servicekosten: € 94.33 per maand
Reserve Groot onderhoud per 2018 is € 69.136, euro
MJOP: wel aanwezig
Huishoudelijk Reglement: wel aanwezig
Kamer van Koophandel nummer: 34369900

Overig

Ouderdomsclausule is van toepassing
Notaris : ring Amsterdam
Oplevering in overleg.

Verkoper vertelt

Toen wij dit huis zagen wisten we meteen hier willen wij wonen, hier willen wij leven. En dat hebben wij 25 jaar met heel veel plezier gedaan.
Wat hebben wij erg fijn en veilig hier gewoond. We hebben enorm genoten van de buurt , de mooie groene omgeving. De verschillende stads parken, diverse wandel routes en vele benodigdheden op loop afstand. Voor ons is het nu de tijd om naar een ander plek te gaan. Maar de 25 jaar hier staan met heel veel plezier in ons geheugen gegrift.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2020-06-24
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
102 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder