Vorige | Volgende

Berlagehof 14 1067NB Amsterdam, Geuzenveld

Bouwjaar
1957
Woonoppervlakte
169 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
162 m²

Omschrijving

Dit is een WER-KE-LIJK uniek huis. Een zogenaamde boerderijwoning ontworpen door Nederlandse architect en stedenbouwkundige Willem Dudok.

Een huis met hoge woonkamer, woonkeuken, open haard en balkenplafonds. Een groot en flexibel familiehuis inclusief kantoorruimte of vierde slaapkamer met maar liefst drie privé garageboxen. Dit gebouw is zo bijzonder dat het is aangemerkt als Beschermd Stadsgezicht.

De woning met 278 m2 bruto vloeroppervlakte is gelegen in een doodlopend hofje, omringd met grote bomen en een groot grasveld voor de deur. Een fijne locatie in een rustige, vriendelijke en veilige buurt. Heerlijk stil wonen en de lucht is hier schoner dan binnen de Ring.

Dit is de ideale mix tussen wonen in de hoofdstad en wonen in het groen. Je loopt vanuit je woning naar het natuurgebied om de hoek, waar je je ver buiten de stad waant, terwijl je met 25 minuten fietsen in de binnenstad bent. Je kunt ook tram 13 naar Centraal nemen (700 meter lopen).

Je loopt of rent zo een natuurgebied in vanuit je eigen woning. Om de hoek tref je parken De Eendracht en De Kuil. In dit gebied heb je ook de ‘Fruittuin van West’ en het ‘Rijk van de Keizer’ waar je goed terecht kunt voor een drankje en heerlijk eten in het Tuincafé en Cantina. Dat je daarbij op de fiets naar een nog groter natuurgebied Spaarnwoude kunt is extra luxe.

Algemeen
Deze woning is gebouwd in 1957 als onderdeel van de wijk Geuzenveld. De wijk ligt grofweg tussen Spaarndam, Sloten en Osdorp. Geuzenveld is tussen 1953 en 1959 gebouwd in zes buurten, elk naar het ontwerp van een andere architect.

De buurt is rustig, vriendelijk en veilig hetgeen ook wordt bevestigd door het twee jaarlijks buurt- en stadsdeelonderzoek. In de buurt zijn goede kinderopvang en basis- en middelbare scholen.

De Sloterplas ligt op fietsafstand, dit is een heerlijke plek om een rondje te rennen of in de zomer naar het strandje te gaan. Als je graag sport zijn er voldoende mogelijkheden om te kanoën, fietsen, rennen en een fitnessparcours. Ook is een Fit for Free op het Osdorpplein. Station Sloterdijk ligt dichtbij met alle verbindingen, de bus naar de stad of Schiphol ligt op loopafstand. Metrolijnen liggen op fietsafstand.

Hornbach, autogarages en andere winkels zijn allen op fietsafstand of te bereiken met de auto zonder problemen. Bovendien zijn Haarlem en het strand makkelijker bereikbaar dan vanuit de binnenstad.

Voor de boodschappen zijn het Lambertus Zijlplein om de hoek, maar ook het grotere Akerpoort en Osdorpplein met nog meer winkels. Voor een van de grootste bio-winkels in Amsterdam , vol met producten van bevriende boeren, fiets je in zes minuten naar boerderij de Fruittuin van West.

Indeling
Deze bijzondere boerderijwoning is onderverdeeld in verschillende delen. Op de begane grond is de extra kantoorruimte (formeel bedrijfsruimte, maar hier kan ook gewoond worden). Ideaal als praktijk- of kantoorruimte aan huis, maar ook voor een tiener, nanny of bed and breakfast. Deze ruimte van grofweg 6 x 5 meter heeft een eigen entree en grote ramen met veel lichtinval. Er is ook een toilet met fonteintje (eventueel uit te breiden tot badkamer).

Tevens zijn op de begane grond drie garageboxen (elk 5,77m diep en 2,77m breed), die allen bij de woning horen. Samen met de aparte (fietsen)berging op de begane grond en een zolder is er meer dan voldoende bergruimte. Via de derde garagebox heb je tevens toegang tot de hal naar de hoofdwoning.

Voordeur met hal en trapopgang en garderobe. Woonkamer en open woonkeuken met trapopgang in het midden en prachtige balken in het zicht. De woonkamer van grofweg 5 x 8 meter heeft hoge plafonds, een open haard en veel ramen. Er is ook een fijne speel- of werkhoek.

De woonkeuken van circa 5 x 7 meter geeft meer dan voldoende ruimte voor een grote centrale eettafel. De keuken zelf is voorzien van de nodige inbouwapparatuur en geeft toegang tot het balkon gelegen op het westen. Het balkon is 18 m2 en loopt om de woning heen aan twee zijden. In de zomer maakt de verkoper ook nog een terras voor de woning op de begane grond.

Vanuit de hal zijn de slaapkamers, badkamer en wasruimte bereikbaar. Er zijn twee studeer-/kinderkamers en een hoofdslaapkamer. De hoofdslaapkamer is vooral een balzaal met een afmeting van 7.61 x 2.67 m. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, inloopdouche en toilet. Tevens is er een waskamer, waar ook de cv-ketel is geïnstalleerd.

Via een vlizotrap is de zolder toegankelijk, met een oppervlakte van circa 24 m2.

Bekijk de plattegronden voor een nog betere indruk van dit bijzondere woonhuis.

Bijzonderheden:
- Bruto vloeroppervlakte 278,4 m2 (woonoppervlakte, bedrijfsruimte en garageboxen);
- De woning is intern fris geschilderd voor de nieuwe eigenaar;
- Gelegen in het groen, nabij grote natuurgebieden en toch op fietsafstand van het centrum;
- Met drie garageboxen, een zolder en een berging/fietshok is er meer dan voldoende opslagruimte;
- Voor het huis ligt een groot grasveld, in de zomer maakt verkoper een groot omheind terras voor de garages bij de voordeur;
- Drie tot vier slaapkamers;
- Airconditioning in de hoofdslaapkamer en slaapkamer/kantoorruimte beneden;
- Praktijk- of kantoorruimte aan huis, ook te gebruiken als bed and breakfast;
- Bouwjaar 1957, Beschermd Stadsaanzicht;
- Vraagprijs € 650.000,-- kosten koper inclusief 3 garageboxen;
- Goed bereikbare, groene, rustige en kindvriendelijke ligging;
- Erfpacht afgekocht tot en met 31 juli 2055.

Bel snel met ons kantoor om een bezichtiging in te plannen. We leiden u graag 1 op 1 rond.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-11-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1957

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
169 m²
Perceeloppervlakte
162 m²
Inhoud
853 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder