Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bethaniendwarsstraat 18 A 1012CB Amsterdam, Burgwallen Oost

Bouwjaar
1623
Woonoppervlakte
89 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Royaal split-level appartement, 89,3 m2, met terras op de begane grond van een historisch complex in het het hart van Amsterdam Centrum. Dit Rijksmonumentale complex bevindt zich in het oudste deel van Amsterdam en staat op eigen grond (geen erfpacht). Het appartement beschikt over 2 slaapkamers, dakterras en patio en ligt in een autoluwe straat.

ENGLISH
Spacious split level apartment, floor space 89,3 m2, in the historic heart of Amsterdam, located on the ground floor of a monumental complex, offers 2 bedrooms, a modern bathroom, patio (4,2 m2)m and a terrace (17,5 m2), at the back of the apartment. Freehold, no landlease applicable.

Central location with all that Amsterdam has to offer within walking distance, with the Metro station at Dam square within walking distance for quick acces to other parts of town.

LIGGING
Centrale ligging aan een autoluwe straat in het hart van historisch Amsterdam.
Met op loopafstand goede OV verbinding met tram, metro en de Noord-Zuidlijn.

INDELING
Via de entree toegang tot de woonkamer aan de voorzijde.
Het middengedeelte van de woonkamer is middels een split level tussenvloer verdeeld in een tussenverdieping met keuken en toegang via de openslaande deuren naar het dakterras aan de achterzijde. De benedenverdieping van het split level geeft toegang tot een separate toilet met fontein en wasruimte. Via de 4 openslaande deuren aan de achterzijde heeft u toegang tot de patio en de achtergelegen slaapkamers.
Vanuit beide slaapkamers is de badkamer direct te bereiken. Deze is voorzien van ligbad, zwevend toilet en wastafel.

KEMMERKEN
- Split level begane grond appartement, 89,3 m2
- Met dakterras, 17,5 m2 aan de achterzijde
- Met patio 4,2 m2 aan de achterzijde
- 2 slaapkamers
- Ruime moderne badkamer
- In het historisch hart van Amsterdam
- Rijksmonument
- Eigen grond
- Direct beschikbaar

Pand met ingezwenkte halsgevel
De gevelsteen uit 1623 toont een opvallend gespierde man die gras maait met een zeis.
De onderrand met de tekst D GRAS MAYER zat heel lang achter de puilijst verborgen. Pas in 1980, bij een restauratie van het huis, kwam de onderrand met de tekst aan het licht. De steen zelf is toen ook gerestaureerd.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-10-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Begane grond appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1623

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
89 m²
Inhoud
303 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Oude Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied Ún zijn economische waarde.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder