Vorige | Volgende

Bert Haanstrakade 142 - A 1087DN Amsterdam, Haveneiland Noordwest

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte
189 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
108 m²

Omschrijving

KIJKDAGEN 17, 18 en 19 AUGUSTUS. SLUITING INSCHRIJVING 20 AUGUSTUS.
Riant woonhuis (189m²) met grote woonkeuken, grote woonkamer en 5 slaap/werkkamers, verdeeld over vier verdiepingen. Vanuit de woonkeuken gaat een trap naar de berging/bijkeuken (11m²) en de afgesloten garage (24m²). Tuin (30m²) achterzijde, twee balkons (5m²) op de eerste verdieping en dakterras (12m²) op de bovenste. Woonkeuken (BG) en woonkamer (1H, 3,14m hoog!) zijn met elkaar verbonden door een vide. Zon aan de voorzijde (NO) bij het krieken van de dag, met uitzicht over het IJmeer op Durgerdam en Pampus, daarna zon in de intieme stadstuin aan de achterzijde (ZW).

Aan het begin van de Bert Haanstrakade staat, terugspringend t.o.v. de rest van de bebouwing, een bijzonder rijtje van 8 herenhuizen, gebouwd in 2008. Deze huizen kijken aan de voorzijde uit over een plein en het water van het IJmeer, naar Durgerdam, het Vuurtoreneiland en, nog verder weg, naar Pampus. Deze huizen bestaan uit 4 woonlagen met direct daaronder eigen parkeergarages en bergingen. (Drive-in anno 2008). Aan de achterzijde, gericht op het Zuidwesten, liggen de tuinen.

Achter de voordeur op de begane grond ligt de entrée met een wc. Rechts van de entrée is een (studeer)kamer en aan de achterzijde de grote woonkeuken met twee dubbele glazen deuren naar de tuin. Vanuit de woonkeuken gaat een trap naar het souterrain met de berging/bijkeuken en aansluitend de eigen, afgesloten garage annex fietsenstalling. Vanuit de woonkeuken gaat ook de trap naar de eerste verdieping met een grote open ruimte, nu in gebruik als woonkamer. Aan zowel voor- als achterzijde zijn er grote glazen puien met openslaande deuren naar de twee balkons (en spectaculair uitzicht over het IJmeer). Op de tweede verdieping zijn twee (oorspronkelijk drie) slaapkamers en een badkamer. De overloop/hal is dermate royaal dat er ruimte is voor kledingkasten, een werkhoek of zelfs een extra kamer. De derde verdieping is nu een grote, open ruimte, op een badkamer na. Dubbele glazen deuren gaan naar het dakterras aan de achterzijde.

De begane grond en eerste verdieping zijn met elkaar verbonden door een vide (mooi met een kroonluchter). De begane grond is 2,68 meter hoog, de eerste verdieping 3,14! en de tweede en derde verdieping circa 2,65 hoog. Op alle verdiepingen liggen gietvloeren.

De strook aan de voorzijde van het huis hoort bij het perceel. Fijn voor een koffie in de ochtendzon. Aan de achterzijde ligt de intieme achtertuin op het Zuidwesten, iets verhoogd t.o.v. de straat, met veel privacy door twee leelindes en begroeide schutting. Achter die schutting ligt (ook) een strook die bij het perceel hoort. Weer fijn voor de borrel einde dag. Aan de voorzijde is er zon vanaf het krieken van de dag tot circa 12:30. Daarna komt de zon in de tuin aan de achterzijde tot zonsondergang. Op het dakterras nog wat langer.

Net als de rest van IJburg ligt het huis op grond van de gemeente Amsterdam en deze is in erfpacht/opstal uitgegeven. De canon voor lopende periode is vooruitbetaald tot 2057. De aanvraag voor overgang naar eeuwige erfpacht is tijdig gedaan voor gunstige voorwaarden. De garage maakt deel uit van een Vereniging van Eigenaren.

Het huis ligt, aan het begin van IJburg, op het Haveneiland-West. De Ringweg A-10 is per auto snel bereikt. Er is een tramverbinding naar het Centraal Station. Het winkelcentrum met een grote diversiteit aan winkels is op loopafstand. Gezellige horeca, o.a. rond de haven en het IJburgstrand zijn vlakbij.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-08-07
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
189 m²
Perceeloppervlakte
108 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: IJburg West

IJburg West is een geheel nieuwe woonwijk in aanbouw ten Oosten van Amsterdam. Kenmerkend aan de in het IJmeer gelegen wijk is dat deze op kunstmatige eilanden is gebouwd. IJburg maakt deel uit van het stadsdeel Oost en kent een zeer hechte gemeenschap waar veel jonge gezinnen met kinderen wonen. Er staat een grote variëteit aan woningen in de buurt van zelfbouwprojecten tot grootschalige appartement complexen. Met het stadsstrand Blijburg aan Zee, leuke lunchplekjes, winkels en barretjes is het heerlijk vertoeven. Daarnaast worden er het hele jaar door verschillende sportieve en culturele activiteiten gepland en kun je er fijn watersporten. In IJburg woon je dan ook in een waterrijke en groene omgeving. Je vindt hier eigenlijk alle voorzieningen die je van een buurt verwacht zoals scholen, kinderopvang, supermarkten en restaurants.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder