Vorige | Volgende

Berkhouterweg 28 1624MA Hoorn

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
127 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
1.011 m²

Omschrijving

Op een hele fijne plek, net buiten het centrum van Hoorn staat dit prachtige gemeentelijke monument. De stolp is in 1902 gebouwd en in 1990 gesplitst in twee woningen. Dit betreft het deel aan de voorzijde van de stolp en is in 2020 (gedeeltelijk) gerenoveerd/ gemoderniseerd. De renovatie is 'op regie' verricht onder toezicht van Maarten Koning. Tijdens de renovatie is nagenoeg de gehele begane grond aangepakt, zo is de vloer in de woonkamer, keuken en gang vernieuwd voor een betonvloer met vloerverwarming. Aan de oostkant is er een mooie verbinding met het terras gemaakt door het plaatsen van openslaande deuren. Genietend van een kop koffie in de ochtend is dit een hele fijne plek. Op het terras kunt u de hele dag door genieten van het buitenleven zowel in de zon als de schaduw. In de woonkamer zijn diverse authentieke details behouden, zo is er de fraaie authentieke schouw en is het originele balken plafond in het zicht gebleven. De keuken is voorzien van nieuwe apparatuur en biedt veel werkruimte. Bent u op zoek naar een woning waar gelijkvloers wonen tot de mogelijkheden behoort, dan is dit zeker een woning die u gezien moet hebben. Naast de slaapkamer op de begane grond is ook de badkamer op de begane grond gelegen. Een andere mogelijkheid is een praktijk- of kantoorruimte aan huis, de slaapkamer heeft een eigen entree waardoor dit ook zeker goed mogelijk is. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers. Zoals al eerder genoemd is er een fraai terras, hier heeft u de ochtendzon en op warme zomerdagen is dit later op de dag ook een hele fijne koele plek. De deels opnieuw aangelegde tuin geeft u het hele jaar door plezier. Naast mooie beplanting staan er ook meerdere volwassen bomen, waaronder de in het oog springende treur-iep, berk en de lariks. Aan de westkant staan fraaie leilindes, deze zijn beschermd. Naast de oprit met voldoende parkeergelegenheid is een klein stukje grasland. Scholen, het winkelcentrum en het gezondheidscentrum zijn op slechts 15 wandelminuten gelegen. Het treinstation, ziekenhuis en het gezellige centrum van Hoorn zijn binnen 10 minuten fietsen te bereiken. De ontsluiting naar de A7 is op slechts enkele minuten gelegen. Kortom, een prachtige plek met veel mogelijkheden net buiten het centrum van Hoorn.

Samen wonen met vrienden of familie, maar toch apart? Het is mogelijk! De achterzijde van de boerderij, Berkhouterweg 30, staat ook te koop!

De verkoop van nummer 28 is onlosmakelijk verbonden met de verkoop van huisnummer 30

Bouwjaar stolp: ca. 1902
Renovatie (gedeeltelijk): 2020
Woonoppervlakte: ca. 127 m
Inhoud: ca. 456 m
Schuur: ca. 15 m
Perceeloppervlakte: 1.011 m

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-13
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
127 m²
Perceeloppervlakte
1.011 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder