Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bentinckstraat 97 hs+I 1051GJ Amsterdam, Westerstaatsman

Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**English translation below*

Ben je op zoek naar een ruime woning met tuin op het zuiden op een perfecte locatie in Amsterdam? Dit sfeervolle dubbele benedenhuis van ruim 100 m2 in een rustige straat biedt het. In de heerlijke rustige tuin kan je de hele dag genieten van de zon. De woonkamer is licht door hoge raampartijen. De twee slaapkamers op de eerste verdieping zijn ruim (een derde slaapkamer is eenvoudig te realiseren). Op steenworp afstand ligt het Westerpark. Geen gedoe met erfpacht, want dit huis staat op eigen grond.

Indeling:Eigen entree op de begane grond van een goed onderhouden, karakteristiek pand. De hal geeft toegang tot de riante woonkamer met hoge raampartijen aan voor-en achterzijde. Openslaande deuren geven toegang tot de sfeervolle tuin van maar liefst 52 m gelegen op het zuiden. De dichte keuken uit 2016 is voorzien van een composiet aanrechtblad met losse apparatuur en beschikt over veel opbergruimte. Ook de keuken geeft toegang tot de tuin. Op de begane grond bevindt zich tevens een handige en ruime bergkast en een apart toilet in de hal.
Via de trap in de hal bereik je de eerste verdieping. De overloop geeft toegang tot twee zeer ruime slaapkamers, aan zowel de voor- als aan de achterzijde. Een derde slaapkamer is eenvoudig te realiseren. De kamer aan de voorzijde heeft een Frans balkon met avondzon. De achterste slaapkamer heeft openslaande deuren naar een extra diep balkon, over de breedte van het huis en is gelegen op het zuiden. De nette badkamer ligt aan de achterzijde, is voorzien van daglicht, een inloopdouche, wastafelmeubel, handdoekenradiator en de aansluiting voor de wasmachine en droger.

Bijzonderheden:
- Riante tuin van maar liefst 52 m op het zuiden;
- Mooi, karakteristiek pand;
- Het woonoppervlak bedraagt 100 m (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Het appartement is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas;
- Balkon op het zuiden;
- In de woonkamer ligt een grenen houten vloer;
- Deze woning geeft veel mogelijkheden om naar eigen wens in te richten, door een derde slaapkamer te creren en de keukenruimte bij de woonkamer te trekken.

Kleine, actieve VvE bestaande uit 3 leden;
De administratie is in eigen beheer;
De servicekosten bedragen 68,37 per maand;
Het appartement is gelegen op eigen grond.

Omgeving:
Het appartement ligt in een rustige, kindvriendelijke straat, in een gewilde buurt. Voor muziek, bioscoop en sportieve activiteiten loop je in vijf minuten naar het Westerpark. Even verderop ligt de Jordaan met gezellige caf's en de beste restaurants. Op zaterdag ga je voor je boodschappen naar de markt op de Lindengracht en de Noordermarkt (biologisch). De hippe winkels van de Haarlemmerdijk en de Negen Straatjes liggen dichtbij. Ook filmhuis The Movies en het zwembad Marnix liggen op loopafstand. In de zomer kun je in de openlucht zwemmen in het Brediusbad. Op de fiets ben je in tien minuten op Centraal Station, openbaar vervoersverbindingen zijn uitstekend en de uitvalswegen richting A10 zijn eenvoudig te bereiken.

**English**

Are you looking for a spacious apartment with a south facing garden in a perfect location in Amsterdam? This attractive double ground floor apartment of 100 m2 in a quiet street is having it all. In the wonderfully peaceful garden you can enjoy the sun all day. The living room is light through high windows. The two bedrooms on the first floor are spacious (a third bedroom is easy to realize). Westerpark is really nearby. No hassle with leasehold, because this house is on own ground.

Layout: Private entrance on the ground floor of a well-maintained, characteristic building. The hall gives access to the spacious living room with high windows to the front and rear. Double doors give access to the attractive garden of no less than 52 m facing south. The closed kitchen from 2016 has a composite counter top with separate equipment and has lots of storage space. The kitchen also gives access to the garden. On the ground floor there is also a handy and spacious storage cupboard and a separate toilet in the hall.
You reach the first floor via the stairs in the hall. The hall gives access to two very spacious bedrooms, both at the front and at the rear. A third bedroom is easy to realize. The room at the front has a French balcony with evening sun. The bedroom at the back has doors to an extra deep balcony, across the width of the house and is located on the south. The neat bathroom is at the rear, has natural light, a walk-in shower, washbasin, towel radiator and the connection for the washing machine and dryer.

Specialities:
- Spacious garden of no less than 52 m facing south;
- Beautiful, characteristic building;
- The living space is 100 m (NEN2580 measurement report available);
- The apartment is equipped with wooden frames with double glazing;
- south-facing balcony
- There is a pine wood floor in the living room;
- This property offers many possibilities to design according to your own wishes, by creating a third bedroom and drawing the kitchen space from the living room.

Small, active VvE consisting of 3 members;
The owners are doing the administration by themselves;
The service costs are 68.37 per month;
The apartment is located on own ground.

Surroundings:
The apartment is in a quiet, child-friendly street in a popular neighborhood. For music, cinema and sporting activities you can walk to Westerpark in five minutes. A little further is the Jordaan with its cozy cafs and the best restaurants. On Saturdays you go to the market on Lindengracht and Noordermarkt (organic) for your groceries. The hip shops of the Haarlemmerdijk and the Negen Straatjes are close by. The Movies cinema and the Marnix swimming pool are also within walking distance. In the summer you can swim in the open air in the Brediusbad. You can reach Central Station in ten minutes by bike, public transport connections are excellent and the roads to the A10 are easily accessible.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-06-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²
Externe bergruimte
7 m²
Inhoud
245 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder