Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bickerswerf 25 1013KV Amsterdam, Westelijke eilanden

Vraagprijs € 775.000 

Bouwjaar
2003
Woonoppervlakte
116 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Algemeen:
Heerlijk wonen op Bickerseiland, een historische locatie in het centrum van Amsterdam.
Dit 4-kamer appartement is gelegen op de tweede verdieping, bereikbaar via een lift, met aan de voorzijde uitzicht over het water van het Westerdok en aan de achterzijde voorzien van een balkon op het Westen met uitzicht over de goed-onderhouden gemeenschappelijke binnentuin.
Het appartement beschikt over een aparte berging in de onderbouw.
Wij bieden tevens de mogelijkheid tot het kopen van een eigen parkeerplaats in de garage onder het gebouw.


Indeling:
Gemeenschappelijke entreehal met trap en lift naar de tweede verdieping.
Hier is de eigen entree. Hal met garderobe en een apart toilet met fonteintje.
Aan de voorzijde van het appartement loopt u via een open keuken naar de woonkamer, een heerlijke ruime kamer met mooi uitzicht over het Westerdok met o.a. een aantal historische woonboten. De keuken is open en voorzien van inbouwapparatuur.
Aan de achterzijde van het appartement zijn twee ruime slaapkamers, waarvan n met inloopkast. Beide slaapkamers bieden toegang tot het overdekte balkon op het Westen met uitzicht op de binnentuinen.
In het middengedeelte ligt de derde slaapkamer met raam naar de binnenhof en een inbouwkast met aansluiting voor wasmachine en droger.
Ruime badkamer met ligbad, aparte douche, wastafel en tweede toilet.
Berging met cv-ruimte inpandig.
Via de lift bereikt u direct de kelder met nog een andere eigen berging en de mogelijkheid om een parkeerplaats te kopen.
In het appartement ligt een eikenhouten parketvloer.
Het appartement maakt onderdeel uit van appartementencomplex De Breeuwer dat in 2003 onder architectuur gebouwd is.
Het complex heeft een grote besloten gemeenschappelijke binnentuin met ook een plek voor fietsen.
De VvE is actief en wordt professioneel beheerd. Op het dak zijn zonnepanelen voor de elektriciteit in de gemeenschappelijke ruimtes.


Omgeving:
Het complex is gelegen op Bickerseiland, vernoemd naar Jan Bicker, koopman, scheepsbouwer en korte tijd burgemeester van Amsterdam in de 17e eeuw. Hij kocht het eiland in 1631.
De Westelijke eilanden staan bekend om de kleine straatjes, ateliers, oude scheepswerven en historische pakhuizen. Via de Grote Bickersstraat wandelt u zo de Jordaan in. De bereikbaarheid is goed en sinds de aanleg van de Spaarndammertunnel enorm verbeterd vanaf de Westring Amsterdam.
Het Centraal Station ligt op loopafstand van Bickerswerf.


Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 116 m + een berging van 4 m in de onderbouw;
- Gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam;
- De canon is vooruitbetaald tot 31 maart 2051; de aanvraag overstap is ingediend in 2019;
- Actieve VvE. De servicekosten voor 2020 bedragen 232,64 per maand voor het appartement en 17,05 voor de
parkeerplaats;
- De parkeerplaats wordt apart aangeboden, vraagprijs 50.000,- k.k.;
- Verkopers hebben de woning niet zelf bewoond, waarvoor een clausule zal worden opgenomen bij de koopovereenkomst;
- Oplevering kan spoedig.General:
Lovely living on Bickerseiland, a historic location in the center of Amsterdam.
This 4-room apartment is located on the second floor, accessible by a lift, with a view over the water of the Westerdok at the front and a balcony at the rear overlooking the well-maintained communal courtyard.
The apartment has a separate storage room in the basement.
We also offer the possibility to buy a private parking space in the garage under the building.


Layout:
Common entrance hall with stairs and elevator to the second floor.
Here is the private entrance. Hall with wardrobe and a separate toilet with sink.
At the front of the apartment you walk through an open kitchen to the living room, a lovely spacious room with a beautiful view over the Westerdok with a number of historic houseboats. The kitchen is open and equipped with built-in appliances.
At the rear of the apartment are two spacious bedrooms, one with a walk-in closet. Both bedrooms have access to the covered west-facing balcony overlooking the inner gardens.
In the middle part is the third bedroom with window to the courtyard and a built-in wardrobe with connection for washing machine and dryer.
Spacious bathroom with bath, separate shower, sink and second toilet.
Storage room with central heating.
Via the lift you can directly reach the basement with another private storage room and the possibility to buy a parking space.
The apartment has an oak parquet floor.
The apartment is part of the apartment complex "De Breeuwer", which was built under architecture in 2003.
The complex has a large private communal courtyard.
The VvE is active and professionally managed. On the roof are solar panels for the electricity in the common areas.


Surroundings:
The complex is located on Bickerseiland, named after Jan Bicker, merchant, shipbuilder and short mayor of Amsterdam in the 17th century. He bought the island in 1631.
The Western Islands are known for the small streets, workshops, old shipyards and historic warehouses. You can walk straight into the Jordaan via the Grote Bickersstraat. The accessibility is good and has improved enormously since the construction of the Spaarndammertunnel from the Westring Amsterdam.
The Central Station is within walking distance of Bickerswerf.


Particularities:
- Living area approximately 116 m + a storage room of 4 m in the basement
- Located on leasehold land of the municipality of Amsterdam.
- The lease is prepaid until March 31, 2051; the switch application was submitted in 2019;
- Active Owners Association. The service costs for 2020 are 232.64 per month for the apartment and 17.05 for the
parking spot;
- The parking lot is offered separately, asking price 50,000 costs for buyer;
- Sellers have not lived in the house themselves, for which a clause will be included in the purchase agreement;
- Delivery is possible soon.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men op de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fhig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder