Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Berkhouterweg 28 - 30 1624MA Hoorn

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
293 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
8.625 m²

Omschrijving

Op een unieke locatie, net buiten het centrum van Hoorn, staat dit gemeentelijke monument met paardenfaciliteiten. De stolp is in 1902 gebouwd en in 1990 gesplitst in twee woningen, ideaal om te bewonen met meerdere generaties. Of wat denkt u van een bed & breakfast? Via het oprijpad bereikt u het mooie groene perceel, de leibomen aan de zijkant van de stolp vallen meteen op. De familie Som heeft de stolp in 1902 laten bouwen, zij begonnen hier een melkveebedrijf. Inmiddels wordt de stolp al ruim een eeuw bewoond door de familie Som, generatie op generatie.

Het woonhuis aan de voorzijde (huisnummer 28) is in 2020 (gedeeltelijk) gerenoveerd/ gemoderniseerd. De renovatie is 'op regie' verricht onder toezicht van Maarten Koning. Tijdens de renovatie is nagenoeg de gehele begane grond aangepakt, zo is de vloer in de woonkamer, keuken en gang vernieuwd voor een betonvloer met vloerverwarming. Aan de oostkant is er een mooie verbinding met het terras gemaakt door het plaatsen van openslaande deuren. Genietend van een kop koffie in de ochtend is dit een hele fijne plek. Op het terras kunt u de hele dag door genieten van het buitenleven zowel in de zon als de schaduw. In de woonkamer zijn diverse authentieke details behouden, zo is er de fraaie authentieke schouw en is het originele balken plafond in het zicht gebleven. De keuken is voorzien van nieuwe apparatuur en biedt veel werkruimte. Naast de slaapkamer op de begane grond is ook de badkamer op de begane grond gelegen. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers. Aan de achterzijde bevindt zich het tweede woonhuis (huisnummer 30), bij de splitsing in 1990, is in de koegang, hooiberg en dars de tweede woning gebouwd waarbij het achterste deel (in het staartstuk) in gebruik bleef als paardenstal. Dit deel van de stolp is omstreeks 2007 verbouwd. Tegenwoordig wordt de voormalige paardenstal gebruikt als woning en is hier onder andere de ruime living en woonkeuken. De openslaande deuren geven de leefruimte een fijne verbinding met het terras. In de voormalige dars is de bijkeuken gerealiseerd. Op de verdieping zijn 3 (slaap)kamers en de badkamer. Op de overloop is een steektrap naar de open (in te delen) zolderverdieping. De stolp staat op een perceel van maar liefst 8.625 m en is aan de achterzijde prachtig omsloten door een watergang en bomensingel. Naast mooie beplanting staan er ook meerdere volwassen bomen, waaronder de in het oog springende treur-iep, Ulmus hollandica 'Wredei' (goudiep) en prachtige Atlantica Glauca (dennenboom). Aan de westkant staan fraaie leibomen, deze zijn beschermd. Op het perceel staat verder de garage, stallen, een paddock voor uw paarden en een berging met een boetje'. Aan de zijkant van de tuin is een perceel grasland waar u de mogelijkheid heeft om kleinvee of paarden te houden. Scholen, het winkelcentrum en het gezondheidscentrum zijn op loopafstand gelegen. Het treinstation, ziekenhuis en het gezellige stadscentrum van Hoorn liggen op slecht 10 minuten fietsafstand. Daarnaast is de ligging zeer goed ten opzichte van de A7, waardoor u binnen 25 minuten op de ring van Amsterdam rijdt. Samen wonen met vrienden of familie, maar toch apart? Hier is het mogelijk.

Wij laten u deze buitengewone kans graag zien!

Bouwjaar: 1902
Woonoppervlakte: ca. 293
Inhoud: ca. 1.093 m

Garage: ca. 70 m
Berging: ca. 15 m
Boetje: ca. 15 m
Stallen: ca. 26 m

Perceeloppervlakte: 8.625 m

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-13
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
293 m²
Perceeloppervlakte
8.625 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder