Vorige | Volgende

Bertrand Russellstraat 170 1097HM Amsterdam, Julianapark

Vraagprijs € 525.000 

Bouwjaar
1991
Woonoppervlakte
97 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

***ENGLISH VERSION BELOW***

Heerlijk licht 4-kamerappartement met een groot terras op het zuiden gelegen op de bovenste twee woonlagen van een modern complex met lift, in een rustige buurt op loopafstand van het Amstelstation. De woning heeft een woonkamer met open keuken en een studeerkamer op de derde verdieping en twee slaapkamers, een badkamer en groot terras op de vierde verdieping. Er is voldoende bergruimte in het appartement zelf, maar ook op de begane grond is een eigen berging. Uiteraard is de woning volledig geïsoleerd.

Omgeving:
Het appartement ligt in een, voor velen onbekende, rustige en autoluwe straat middenin de groene Watergraafsmeer. De Bertrand Russellstraat is een doodlopend straatje waar alleen bestemmingsverkeer komt. Het appartementencomplex Julianapark is in 1990 gebouwd en ligt op 5 minuten loopafstand van NS station Amstel (trein, metro, tram en bus). Ook met de auto bereikt u snel de Ring A10 via de Gooiseweg. Er is hier geen wachttijd voor een parkeervergunning. De voorzieningen in de buurt zijn uitstekend, waaronder goede scholen, supermarkten, restaurants, Park Frankendael.

Indeling:
Via een gemeenschappelijke entree komt u met de trap/lift op de derde verdieping waar de entree van de woning is: ruime hal met garderobe, meterkast en bergkast onder de trap naar de verdieping, toilet met fonteintje en berging met opstelplaats wasmachine en CV-combiketel. De woonkeuken heeft een U-vormige keukenblok met betonnen blad en gezellige eetbar en diverse (inbouw)apparatuur zoals gaskookplaat, afzuigschouw, oven, vaatwasser en vrijstaande koel-/vriescombinatie. Hier ook voldoende ruimte voor een eettafel met stoelen. Via sfeervolle schuifdeuren met inbouwkasten is de naastgelegen werkkamer bereikbaar. De woonkamer is licht en zonnig en heeft vrij uitzicht door de vele ramen aan alle zijden. Deze verdieping is grotendeels voorzien van eiken vloerdelen en deels Castello plavuizen.

Vierde verdieping: overloop, badkamer met ruime inloopdouche, wastafelmeubel met waskom en tweede toilet, twee slaapkamers, waarvan één met toegang tot het riante dakterras op het zuiden van bijna 30 m2 groot! Deze verdieping is (met uitzondering van de badkamer waar keramisch parket ligt) voorzien van een bamboe parketvloer.

Bijzonderheden:
• Bouwjaar 1991
• Woonoppervlakte ca. 97 m2, meetrapport aanwezig
• Berging in de onderbouw
• Volledig geïsoleerd
• Energielabel C
• Actieve VVE “Julianapark”, professionele beheerder Newomij
• CV-combiketel (Intergas HRE, bouwjaar 2016)
• Voortdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam, einddatum 15-01-2040. (Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1966 van de Gemeente Amsterdam zijn van toepassing).
• Verkopers hebben een aanvraag ingediend voor mogelijkheid tot overstap naar eeuwigdurende erfpacht met kortingsregeling uit 2019. Deze aanvraag is overdraagbaar op koper.

Alhoewel wij dit object hebben laten inmeten, worden aspirant-kopers uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op of na te meten. Mochten zij hiervan afzien dan vrijwaren zij de medewerkers van Pappie & Van der Zee Makelaars o/g en de eigenaren van het object van alle aansprakelijkheid.

Lasten:
• Bijdrage VVE € 187,- per maand
• Erfpachtcanon € 1.899,- per jaar
• OZB zakelijk recht: € 174,80 per jaar (2020)
• Rioolrecht: € 144,00 per jaar (2021)

****************************************************

Wonderfully bright 4-room apartment with large south-facing terrace, located on the two upper floors of a modern apartment complex with elevator, in a quiet neighbourhood and within short walking distance of Amstel station. The property has a living room with open-plan kitchen and a study on the third floor and two bedrooms, a bathroom and large terrace on the fourth floor. The apartment has lots of storage space and also includes a separate storage unit on the floor unit. The property is fully insulated.

Location:
The apartment is located in a quiet and low-traffic street, in the heart of the green Watergraafsmeer area. Bertrand Russellstraat is a cul-de-sac with only residential traffic. The Julianapark apartment complex was built in 1990, is situated close to Amstel station (train, metro, tram and bus) and is easily accessible from the motorway via Gooiseweg. You are immediately eligible for a parking permit. The area has excellent amenities, including good schools, supermarkets, restaurants and Park Frankendael.

Layout:
The communal entrance area with stairs/elevator to the third floor to entrance of the apartment: large hallway with wardrobe, meter cupboard and storage cupboard beneath the stairs, toilet with small washbasin and a utility/storage room with washing machine connection and central heating boiler. The kitchen-diner has U-shaped kitchen with concrete worktop, a cosy breakfast bar and various (fitted) kitchen appliances, including a gas cooker, extractor hood, oven, dishwasher and separate fridge-freezer, and has enough space to fit a dining table and chairs. The charming sliding doors with fitted cupboards provide access to the adjacent study. The bright and sunny living room offers an unobstructed view from the windows on both sides. This floor largely has oak flooring, and partially Castello tiling.

Fourth floor: landing, bathroom with large walk-in shower, washbasin and second toilet, two bedrooms, one of which has access to the large south-facing roof terrace (almost 30 m2!). This floor has bamboo flooring throughout, with the exception of the bathroom, which has ceramic parquet flooring.

Specifics:
• Year of construction: 1991
• Living area: approx. 97 m2 (measurement report available)
• Separate ground floor storage unit
• Fully insulated
• Energy label C
• Active Owners’ Association “Julianapark”, professionally managed by Newomij
• Central heating boiler (Intergas HRE, 2016)
• Continuous leasehold of the municipality of Amsterdam, end date 15/01/2040. (The 1966 general provisions for continuous ground rent of the municipality of Amsterdam apply)
• In 2019, the sellers applied for the possibility to transfer to perpetual ground lease subject to favourable conditions. This application is transferable to the buyer.

Although we have had this property measured, we specifically encourage prospective buyers to have their own measurement of the property carried out. Should the prospective buyers decide not to have such a measurement carried out, they automatically indemnify Pappie & Van der Zee Makelaars o/g and the owners of the property against any liability.

Property charges:
• Monthly contribution Owners’ Association: € 187
• Annual ground rent amounts to € 1,899.
• Annual property tax: € 174.80 (2020)
• Annual sewer charges: € 144.00 (2021)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-02-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Maisonnette
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Frankendael

Frankendael is een wijk in de polder Watergraafsmeer in stadsdeel Amsterdam Oost. De wijk ligt rondom Park Frankendael en wordt begrensd door de Transvaalkade, de Middenweg, de Kruislaan en de Weesperzijde. Rijksmonument Frankendael Frankendael is een wijk in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. De wijk, die vroeger Tuindorp Frankendael heette, wordt ook wel Jeruzalem genoemd. Deze naam is ontleend aan het uiterlijk van de huizen, die met hun witte betonnen muren en platte daken aan de bebouwing van Jeruzalem doen denken. De wijk en woningen zijn ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko Mulder, Benjamin Merkelbach, Charles Karsten, Piet Elling en Mart Stam. De wijk is gebouwd tussen 1950 en 1954 en kreeg in 2010 de status van rijksmonument. Lommerrijke wijk Naast Park Frankendael en het Darwinplantsoen is er veel ander groen in de wijk. In onder andere de Maxwellstraat, Einthovenstraat en Pekelharingstraat staan lage eengezinswoningen uit begin jaren ’50 omringd door bomen en lommer. Voor een deel zijn de (duplex)woningen aan vernieuwing toe. De woningcorporaties gaan die plannen voor de buurt stapsgewijs uitvoeren. Huis Frankendael De drooglegging van de Watergraafsmeer werd rond 1629 volbracht. In de loop van de zeventiende eeuw en ook de eeuw erna werden er ruim veertig hofsteden en buitenplaatsen in de polder aangelegd. Slechts één buitenplaats hiervan is nog intact: Huis Frankendael, uiteraard ook naamgever van de wijk.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder