Vorige | Volgende

Bennebroekstraat 18 2 1058LL Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bouwjaar
1932
Woonoppervlakte
91 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

ENGLISH TEKST BELOW

Een eigen droomhuis creren? Dit is uw kans!
Dit ruime dubbel bovenhuis (91m) met balkon en zonnig dakterras is gelegen (op eigen grond) in de hippe Hoofddorppleinbuurt en biedt een uitgelezen kans om geheel naar eigen smaak te worden gerenoveerd. Het is mogelijk om een woning te realiseren met een royale woonkamer, twee of drie slaapkamers en een luxe keuken en badkamer. Wie wil er nou niet wonen in een luxe gerenoveerde woning met een royaal zonnig dakterras, op loopafstand van het Vondelpark?

Huidige indeling: entree op de eerste etage met eigen opgang naar tweede verdieping.
Tweede verdieping: entree, hal, badkamer voorzien van ligbad, toilet en wastafel. De separate keuken met weids en groen uitzicht over de tuinen bevindt zich aan de achterzijde en heeft toegang tot het balkon. Aansluitend treft u een ruime slaapkamer. De zonnige woonkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een erker met glas-in-lood ramen.
Derde verdieping: voorzolder met toegang tot het dakterras, tweede slaapkamer, ruim toilet met wastafel en kleine zolderkamer.

Bereikbaarheid:
Het appartement is goed bereikbaar met de auto en ligt op een paar minuten afstand van de ringweg A-10 (S106 en S107). Er zijn diverse tramhaltes nabij (tramlijn 1, 2 en 17) en buslijnen 15, 62, 145 en 358. Op de openbare weg is het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag. Een parkeervergunning is via de Gemeente Amsterdam spoedig te verkrijgen.

Ligging:
De woning is gelegen in een rustige straat in de geliefde Hoofddorpplein buurt in Amsterdam Zuid, op loopafstand van winkels, supermarkten, scholen en diverse gezellige horecagelegenheden. Ook zijn er diverse sportvoorzieningen in de buurt aanwezig. De Zuid-as is gelegen op 10 minuten fietsafstand.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar: 1932
- Eigen grond
- Woonoppervlakte: 91m
- oppervlakte dakterras: 21m
- Aan de Westlandgracht bestaat de mogelijkheid tot het aanleggen van een bootje
- Actieve VVE
- Servicekosten: 83,48 per maand
- Meerjaren onderhoudsplan aanwezig;
- Schilderwerkzaamheden voorzijde 2015;
- Schilderwerkzaamheden deuren uitgevoerd in 2017, achterzijde in 2016;
- Gezonde VvE, (Banksaldo eind 2018 76.809,04)

ENGLISH TEXT:
Create your own dream house? This is your chance!
This spacious double upper house (91m) with balcony and sunny roof terrace is located (own ground) in the trendy Hoofddorppleinbuurt offers an excellent opportunity to be completely renovated to your own taste. It is possible to realize a home with a spacious living room, two or three bedrooms and a luxurious kitchen and bathroom. Who wouldn't want to live in a luxuriously renovated home with a spacious sunny roof terrace, within walking distance of the Vondelpark?

Current layout: entrance on the first floor with its own entrance to the second floor.
Second floor: entrance, hall, bathroom with bath, toilet and sink. The separate kitchen with a wide and green view over the gardens is located at the rear and has access to the balcony. Adjecant you will find a spacious bedroom. The sunny living room is located at the front and has a bay window with stained glass windows.
Third floor: attic with access to the roof terrace, second bedroom, spacious toilet with sink and small attic room.

Accessibility:
The apartment is easily accessible by car and is a few minutes away from the A-10 ring road (S106 and S107). There are various tram stops nearby (tram lines 1, 2 and 17) and bus lines 15, 62, 145 and 358. Paid parking is available on public roads from Monday to Saturday. A parking permit can be obtained soon through the Municipality of Amsterdam.

Location:
The property is located in a quiet street in the beloved Hoofddorpplein neighborhood in Amsterdam South, within walking distance of shops, supermarkets, schools and various cozy restaurants. There are also various sports facilities in the area. The Zuidas is located at 10 minutes by bike.

Particularities:
- Year of construction: 1932
- Own ground
- Living area: 91m
- roof terrace area: 21m
- There is a possibility to moor a boat on Westlandgracht
- Active VVE
- Service costs: 83,48 per month
- Long-term maintenance plan present;
- Painting work front 2015;
- Painting work on doors 2017, rear side in 2016;
- Healthy owners association, (Bank balance at the end of 2018 76.809,04)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-10-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
91 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van Plan West, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder