Vorige | Volgende

Bentinckstraat 13 III 1051GC Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Heerlijk licht en op eigen grond gelegen bovenwoning verdeeld over de derde en deels vierde verdieping met zonnige balkon en terras op het zuiden. Gelegen in de populaire Staatsliedenbuurt om de hoek van het Westerpark!

Indeling:
Gemeenschappelijk trappenhuis bereikbaar vanaf de straatzijde, met overloop op de derde verdieping waar zich de entree van de woning bevindt. Toegang tot de woonkamer met zitgedeelte aan de voorzijde en eetgedeelte aan de achterzijde met doorloop naar de halfopen keuken in de uitbouw. Via de keuken is er toegang tot het balkon op het zuiden.
In het middenschip van de derde verdieping is de badkamer gelegen met douche, toilet en wastafel.
In het eetgedeelte is er open trap naar de zolderverdieping waar je de slaapkamer aan treft met terras op de keuken uitbouw van de derde verdieping.

Omgeving:
Centrale ligging op loopafstand van het Westerpark en de Jordaan, met de Haarlemmerdijk voor een verscheidenheid aan leuke winkeltjes of de zaterdagmarkt op de Lindengracht. De Staatsliedenbuurt heeft zich in een rap tempo ontwikkeld tot een hippe buurt met vele voorzieningen. Om te beginnen kan je jezelf straks gelukkig prijzen met Trattoria Bella Storia aan de overzijde van de straat, met misschien wel de beste pizza's van Amsterdam.
Verder zijn er cafés en restaurants in overvloed. Gevestigde namen waar het heerlijk op het terras in de zon vertoeven is, zijn: Café restaurant Amsterdam, Coffee Roastery Westerpark, Checkpoint Charlie en last but not least Café Restaurant Piet de Gruijter. Naast dit alles heb je straks misschien wel het Westerpark als je nieuwe achtertuin, met de vele leuke plekken van de Westergasfabriek. Je dagelijkse boodschappen kun je doen in de Van Limburg Stirumstraat.

Bereikbaarheid:
De Bentinckstraat is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Op de Van Limburg Stirumstraat en Van Hallstraat zijn meerdere tram- en bushalten richting o.a. Amsterdam Centraal en het Leidseplein. Het NS station Amsterdam Centraal is op circa 10 minuten fietsafstand van het appartement gelegen. Ook is de ligging ten opzichte van de ringweg A-10 west zeer gunstig, met de auto is deze binnen enkele minuten te bereiken via de Haarlemmerweg of de nieuwe Spaarndammertunnel.
Parkeren gebeurt via vergunningsysteem op de openbare weg. Voor exacte wachttijden is de website van de gemeente Amsterdam te raadplegen.

Toegevoegde waarde:
- Gebruiksoppervlakte wonen is circa 44 m˛ (derde verdieping) en 16,8 m˛ overige inpandige (stahoogte van 1,84 tot 1,98 meter onder de balken op de vierde verdieping) (meetrapport aanwezig);
- Gelegen op EIGEN GROND;
- Heerlijk zonnig terras en balkon zuiden;
- Geweldige centrale locatie om de hoek van het Westerpark en de Jordaan;
- Verwarming en warm water via HR CV-ketel (Nefit, bj: 2010);
- De woning is voorzien van een definitief energielabel D;
- Gemeenschappelijke (open) zolderberging;
- Actieve vereniging van eigenaars, meerjaren onderhoudsplan aanwezig;
- Maandelijkse servicekosten bedragen € 125,-;
- Oplevering: In overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 125 p/m
Aanmeldingsdatum
27-09-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²
Inhoud
201 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder