Vorige | Volgende

Bennebroekstraat 13 C 1058LJ Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Vraagprijs € 1.200.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
149 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Wonen in een oude school

*See English translation below*

Licht en geheel gelijkvloers Loft appartement van ca. 149 m² in De Notenkraker, een voormalige school uit 1930. Het gebouw is in 2014-2015 volledig gerenoveerd en voorzien van lift.

Het appartement kenmerkt zich door de plafonds van bijna 3,50 meter, een open plattegrond en een zonnige terras direct aan het woongedeelte.

Indeling:
Gemeenschappelijke entree met originele trappenhuis en lift.

Entree op tweede verdieping in hal met garderobe. Spectaculair woonvertrek met een hoog plafond en grote raampartijen op het Zuiden.

De moderne woonkeuken met Pitt Cooking, Miele inbouw apparatuur en Quooker biedt plaats aan een grote eettafel. Aansluitend is er de lounge met grote ramen naar het terras en een aparte werkhoek. Direct aan het woongedeelte is het terras van ruim 15 m² op het Zuiden.

Doormiddel van een moderne suite wordt het woongedeelte gescheiden van een tweede zitkamer. De woning is voorzien van twee slaapkamers, de hoofdslaapkamer heeft op maat gemaakte kasten. De smaakvolle badkamer is voorzien van ligbad, inloopdouche, toilet, wastafel en een kast met aansluiting voor een wasmachine en droger.

Door de gehele woning ligt een gietvloer met vloerverwarming

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 149 m²
• Plafond hoogte bijna 3,50 meter
• In 2014 is het oude schoolgebouw getransformeerd naar een woongebouw met 10 appartementen
• Lift
• Gemeenschappelijke fietsen berging
• Energielabel B
• Ramen aan beide kanten, in de zomer goed koel te houden.
• Recent geïnstalleerde zonwering
• Kleine en actieve VvE
• In 2020 heeft de VvE het schilderwerk uitgevoerd.
• Professioneel beheerde vve door De Nieuwe Wereld Vastgoed Beheer.
• De VvE heeft een meerjaren onderhoudsplanning.
• De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. Er is inmiddels over gestapt op eeuwigdurende erfpacht (AB 2016). De canon bedraagt € 3106,46 per jaar.

Omgeving:
Gelegen in een rustige en kindervriendelijke straat in Amsterdam Oud-Zuid op 200 meter van het Vondelpark en loopafstand van het Hoofddorpplein.

Op de hoek in de straat vind je een heerlijk restaurant Foodbar 63 en verder in de omgeving zijn veel leuke restaurant en gezellig cafés o.a. Gent aan de Schinkel, Oslo, een Indonesisch restaurant Blauw en Ron Gastrobar met een fijn terras. In de Zeilstraat, Amstelveenseweg en op het Hoofddorpplein zijn diverse delicatessenwinkels en de buurt biedt een breed scala aan voorzieningen.

Deze woning ligt centraal ten opzichte van de ringweg A-10 (S-106) en is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer (trams 1, 17 en bus 15, 62 en 358).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A home in a former school

Bright and completely single-level Loft apartment spanning ca. 149 sqm in De Notenkraker, a former school dating back to 1930. The building was thoroughly renovated in 2014-2015 and includes an elevator.

The apartment is characterized by nearly 3.5m-tall ceilings, an open floorplan and a sunny terrace directly off the living space.

Layout
Central entrance with the original stairwell and elevator.

Entrance on the second floor to the hall with a coat area. Spectacular living space with a soaring ceiling and extra-large south-facing windows.

The modern kitchen/lounge with Pitt Cooking, Miele fitted appliances and a Quooker can accommodate a large dining table. Adjacent is the lounge, with large windows toward. the terrace and a separate work area. directly off the living space is the south-facing terrace spanning 15 sqm.

Modern pocket doors divide the living space into two areas - the lounge and a family room. The loft features two bedrooms, the master bedroom features custom closets. The elegant bathroom is equipped with a bathtub, walk-in shower, toilet, vanity and a European laundry.

The entire loft is fitted with cast flooring with underfloor heating.

Specifications
• Usable residential floor area ca. 149 sqm
• Ceiling heights of nearly 3.5 meters
• This former school was redeveloped and transformed into a residential building with 10 apartments in 2014
• Shared bicycle parking unit
• Energy label B
• Dual aspect windows, easy to keep cool in the summer.
• Recently installed sun screens
• Small and active HOA
• Building repainted by the HOA in 2020.
• Professional HOA management by De Nieuwe Wereld Vastgoed Beheer.
• Long-term HOA maintenance plan in effect.
• The apartment is situated on ground lease land owned by the municipality of Amsterdam. The switch to everlasting ground lease (GT&C 2016) has been made, annual lease of € 3,106.46

Area
Situated on a quiet, family-friendly street in Amsterdam Oud-Zuid, 200 meters from Vondelpark and within walking distance of Hoofddorpplein.

Foodbar 63, a fabulous restaurant, is on the corner of the street, and the area is home to countless other wonderful eateries and cafes, including Gent aan de Schinkel, Oslo, Indonesian restaurant Blauw and Ron Gastrobar with a magnificent sidewalk terrace. Zeilstraat, Amstelveenseweg and Hoofddorpplein offer a range of delis, and the neighborhood has a wide selection of further amenities.

The property is in a central location relative to the A10 beltway (S-106) and is also easily accessible by public transportation (trams 1, 17 and buses 15, 62 and 358).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-03
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
149 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Energielabel
Klasse B
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder