Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Berkhouterweg 30 1624MA Hoorn

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
158 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
7.614 m²

Omschrijving

Op een unieke locatie, net buiten het centrum van Hoorn...
Deze boerderij, met paardenfaciliteiten, is in 1990 gesplitst in twee woningen. Dit betreft de achterzijde van de boerderij, dit deel is omstreeks 2007 geheel verbouwd. De boerderij heeft een rijke historie en is aangemerkt als een gemeentelijk monument. Via het oprijpad bereikt u het mooie groene perceel, de leibomen aan de zijkant van de boerderij vallen meteen op. De boerderij is in 1902 gebouwd door de familie Som, zij begonnen hier een melkveebedrijf. Inmiddels wordt de boerderij al ruim een eeuw bewoond door de familie Som, generatie op generatie.

Bij de splitsing in 1990, is in de koegang, hooiberg en dars de tweede woning gebouwd waarbij het achterste deel (in het staartstuk) in gebuik bleef als paardenstal. Tegenwoordig wordt de voormalige paardenstal gebruikt als woning en is hier onder andere de ruime living en woonkeuken. De openslaande deuren geven de leefruimte een fijne verbinding met het terras. In de voormalige dars is de bijkeuken gerealiseerd. Op de verdieping zijn 3 (slaap)kamers en de badkamer. Op de overloop is een steektrap naar de open (in te delen) zolderverdieping. Het totale perceel is 7.615 m en is aan de achterzijde prachtig omsloten door een watergang en bomensingel. Op het perceel staat verder de garage, stallen, een paddock voor uw paarden en een boetje'. De zijkant van het perceel is ingericht met grasland om de paarden te laten grazen, ook het houden van kleinvee kan hier goed. De tuin aan de westkant is ingericht met vaste beplanting, een groot gazon en indrukwekkende bomen. Er staat onder andere een Ulmus hollandica 'Wredei' (goudiep) en prachtige Atlantica Glauca (dennenboom). Scholen, het winkecentrum en het gezondheidscentrum zijn op loopafstand gelegen. Het treinstation, ziekenhuis en het gezellige stadscentrum van Hoorn liggen op slechts 10 minuten fietsafstand.
Daarnaast is de ligging zeer goed ten opzichte van de A7, waardoor u binnen 25 autominuten op de ring van Amsterdam rijdt.

Samen wonen met vrienden of familie, maar toch apart? Het is mogelijk! De voorzijde van de boerderij, Berkhouterweg 28, staat ook te koop!

De verkoop van nummer 30 is onlosmakelijk verbonden met de verkoop van huisnummer 28

Bouwjaar stolp: ca. 1902
Woonoppervlakte: ca. 158 m
Inhoud: ca. 514 m
Garage: ca. 70 m
Stallen: ca. 26 m
Boetje: ca. 15 m
Perceeloppervlakte: 7.615 m

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-13
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
158 m²
Perceeloppervlakte
7.614 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder