Vorige | Volgende

Bentinckstraat 58 3 1051GM Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
44 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Starters opgelet!

Goed ingedeeld startersappartement van 44 m2 gelegen in de een rustige straat van de Staatsliedenbuurt op steenworp afstand van het Westerpark en de Jordaan! Dit tweekamerappartement beschikt over een ruim balkon en is geheel naar eigen smaak af te werken.

Indeling
Via het gemeenschappelijk trappenhuis bereik je de woning op de derde verdieping. Vanuit de hal stap je direct de woonkamer/keuken binnen. De ruime L-vormige woonkamer is aan de voorkant van het appartement gesitueerd met twee grote ramen en een frans balkon waardoor er erg veel licht naar binnen valt. Aan de achterkant bevind zich de open keuken met alle benodigde aansluitingen, deze is geheel naar eigen smaak in te richten. De keuken biedt toegang tot het ruime balkon van 5 m2 gelegen op het noorden. De slaapkamer, ook aan de achterkant gelegen, is groot genoeg voor een riant bed en een kast en biedt met openslaande deuren ook toegang tot het balkon. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel- en toilet aansluiting. Tevens vind je op de zolderverdieping een separate berging circa van 6 m2.

Omgeving
De Staatsliedenbuurt is een levendige en bruisende buurt met het centrum van de stad op fiets afstand. Het appartement is gelegen in een rustige straat op een super leuke locatie nabij het Westerpark en het Westergasterrein met diverse horeca-, film- en expositiegelegenheden. Ook supermarkten, een bakker, een slager, een groenteboer, een toko zijn allemaal in de buurt te vinden. Het Westerpark leent zich verder ook uitstekend voor sporten, hardlopen, maar ook om te picknicken en te genieten van bijvoorbeeld The Sunday market (1 x per maand op zondag). In de buurt is volop parkeergelegenheid aan de openbare weg en is goed te bereiken met openbaarvervoer.

VvE & Grondsituatie

De Vereniging van Eigenaars bestaat uit de woning aan Bentinckstraat 58 in Amsterdam en betreft 4 appartementsrechten. Deze wordt professioneel beheerd door Ymere VvE beheer en de servicekosten bedragen 124.93 per maand (begroting 2020). De grond is belast met erfpacht en de canon is afgekocht t/m 30 september 2067.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte 44 m (meetrapport aanwezig)
- Professioneel beheerde VvE
- Servicekosten 124.93 per maand (op basis van 2020)
- Erfpachtcanon afgekocht t/m 30 september 2067
- Anti-speculatiebeding van 3 jaar van toepassing
- Woning is uitsluitend te koop met als doel: zelfbewoning (of ouders voor kinderen)
- Niet-zelfbewoningsclausule en ouderdomsclausule van toepassing
- Projectnotaris: Spier en Hazenberg
- Oplevering in overleg, kan snel

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-01-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
44 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder