Vorige | Volgende

Bertrand Russellstraat 40 1097HL Amsterdam, Julianapark

Vraagprijs € 525.000 

Bouwjaar
1991
Woonoppervlakte
81 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Ruim en licht 3-kamerappartement van circa 81m2, gelegen op de tweede verdieping van een modern en goed onderhouden appartementencomplex. In het oog springt de ruime en lichte woonkamer met schuifpui naar een heerlijk en rustig gelegen terras op het zuiden. De woning is praktisch ingedeeld met naast de genoemde woonkamer, een zeer complete keuken, twee goed bemeten slaapkamers en een moderne badkamer. Door de hele woning ligt een mooie eikenhouten vloer. Naast de inpandige berging in het appartement is er een eigen berging op de begane grond.

Locatie:
Het appartement ligt in een, voor velen onbekende, rustige en autoluwe straat middenin de groene Watergraafsmeer. De Bertrand Russellstraat is een doodlopend straatje waar alleen bestemmingsverkeer komt. Het appartementencomplex Julianapark is in 1991 gebouwd en ligt op 5 minuten loopafstand van o.a. NS station Amstel (trein, metro, tram en bus), de Hogeschool van Amsterdam, Park Frankendael, de Wibautstraat, Middenweg, de Amstel, Rivierenbuurt en dichtbij het OLVG, het Oosterpark en de gezellige Pijp. Ook met de auto een prima bereikbaarheid, via de Gooiseweg rij je zo op de Ring A10. Er is hier geen wachttijd voor een parkeervergunning. De voorzieningen in de buurt zijn uitstekend, waaronder goede scholen, supermarkten, restaurants (Dauphine, The Lobby, De Kas etc.)

Indeling:
Entree op de tweede verdieping via het trappenhuis: ruime hal met garderobe en cv-kast, toilet met fonteintje, berging met opstelplaats wasmachine. Riante woonkamer met toegang middels een schuifpui naar het zonnige terras van circa 15 m2. De moderne half open keuken (uitgevoerd in wit en hout) heeft een natuurstenen blad en diverse (inbouw)apparatuur zoals 5-pits gaskookplaat inclusief wokbrander, afzuigkap, oven, vaatwasser en koel-/vriescombinatie. Hier is voldoende ruimte voor een eettafel met stoelen. De twee slaapkamers liggen aan de voorzijde van het appartement. De luxe badkamer is voorzien van een massief houten badkamermeubel en een royale inloopdouche.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1991
- Woonoppervlakte 81m2, meetrapport aanwezig
- Berging in de onderbouw
- Volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel glas, schuifpui heeft HR++ glas.
- Energielabel C
- Actieve VVE “Julianapark”, professioneel beheerd door Newomij
- CV-combiketel (Intergas HRE, bouwjaar 2015)
- Afgekochte erfpacht tot en met 14 januari 2040
- Overstap naar eeuwigdurende erfpacht, met een jaarlijks te betalen canon vanaf 2040, heeft onder gunstige voorwaarden plaatsgevonden.

In het koopcontract zal de clausule worden opgenomen dat wij aspirant-kopers hebben uitgenodigd om de oppervlakte van dit object op of na te meten. Mochten zij hiervan afzien dan vrijwaren zij de medewerkers van Pappie & Van der Zee Makelaars o/g en de eigenaren van het object van alle aansprakelijkheid.

Zakelijke lasten:
- OZB zakelijk recht: € 188,74 per jaar
- Rioolrecht: € 144,00 per jaar
- Waterschapsbelasting: € 53,48 per jaar
- Bijdrage VVE € 136,23 per maand (inclusief onderhoudsabonnement CV-ketel)

******************************************************************************

***This Property is listed by a Certified MA Expat Broker***

Spacious and bright 3-room apartment of approx. 81 m2, located on the second floor of a modern and well-maintained apartment complex. The large and light living room is particularly striking, and has sliding doors to a wonderful and quiet south-facing terrace. Besides the living room, the practically laid out property has a fully equipped kitchen, two good-sized bedrooms and a modern bathroom. The property has beautiful oak wooden flooring throughout, an internal utility cupboard and an external storage unit below.

Location:
The apartment is located in a quiet and low-traffic street, in the heart of the green Watergraafsmeer area. Bertrand Russellstraat is a cul-de-sac with only residential traffic. The Julianapark apartment complex was built in 1991, is situated close to Amstel station (train, metro, tram and bus), Amsterdam University of Applied Sciences, Park Frankendael, Wibautstraat, Middenweg, Amstel river, Rivierenbuurt and is not far from OLVG hospital, Oosterpark and the bustling Pijp area. The area is also easily accessible by car via Gooiseweg and the A10 motorway. You are immediately eligible for a parking permit. The area has excellent amenities, including good schools, supermarkets and restaurants, including Dauphine, The Lobby and De Kas.

Layout:
The entrance on the second floor via the stairwell: large hall with wardrobe and central heating cupboard, toilet with small washbasin, utility cupboard with washing machine connection. Particularly large living room with sliding doors to the sunny terrace (approx. 15 m2). The modern semi-open plan kitchen (white/wood) has a nature stone worktop and various (fitted) appliances, such as a 5-burner gas hob including wok burner, an extractor hood, an oven, a dishwasher and a fridge-freezer. The kitchen has enough space to fit a dining table and chairs. The two bedrooms are at the front of the apartment. The luxurious bathroom has a solid wooden bathroom cabinet and a large walk-in shower.

Specifics:
- Year of construction 1991
- Living area: 81 m2, measurement report available
- Separate storage unit below
- Fully insulated and double glazing; the sliding doors have HR++ glass
- Energy label C
- Active Owners’ Association ‘Julianapark’, professionally managed by Newomij
- Central heating boiler (Intergas HRE, 2015)
- The ground rent has been bought off until 14 January 2040
- The transfer to perpetual ground lease has already taken place under favourable conditions; the annual perpetual ground rent shall be payable as of 2040.

The purchase contract shall include a clause stating that we have invited the prospective buyers to have their own measurement of the property carried out. Should the prospective buyers decide not to have such a measurement carried out, they automatically indemnify Pappie & Van der Zee Makelaars o/g and the owners of the property against any liability.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-04
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Portiekflat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
81 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Frankendael

Frankendael is een wijk in de polder Watergraafsmeer in stadsdeel Amsterdam Oost. De wijk ligt rondom Park Frankendael en wordt begrensd door de Transvaalkade, de Middenweg, de Kruislaan en de Weesperzijde. Rijksmonument Frankendael Frankendael is een wijk in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. De wijk, die vroeger Tuindorp Frankendael heette, wordt ook wel Jeruzalem genoemd. Deze naam is ontleend aan het uiterlijk van de huizen, die met hun witte betonnen muren en platte daken aan de bebouwing van Jeruzalem doen denken. De wijk en woningen zijn ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko Mulder, Benjamin Merkelbach, Charles Karsten, Piet Elling en Mart Stam. De wijk is gebouwd tussen 1950 en 1954 en kreeg in 2010 de status van rijksmonument. Lommerrijke wijk Naast Park Frankendael en het Darwinplantsoen is er veel ander groen in de wijk. In onder andere de Maxwellstraat, Einthovenstraat en Pekelharingstraat staan lage eengezinswoningen uit begin jaren ’50 omringd door bomen en lommer. Voor een deel zijn de (duplex)woningen aan vernieuwing toe. De woningcorporaties gaan die plannen voor de buurt stapsgewijs uitvoeren. Huis Frankendael De drooglegging van de Watergraafsmeer werd rond 1629 volbracht. In de loop van de zeventiende eeuw en ook de eeuw erna werden er ruim veertig hofsteden en buitenplaatsen in de polder aangelegd. Slechts één buitenplaats hiervan is nog intact: Huis Frankendael, uiteraard ook naamgever van de wijk.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder