Vorige | Volgende

Beulingstraat 4 T 1017BA Amsterdam, Leidsegracht Zuid

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Karakteristiek en goed onderhouden appartement in een Rijksmonumentaal pand. Dit charmante huis ligt op een prachtige locatie, in de binnenstad van Amsterdam. Met openslaande deuren naar een zonnig frans balkon, fraaie eikenhouten lamelparketvloer, nette keuken, rustig gelegen slaapkamer en moderne badkamer, in een prachtig pand met luxe trappenhuis en gelegen op eigen grond. Gesitueerd tussen de Herengracht en het Singel, ligt alles binnen handbereik: winkels, restaurants, theater, musea, amusement en het uitgaansleven. Vanuit de woonkamer is er prachtig uitzicht en de straat is autoluw.

Indeling:
Fraaie entree in het gemeenschappelijke en keurig onderhouden ruime trappenhuis. Trap naar de 4e verdieping. Entree in de hal met intercom. Aan de voorzijde de woonkamer met openslaande deuren naar een frans balkon, vanwaar prachtig uitzicht op de mooie omliggende panden en de grachten. In de ochtend tot in de middag schijnt hier de zon naar binnen. In de middag vallen de zonnestralen op de keuken, welke voorzien is van een houten werkblad, elektrische oven, koelkast, 5-pits gasfornuis met afzuigkap en wasmachine. Tegenover de keuken ligt een ruimte welke ideaal is om te gebruiken als werkplek of eethoek. Boven de woonkamer een gezellige entresol, geschikt als logeerplek of eventueel extra bergruimte. Via de hal is de slaapkamer te bereiken, aan de rustige achterzijde van het gebouw. De slaapkamer heeft een balkenplafond en een hoge nok, waardoor er veel bergruimte is. Tegenover de slaapkamer ligt de moderne badkamer, voorzien van een ligbad met douche, wastafel meubel en spiegelkast, handdoekradiator en toilet. Het gehele appartement is voorzien van een mooie eikenhouten lamelparketvloer.

Omgeving:
Het appartement ligt aan de Beulingstraat, in de binnenstad van Amsterdam, tussen de Herengracht en het Singel. Het betreft een rustige en autoluwe staat, gelegen naast de 9 Straatjes, midden in het oude centrum en dichtbij de Jordaan en Oud-West. In de directe omgeving is een divers aanbod van winkels en gezellige eet- en drinkgelegenheden. Hiervoor hoef je nooit ver te lopen of te fietsen. Voor ontspanning sta je binnen 10 minuten fietsen midden in het Vondelpark. Kortom, hier woon je op een rustig plekje en toch midden in de stad.

Bereikbaarheid:
Het appartement ligt dichtbij het Koningsplein, waar diverse tramlijnen een halte hebben. Het Centraal Station ligt op slechts 5 minuten fietsafstand, net als metrostation Waterlooplein. Met de auto is er via de afritten S105 en S106 ontsluiting naar de Ring A10. Er is momenteel geen wachtlijst voor een parkeervergunning (vergunninggebied Centrum 2).

Bijzonderheden:
- Bouwjaar circa 1800;
- Rijksmonument;
- Eigen grond (geen erfpacht);
- Woonoppervlakte van circa 50 m² (NEN2580 rapport aanwezig);
- 2-kamer bovenwoning op de 4e verdieping (geen bovenburen en geen zijburen);
- Entresolvloer welke o.a. gebruikt kan worden als logeerkamer;
- Openslaande deuren naar frans balkon op het zonnige zuid/zuidoosten;
- Eikenhouten lamelparketvloer door het gehele appartement;
- Deels houten en deels (aan de achterzijde) kunststof kozijnen met dubbel glas (m.u.v. openslaande deuren);
- Verwarming en warm water middels cv-ketel (type Intergas, bouwjaar 2004);
- Berging op de begane grond;
- Goed verzorgde en ruime entree en trappenhuis in het gebouw;
- Gezonde VvE in eigen beheer bij de 19 eigenaren (meerjarenonderhoudsplan aanwezig);
- Servicekosten bedragen circa € 185,06 per maand;
- Extra bijdrage t.b.v. het meerjarenonderhoudsplan bedraagt € 941,81 per jaar (2020). Daar staat tegenover een bedrag van circa € 800,- per jaar aan subsidie voor onderhoudskosten aan rijksmonumenten;
- Oplevering in overleg.

*English text*

Characteristic and well maintained apartment in a listed building. This charming house is located in a beautiful location, in the center of Amsterdam. With French doors to a sunny French balcony, beautiful oak parquet flooring, neat kitchen, quietly situated bedroom and modern bathroom, in a beautiful building with luxurious staircase and situated on freehold. Located between the Herengracht and the Singel, everything is within easy reach: shops, restaurants, theater, museums, entertainment and nightlife. From the living room there is a beautiful view and the street is car-free.

Layout:
Beautiful entrance in the common and well maintained spacious staircase. Stairs to the 4th floor. Entrance in the hall with intercom. At the front the living room with French doors to a French balcony, from where beautiful views on the beautiful surrounding buildings and the canals. The sun shines in here from morning until the afternoon. In the afternoon the sun's rays fall on the kitchen, which is equipped with a wooden worktop, electric oven, refrigerator, 5-burner gas stove with extractor hood and washing machine. Opposite the kitchen is a room that is ideal to use as a workplace or dining area. Above the living room a cozy mezzanine, suitable as a place for guests or possibly extra storage space. The bedroom can be reached via the hall, at the quiet rear of the building. The bedroom has a beamed ceiling and a high ridge, providing ample storage space. Opposite the bedroom is the modern bathroom with a bath with shower, washbasin and mirror cabinet, towel radiator and toilet. The entire apartment has a beautiful oak parquet floor.

Surroundings:
The apartment is located on the Beulingstraat, in the city center of Amsterdam, between the Herengracht and the Singel. It is a quiet and car-free state, located next to the 9 Streets, right in the old center and close to the Jordaan and Oud-West. In the immediate vicinity is a diverse range of shops and cozy food and beverage outlets. You never have to walk or cycle far for this. For relaxation, you can cycle within 10 minutes to the middle of the Vondelpark. In short, here you live in a quiet spot and yet in the middle of the city.

Accessibility:
The apartment is located close to the Koningsplein, where various tram lines have a stop. The Central Station is just a 5-minute bike ride away, as is the Waterlooplein metro station. By car there is access to the Ring A10 via exits S105 and S106. There is currently no waiting list for a parking permit (Center 2 permit area).

Particularities:
- Year of construction circa 1800;
- National monument;
- Freehold (no groundlease);
- Living area of approximately 50 m² (NEN2580 report available);
- 2-room apartment on the 4th floor (no upstairs neighbors and no side neighbors);
- Mezzanine floor which can be used, among other things, as a guest room;
- Patio doors to French balcony on the sunny south/southeast;
- Oak parquet flooring throughout the apartment;
- Partly wooden and partly (at the rear) plastic window frames with double glazing (except folding doors);
- Heating and hot water by central heating boiler (type Intergas, built in 2004);
- Storage on the ground floor;
- Well-kept and spacious entrance and stairwell in the building;
- Healthy Association of owners, managed by the 19 owners (multi-year maintenance plan available);
- Service costs are approximately € 185.06 per month;
- Additional contribution for the multi-year maintenance plan is € 941.81 per year (2020). This is offset by an amount of approximately € 800 per year in subsidy for maintenance costs for national monuments;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-05-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder