Vorige | Volgende

Bentinckstraat 56 - A 1051GM Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Vraagprijs € 630.000 

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
97 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Ruim, dubbel breed appartement op de eerste verdieping (95m²) met eigen straatdeur en entree op de begane grond (2m²). Twee franse balkons aan de voorzijde en groot, ook dubbelbreed balkon (11m²) achter (NW). Grote ‘doorzon’ woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, badkamer en aparte wc. Doordat twee naast elkaar gelegen woningen zijn samengevoegd is dit appartement 9,8 meter breed! De VvE (Bentinckstraat 54-56) omvat 5 appartementen. Panden en appartementen zijn voor splitsing in 2008 gerenoveerd. Eigen grond!. Op loopafstand van het Westerpark en de Westergasfabriek. Goede bereikbaarheid.

Achter de eigen straatdeur ligt een entrée met de trap naar de eerste verdieping. De trap komt uit in het linkerdeel van het appartement. In het linker deel liggen de drie slaapkamers, de badkamer en de aparte wc. In het rechter deel ligt de woonkamer met een open keuken.

De woonkamer heeft aan de voorzijde twee ramen en dubbele deuren met een frans balkon, gericht op het Zuidzuidoosten. Aan de achterzijde van de woonkamer is een open keuken. Dubbele deuren leiden daar naar een groot balkon. De keuken bestaat uit een wit gelamineerd aanrechtblad met onder- en bovenkastjes met houtlook. De keuken is voorzien van een vaatwasser, inbouw combi-oven, koel- vriescombinatie, een 4-pits gasfornuis met afzuigkap

Aan de achterzijde van het linker deel van het appartement ligt de grootste slaapkamer met dubbele deuren naar het brede balkon (dat doorloopt naar de woonkamer). Aan de voorzijde liggen naast elkaar twee kleinere slaapkamers, waarvan één met dubbele deuren naar een frans balkon. In het middendeel liggen de badkamer en de wc. De badkamer is voorzien van een wasbak, douche en wasmachine aansluiting. Het aparte toilet beschikt over een fonteintje. Beide zijn afgewerkt met grijze vloertegels en witte wandtegels.

De panden en de appartementen zijn in 2008 ingrijpend gerenoveerd. Afwerking en technische voorzieningen dateren uit die tijd. Op de vloer van het gehele appartement ligt een hout look laminaatvloer. Daaronder liggen isolerende fermacell platen. Ook het plafond is geïsoleerd. Alle (draai-kiep) ramen en buitendeuren zijn voorzien van dubbel glas en hebben houten kozijnen. De verwarming en het warme water worden geleverd door een cv-combi-ketel. De goed georganiseerde VvE met 5 leden wordt professioneel beheerd.

Bentinckstraat 56-A ligt in een rustige straat vlakbij het Westerpark en Westergasfabriekterrein. In de directe omgeving is een ruim aanbod van winkels, supermarkten en restaurants. De bereikbaarheid is heel goed, zowel per fiets, openbaar vervoer als met de auto.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-09
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
97 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder